Празничен поход до връх Шипка

Празничен поход до връх Шипка
Продължителност: 1 дниДати: 


Цена от: 25

Програма
03.03.2019

Отпътуване от Русе в 7:00 ч. от (Паркинг Централна ЖП гара). Участие в празничното изкачване до Паметника на Свободата на вр. Шипка (1532 м.). Преодоляването на 890-те стъпала изпълва със смисъл и благоговение всяка крачка по пътя към върха, където се издига монументалния паметник.
Възможност за посещение на музейната сбирка, посветена на Шипченската Епопея, включваща лични вещи, ордени, снимков и документален материал, картини и оръжие.
Отпътуване за град Шипка. Посещение на храм-паметника ”Рождество Христово”, чиято църква е истински архитектурен шедовър, построен в традиционния стил на руските катедрали от 17 в. Манастирът е създаден в памет на руските войници и български опълченци, загинали през освободителната Руско-турска война от 1877-1878 г.
Църквата \"Рождество Христово\" е обявена за паметник на културата и блести отдалеч с многоцветната си мозаечна украса и позлатени куполи, напомняйки за безсмъртния подвиг.
Следобяд отпътуване към Русе.

Цената включва:

•    Транспорт с автобус,  застраховка за лица до 69 г .

Цената не включва:

•    Входни такси и беседите в туристическите обекти, храна.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

 

Цени

Дата Русе
03.03.2019 г. 25


Полезни връзки:
поход | връх | Шипкa |