Истанбул - Фестивал на лалето

Истанбул - Празник на лалето
Маршрут: Разград -Русе -Велико Търново -Стара Загора –Истанбул-Одрин-Стара Загора -Велико Търново -Русе -Разград

Продължителност: 4 дни / 2 нощувкиДати:  04.04.2024 г., 11.04.2024 г., 25.04.2024 г.


Цена от: 297 лв.

Програма

-Дати:

04.04-07.04.2024
11.04-14.04.2024
25.04-28.04.2024-Цена на турист :


297.00лв отРазград ,Русе ,Велико Търново,Габрово
287.00лв от Казанлък ,Стара Загора

І ден
Отпътуване от гр.Разград в 20,00ч от паркинга на Средношколско общежитие от гр Русе, Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.00 ч. , от Велико Търново, пред Автогара Юг в 22.30 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23.30 ч. Нощен преход. Преминаване през КПП “ Капитан Андреево“ или КПП "Лесово" за Истанбул.

ІI ден
Пристигане в Истанбул .Следва - Обзорна обиколка на Истанбул. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Синята Джамия от вън /Вътре се разглажда самостоятелно през свободното време /,Църквата „Света София“-от вън .Кратка почивка /за фото пауза или чаша турско кафе/. Следва посещение на българската църква „Св. Стефан“. Посещение на парка Емирган –парка   на лалета. Ако искате да се потопите в живота на местните хора и едновременно да видите една красива и различна страна на Истанбул, то отделете си време за парка. През април мястото е вълшебно – потънало в ароматни и цветни лалета. Това е и най-доброто време на годината за посещение.Емирган се намира в квартал Емирган (Emirgan), в европейската част на Истанбул, на Босфора. Това е един от най-големите обществени паркове в града, с дълга история. Връщане с автобуса и отпътуване към   хотела. Свободно време. Вечерта - по желание, срещу допълнително заплащане - посещение на Традиционен турски ресторант на кораб по Босфора  с програма (цена 60 евро) - ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи, шоу програма, включваща изпълнение на песни на всички езици/срещу допълнително заплащане /или Посещение на Рибен ресторант с гледка Златни я рог - Цена 45 евро. Цената включва: трансфер от хотела до ресторанта и обратно, вечеря представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, , основно ястие-рибено или пиле ,телешко за тези ,който не консумират риба , десерт. Нощувка


ІІI ден


Закуска в хотела. Посещение на фабрика за кожени изделия с представяне на историята на фабрика и модно шоу .Следва свободно време или екскурзии по желание. Султански дворец „Долма Бахче сарай”-45 евро  , Разходка с кораб по Босфора /по желание срещу допълнително заплащане-30 евро  ./ Следва по желание и екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 40 евро. Цената включва: входна такса за Галата и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо-25 евро . Вечерта от 18,00ч - НОВО !!!Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай ,/срещу допълнително заплащане /.Нощувка.


ІV ден


Закуска в хотела. Отпътуване за България. Посещение но МОЛ „ФОРУМ“ . Посещение на музей на шоколада /срещу допълнително заплащане -30 евро/.
Пристигане късно вечерта.


Цената включва:


• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 2 нощувки със закуски в хотел кат. 3*./4* –Еrden Saraevo или Grand Madrid
• Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;
• митнически и магистрални такси
• посещение на българската църква “Св. Стефан”
• посещение на Мол „Форум“
• посещение на фабрика за кожени изделия  
• Посещение на парка Емирган
• Бонус: Обзорна пешеходна обиколка на Истанбул –площад „Султанахмед“/Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Църквата „Св. София“ –самостоятелно разглеждане с вход -25 евро ./


Цената не включва:


• Доплащане за единична стая – 130 лв. за три нощувки нощувки
• Медицинска застраховка – 12лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 20 лв. /турист.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително.
• Обзорна екскурзия - БОНУС, безплатно. Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ – самостоятелно разглеждане по желание, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
• Света София“ – самостоятелно разглеждане по желание—25 евро .
• Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 45 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.
• Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 60 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.
• Вечеря в рибен ресторант с гледка Златния рог . Цена 45 евро. Цената включва: трансфер от хотела до ресторанта и обратно, вечеря представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, , основно ястие-рибено или пиле ,телешко за тези ,който не консумират риба , десерт –.
• Разходка с корабче по Босфора. Цена 30евро. Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.
• Екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 40 евро. Цената включва: входна такса за Галата, билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.
•Посещение на Water Garden Istanbul. Цена 25 евро. Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.
•Посещение на музей на шоколада -30 евро на човек : където ще можете да видите много интерестни исторически забележителности , известни личности от историята направени от шоколад,ще Ви почерпят с шоколад от стената на шоколада ,ако Ви хареса шоколада можете да си закупите от магазина към музея ,там има голямо разнообразие от сладки изкушения .
Необходими документи за пътуването: задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване; Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания


Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася депозит – 30лв. от пакетната цена и останалата сума 20 дни преди отпътуване .


Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.


ЗАБЕЛЕЖКА:


Застраховката „Отмяна на пътуване“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.


 

Хотели по програма
Истанбул, Турция