COVID-19

 Условия за записване на екскурзии при COVID-19 с ВЕНИ ТРАВЕЛ!!!

Уважаеми клиенти,

С оглед на неясната и постоянно променяща се обстановка в световен мащаб в условията Ковид'19 пандемията в България и в чужбина, Ви предлагаме временно по-благоприятни условия за записване по програмите ни с минимален депозит.

При необходимост от предварителна он-лайн регистрация на туристите преди влизането в страната на престоя им или получаване на QR код, „ВЕНИ ТРАВЕЛ-ВЕНЕЛИНА РАЧЕВА се ангажира да извърши от тяхно име всички възможни регистрации и да им ги предостави.

Напомняме Ви, че предлагаме сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ срещу доплащане, като цената на застраховката варира от 1,5% до 2,7% от пакетната цена на екскурзията, в зависимост от момента на сключване на договора. При записване он-лайн, можете да изберете тази услуга и тя ще Ви бъде начислена. При записване в офисите ни, нашите служители ще Ви я изчислят.

По време на пътуванията „ВЕНИ ТРАВЕЛ-ВЕНЕЛИНА РАЧЕВА предприема всички необходими предпазни мерки за запазване здравето на своите клиенти и на персонала си, а именно:

Измерване на температурата на персонала и на всички туристи преди отпътуването;

Ежедневно измерване на температурата на персонала – водач и шофьори;

Персоналът на екскурзията работи задължително с маски и, когато е разумно – с ръкавици, а на борда на автобусите носенето на маска е задължително за всички участници в пътуването;

Поддържане в наличност на дезинфектант и на маски и ръкавици;

Ежедневна дезинфекция на автобуса при автобусни програми;

Партньорите на „ВЕНИ ТРАВЕЛ-ВЕНЕЛИНА РАЧЕВА „ също спазват всички хигиенни изисквания изисквания за запазване здравето на туристите: авиокомпаниите правят щателна дезинфекция на салоните на самолетите след всяко кацане и ги обработват със специално създадена за целта система с ултравиолетови лъчи (UV) - HoneywellUV Cabin System II, която доказано унищожава всички вируси и бактерии от гладките повърхности, поддържат необходимото количество дезинфектанти на борда, както и използват специални филтриращи системи, осигуряващи постоянна циркулация на термично обработен до над 200 градуса въздух, с цел ограничаване на евентуално разпространение на каквато и била зараза по въздушен път; хотелите сащо дезинфектират основно всички стаи след чек-аут, както и общите помещения – по няколко пъти на ден;

Водачите на групи и местните екскурзоводи са специално инструктирани да избягват струпването на хора и да работят в условия на изискване за спазване на дистанция.

ВАЖНО - ПРЕДИ ДА ПЛАНИРАТЕ ПЪТУВАНЕ ПРОВЕРЕТЕ ПРАВИЛАТА И ОГРАНИЧЕНИЯТА НА ИЗБРАНАТА ОТ ВАС ДЕСТИНАЦИЯ.

Пускаме линкове с официални страници за тези ограничения:

1 https://reopen.europa.eu/bg/ - интернет портал, предоставящ най-новите данни за пътуванията и туризма за всички държави-членки на ЕС.

2.https://www.iatatravelcentre.com/internation…/1580226297.htm - Международната асоцията на превозвачите (IATA) са изготвили безплатна интерактивна карта, която предоставя на пътниците най-новите правила и oграничения за пътуване

3.https://www.euronews.com/…/which-european-countries-have… - Euronews изготви удобно ръководство за ситуацията във всяка европейска държава.

И не на последно място официалната страница на външното ни министерство 4.https://www.mfa.bg/bg/covid19map

Съвети за пътуване във връзка с COVID-19

Ориентирайте се сред най-новите ограничения за пътуване и изискванията за карантина по отношение на забраните на всяка държава по света с помощта на тази картата с данни в реално време. 5.https://www.anrdoezrs.net/…/www…/travel-restrictions

 

Условията за влизане в България от страни в червена зона важащи от 01.12.2021 г. нататък:

 

за ВАКСИНИРАНИ - при влизане в България от страни в червена зона не се изисква нищо! Влизат в България свободно и не се изискват никакви допълнителни тестове!

 

за НЕВАКСИНИРАНИ - при влизането в България от страни в червена зона се изисква да предоставят PCR тест направен до 72 часа преди влизане в България! Изискването за допълнителен тест в България ОТПАДА и вече не се изисква!

 

за ПРЕБОЛЕДУВАЛИ (14 до 180 дни) - при влизане в България от страни в червена зона не се изисква нищо! Влизат в България свободно и не се изискват никакви допълнителни тестове!

 

 

Ако влизащите в България туристи не предоставят сертификат за ваксинация / преболедуване или отрицателен PCR тест (необходим само за неваксинирани), то те ще бъдат поставени под задължителна 10 дневна карантина, която НЕ МОЖЕ да се премахне с допълнителен тест в България!

 

 

Бъдете здрави и пътувайте с нас!