Екскурзии в България

ПОЧИВКА В ХИСАРЯ С ВЕНИ ТРАВЕЛ
Маршрут: Русе-Хисаря-Русе

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  19.07.2024 г., 15.08.2024 г., 27.08.2024 г.


Цена от: 760 лв.

Програма

Хисаря е град сгушен с подножието на Средна гора . Всички сме чували, че минералната вода е полезна за здравето. Но знаем ли точно как и за какво ни помага? Но нека първо се върнем малко назад във времето. Още от древността са се носели легенди за полезните свойства на минералната вода. Това всъщност е и основната причина римляните да основат крепостен град на територията на днешния град Хисаря – някогашният Диоклецианопол. Там римляните са се радвали на благоприятните ефекти на водата, а процедурите са извършвали истински жреци.
Днес Хисаря продължава да се радва на цели 22 извора с различен химичен състав, а жреците са отстъпили мястото си на терапевти, масажисти и рехабилитатори, които се грижат за здравето, разкрасяването и допълнителния комфорт на посетителите.
Курортът привлича туристи от всички кътчета на България, а и от цял свят.
Основната причина е същата, като от едно време – минералната вода и лечебните й свойства. Това я прави подходяща да се използва за питейно лечение на бъбречно-урологични, жлъчни, стомашно-чревни и чернодробни заболявания.
А потапянето в минералната вода в Хисаря помага срещу проблеми с опорно-двигателния апарат, обмяна на веществата и ендокринната система. Също така, има благоприятен ефект върху кожата, като я прави по-мека.
Освен това, прекараното време в басейн или извор с минерална вода в СПА хотел (линк към предната) помага да се освободим от стреса и напрежението, да се отърсим от забързаното ни ежедневие. Доказано е, че минералната вода помага човек да се отпусне и да си отпочине пълноценно, което е изключително важно, ако искаме да сме в най-добрата си форма.  
Автобусна програма -6 дни /5 нощувки със закуски и вечери


Дати :


21.06-26.06.2024
19.07-24.07.2024
15.08-20.08.2024
27.08-01.09.2024


Описание на хотела:


СПА хотел Аугуста работи целогодишно и разполага с 303 помещения: 53 единични, 220 двойни (103 със спалня, 117 с отделни легла, от тях 36 преходни), 17 тройни (спалня+единично легло), 5 фамилни стаи, 4 едностайни и 4 двустайни апартамента.
Ресторантът на хотела разполага с 400 места в три зали, климатик, лятна градина с 90 места с изглед към басейна и Средна гора. Предлага се национална, европейска, вегетариантска и диетична кухня.
На разположение на гостите са дневен бар, конгресен бар и мокър бар.
Конгресният център на хотела разполага с:
- 5 конферентни зали - две с по 300 места, една с 60, 30, 20 и 10 места, всички климатизирани и с интернет връзка;
- техническо оборудване - мултимедия, озвучаване, екрани, телевизор, видео, флипчарт.


Описание на стаите:
Всички стаи разполагат с тераса, PVC дограма, TV, телефон, WI-FI интернет достъп, климатик, хладилник, модерно обзавеждане, баня с вана или с душ, телефон, сешоар, индивидуално отопление. Подовата настилка е теракот, ламиниран паркет или мокет.
В хотела се предлагат бебешки кошарки.
Спорт / Забавления:
Хотел Аугуста разполага с външен и вътрешен плувни басейни с минерална вода, всеки с по 750 куб. м вместимост, джакузи, сауна и фитнес.
СПА център Аугуста предлага лечебни, релаксиращи и разкрасяващи програми, извършвани от опитен квалифициран персонал, рехабилитатори и физиотерапевти.
Може да се възползвате от следните процедури: антистрес и релаксиращи - перлена и вихрова вана с ароматно добавки, соли и водорасли; подводни и класически масажи; китайски енергиен и подводен масаж; инхалации с минерална вода; ръчни масажи; терапия с вулканични камъни; таласотерапия; акупунктура; моксатерапия електролечение; парафин; лечебна гимнастика; лечение на целулит; фитотерапия и много други.


Цената включва :
* транспорт с автобус
*5нощувки със закуски
*5 вечери на тристепенно сет –меню или на бюфет
*туристически данък и туристическа застраховка
*ДДС
*Вътрешен /външен басейн с минерална вода/плувни шапки /джакузи,фитнес ,сауна ,парна баня ,стая за релакс ,солна стая ,халати ;
*Wi-Fi


Цената не включва:
*обяди;
*напитки по време на хранене;
*масажи ,програми и терапии ,процедури ;релаксиращи и възстановителни антистрес процедури за хора с напрегнато работно ежедневие
*перлени и вихрови вани с хисарска и минерална вода ,ароматни масла ,соли и водорасли
*ароматерапия ,козметични програми ,антицелулитни програми,калолечение,луготерапия и мн.други;
*лични разходи
*Eкскурзия  


Видове екскурзии:
*Екскурзия - полудневна в Старосел –посещава се Староселската гробница е най-известната част на тракийския култов комплекс, който се намира в близост до село Старосел. Това е най-мащабният, към днешна дата, открит тракийски царски комплекс с мавзолей. Датира от края на V и началото на ІV век пр. Хр.Комплексът се състои от шест подмогилни храма, четири от които уникални, както и няколко царски погребения. Достъпни за туристите са големият храм на Четиньова могила и храм Хоризонт. Границите на могилата са обградени със стена от гранитни блокове. Дължината й е 241 метра, а на височина достига до 3,5 метра.Посещение на Скалният мегалит Момини камъни е известен още под името Слънчевата врата и се намира край Старосел. Според траките олицетворявала пътя на душата към отвъдното през пролуката между камъните, където се процеждат лъчите на залязващото слънце.В близост може да се види тракийска гробница от 5-6 век пр.н.е.Друго предание гласи, че това е вкаменена девойка, с отправен поглед към небесата, която била прокудена от близките си, след като се отдала на любимия си преди да се венчаят.Свободно време в Старосел .Цената включва ;транспорт ,входни такси на обектите ,и екскурзовод . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки  ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.Цена -30.00лв на възрастен и 25 лв за деца до 15 години .
*Екскурзия до гр.Сопот –целодневна.Посещават се следните обекти по програмата .Къща –музей Иван Вазов ,Сопотски метох Въведение Богородично ,Дядо Стояновата Воденица .Цената включва : транспорт, входни такси на обектите за посещение ,беседи от лицензирани екскурзоводи в обектите за посещение . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки  ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.Цена -50.00лв на възрастен и 40 лв за деца до 15 години .
*Екскурзия до гр. Калофер .-целодневна . Посещават се следните обекти по програмата .Къща –музей Христо Ботев и Даскал Ботевото училище. Цената включва : транспорт, входни такси на обектите за посещение ,беседи от лицензирани екскурзоводи в обектите за посещение . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки  ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.Цена -50.00лв на възрастен и 40 лв за деца до 15 години.


Програма :


Ден първи :

Отпътуване от гр.Русе от паркинга на ЦЖПГара до Митница в 7,30ч посока Велико Търново ,посока Хисар .Настаняване в Аугуста Спа хотел -3*.Вечеря .


Ден втори :

Закуска .Свободно време за релакс .Вечеря .


Ден трети .

Закуска .Свободно време или екскурзия по желание.Екскурзия - полудневна в Старосел –посещава се Староселската гробница е най-известната част на тракийския култов комплекс, който се намира в близост до село Старосел. Това е най-мащабният, към днешна дата, открит тракийски царски комплекс с мавзолей. Датира от края на V и началото на ІV век пр. Хр.Комплексът се състои от шест подмогилни храма, четири от които уникални, както и няколко царски погребения. Достъпни за туристите са големият храм на Четиньова могила и храм Хоризонт. Границите на могилата са обградени със стена от гранитни блокове. Дължината й е 241 метра, а на височина достига до 3,5 метра.Посещение на Скалният мегалит Момини камъни е известен още под името Слънчевата врата и се намира край Старосел. Според траките олицетворявала пътя на душата към отвъдното през пролуката между камъните, където се процеждат лъчите на залязващото слънце.В близост може да се види тракийска гробница от 5-6 век пр.н.е.Друго предание гласи, че това е вкаменена девойка, с отправен поглед към небесата, която била прокудена от близките си, след като се отдала на любимия си преди да се венчаят.Свободно време в Старосел .Цената включва ;транспорт ,входни такси на обектите ,и екскурзовод . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки  ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.Цена -30.00лв на възрастен и 25 лв за деца до 15 години .  Вечеря .Нощувка


Ден Четвърти :

Закуска .Свободно време или екскурзия по желание до гр.Сопот –целодневна.Посещават се следните обекти по програмата .Къща –музей Иван Вазов ,Сопотски метох Въведение Богородично ,Дядо Стояновата Воденица .Цената включва : транспорт, входни такси на обектите за посещение ,беседи от лицензирани екскурзоводи в обектите за посещение . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки  ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.Цена -50.00лв на възрастен и 40 лв за деца до 15 годин.Вечеря.


Ден пети :

Закуска .Свободно време или екскурзия по жела до гр.Калофер .-целодневна . Посещават се следните обекти по програмата .Къща –музей Христо Ботев и Даскал Ботевото училище. Цената включва : транспорт, входни такси на обектите за посещение ,беседи от лицензирани екскурзоводи в обектите за посещение . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки  ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.Цена -50.00лв на възрастен и 40 лв за деца до 15 години.Вечеря .


Ден шести :

Закуска и отпътуване към Велико Търново ,Русе
Важно!При изпълнението на програмата туристите трябва да са с удобни обувки ,шапка ,очила ,при нужда дъждобран и фотоапарат за запечатване на спомени .Има преходи ,който са по трудни ,затова всеки решава дали може да участва в тях.

•Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя- застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А;
•Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател- застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А;
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!


Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

 

ДАТИ

 

На човек в двойна стая-стандарт

На човек в единична стая

Деца от 3 до 15 г. –

21.06-26.06.2024

760.00

1069.00

640.00

19.07-24.07.2024

760.00

1069.00

640.00

15.08-20.08.2024

760.00

1069.00

640.00

27.08-01.09.2024

760.00

1069.00

640.00

 

 

 

 

Настаняването в двойна стая делукс  е по цени рецепция  на хотела за съответния сезон !

Настаняването се осъществява  в съответния тип помещение-двойна стая стандарт  при минимум-2-ма пълноплащащи.

Хотели по програма
Слънчев бряг, България