ПЕТ ЗВЕЗДНА НОВА ГОДИНА В БУЮЮКЧЕКМЕДЖЕ -ИСТАНБУЛ

ПЕТ ЗВЕЗДНА НОВА ГОДИНА В БУЮЮКЧЕКМЕДЖЕ -ИСТАНБУЛ
Маршрут: Ruse-Buyukcekmedce-Istanbul-Ruse

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 580 лв.

Програма
І ден -29.12.2023
Отпътуване от гр.Разград в 20,00ч от паркинга на Средношколско общежитие от гр Русе, Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.00 ч. , от Велико Търново, от Автогара Юг в 22.30 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23,30ч .

ІI ден.-30.12.2023
Отпътуване от гр.Стара Загора в 02,00ч пред бензиностанция ОМВ до Автогара Стара Загора .Нощен преход.
Пристигане в Истанбул. Следва - Обзорна обиколка на Истанбул /около 2,5 часа/. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск и др . Следва връщане в преминаване покрай Златния рог и посещение на българската църква „Св. Стефан“.Настаняване в хотел .Свободно време .Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки .Нощувка.

ІІI ден-31.12.2023
Закуса . Следва – посещение срещу допълнително заплащане на Султански дворец „Долма Бахче сарай” .Панорамен тур с кораб по Босфора /по желание срещу допълнително заплащане .Посещение на фабрика за кожени изделия . Посещение на двореца „Топкапъ“-срещу допълнително заплащане или забавления в хотела –ползване на СПА ЦЕНТЪР КЪМ ХОТЕЛА .Свободно време .Новогодишна вечеря .Нощувка

ІV ден-01.01.2024
Късна закуска в хотела.. Отпътуване за България.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 2 нощувки със закуски в хотел кат. 5*- Eser Premium Hotel & Spa в Бююкчекмедже
• 1бр вечеря в хотела,без включени напитки
• Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;
• митнически и магистрални такси
• посещение на българската църква “Св. Стефан”
• посещение на фабрика за кожени изделия
• Бонус: Обзорна пешеходна обиколка на Истанбул –площад „Султанахмед“/Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Църквата „Св. София“ - безплатен вход ./
• Новогодишна вечеря в ресторанта на хотела .

Цената не включва
• Доплащане за единична стая – 190 лв. за три нощувки нощувки
• Медицинска застраховка – 12лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 5 лв. /турист на ден .
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 3%-4% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

Допълнителни екскурзии - заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително:

Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“ - 25 Евро/50 лева. Водохранилището Йеребатан сарнъджъ или „Цистерна на базиликата“, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е положена странично. Поверието разказва, че глави на Медузата са вграждани в сгради с цел тяхната защита, а тъй като, също според легендата, този, който погледне Медузата в очите, се превръща в камък, то главите не са поставени в нормално положение,а обърнати, за да предпазят гледащите ги хора.

Обзорна екскурзия - БОНУС, безплатно (продължителност около 2 часа). Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ – самостоятелно разглеждане по желание, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.

Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 35 евро .Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.

Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 45 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.

Панорама с корабче по Босфора. Цена 25 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.

Необходими документи за пътуването:
задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване; Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася депозит – 30%. от пакетната цена и останалата сума 20 дни преди отпътуване .
ВАЖНО !!!Горивна такса се заплаща по 25,00лв на турист !

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА :
Обширният спа център на курорта включва закрити басейни и кардио фитнес зала с изглед към Мраморно море, високоскоростен оптичен интернет и безплатен паркинг в целия имот.

Всички стаи в Eser Premium разполагат стандартно с интерактивен телевизор с плосък екран и минибар. Всички стаи са с изглед към морето, езерото или град Истанбул. Всяка стая разполага с машина за чай/кафе и безплатен кабелен интернет.

Можете да участвате в уроци по пилатес, йога и велоергометър или да се възползвате от корта за скуош на хотела. Eser Premium Hotel & Spa предлага термални терапии, горещи вани и различни процедури за тяло.

Хотелът разполага с 2 ресторанта, предлагащи средиземноморска кухня, включително голямо разнообразие от ордьоври, ризото и десерти. В лоби бара се предлагат ароматен чай и сладкиши.

Най-близката метростанция е на 5 минути с кола. Eser Premium Hotel е на 42 километра от летище Истанбул и на 36 километра от панаирния център CNR Expo.

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.

Срок за уведомление за не достигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред автогара ЮГ
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
Цени

Дата Възрастен
29.12.2023 г. 580 лв.