Остров Закинтос - перлата на Йонийските острови

Остров Закинтос - перлата на Йонийските острови
Маршрут: Русе-Килини-Закинтос (през Велико Търново, Стара Загора и София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 305 лв.

Програма
20.09 - 24.09.2018

ДЕН 1 :Отпътуване от Русе в 14.30ч от паркинга на Цжпгара до Митницата посока Велико Търново –отпътуване в 16.00ч пред хотел „Етър“,отпътуване за Стара Загора в 18.30ч от Омв до Автогара Стара Загора посока София от Трафик Маркет Сердика в 22.00ч –Кулата –Килини.

ДЕН 2 :Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в Закинтос .Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море.Настаняване в хотел .Свободно време .Нощувка.

ДЕН 3 .Закуска .Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос: за да се придобие по-добра представа за красотата му се започва от хълма Бохали от където се разкрива прекрасна панорама. Разглеждат се още площад Св. Марк и единствената католическа катедрала, музея на Дионисос Соломос – известен гръцки поет, роден на о-ва и едноименния площад пред него, Византийският музей, градската библиотека и храмът на Св. Дионисос – покровител на о-ва /отвън /Нашата обиколка продължава към Волимес – традиционно селище, чиито жители преживяват от собствено произведени суровини, и известно с ръчно изработените килими, покривки и пердета; фотопауза на панорамната площадка над залива на котрабандистите със спираща дъха гледка; посещение на фабрика за зехтин за кратка беседа и възможност за закупуване на зехтин.
Следобед свободно време или по желание екскурзия до залива Лагана /срещу допълнително заплащане / – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета. Разходка с корабче със стъклено дъно до остров Маратониси и наблюдение на костенурките.Свободно време .Вечерта посещение на църква за Великденската литургия .Христос Воскресе.Нощувка .

ДЕН 4 .Закуска. Свободен ден за плаж или по желание круиз до Сините пещери и Навагио. Сутринта отпътуване от хотела. Първата ни спирка ще бъде на един от плажовете на Националния морски парк на Закинтос, където пребивават защитения вид костенурки Caretta Caretta. Следващата ни спирка е в селището Махирадо – тук ще посетим църквата Агия Мавра от 14 век. Почивка за кафе в селището Ексо Хори и снимка пред най-старото маслиново дърво на о-ва – над 2000 г.. Пътят продължава до селището Св. Никола, от където групата се качва на малки лодки за круиз в северната и северозападна част на о-ва. Разглеждат се Сините пещери и известния в цял свят залив Навагио. Обратно в автобуса. Обратно в хотела. Свободно време . Гръцка вечер в таверна срещу допълнително заплащане и по –желание на туриста.Нощувка.

ДЕН 5 :Закуска –ранна или сух пакет .Отпътуване за България .Пристигане в София късно вечерта.Пристигане в Русе през ноща.

Цената включва:
• транспорт с автобус -3*
• 3 нощувки със закуски в хотел 2-3*
• представител на Вени травел
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• Фериботни и магистрални такси-20.00евро на турист /задължително се доплащат към Туроператора /.
• панорамна обиколка на остров Закинтос –при минимум 20 уриста-15евро за възрастен и 10 евро за деца до 11.99 години
• Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 25 €- възрастен и 20 € деца до 11.99 г.
• Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 20 €– възрастен и 10 € - деца до 11.99 г.
• Гръцка вечер с програма - 25 € възрастен и 12 € - деца до 11.99 г.
• За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 20 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи само от капитана на кораба – подходящи метерологични условия!!!
• медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,.
• За лица над 70 до 85 години - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• такси музеи : Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2 евро/и Археологическият музей. около /3 евро/- посещават се в свободното време .
• ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110.00 лв.

Намаление:
ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ , настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН .
Настаняването в автобуса е по ред на записване .При желание може да си доплатите за предни места :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 40 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


 

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Ст.Загора Пловдив София
20.09.2018 г. 345 лв. 345 лв. 345 лв. 325 лв. 325 лв. 305 лв.