Нова Година в Истанбул

Нова Година в Истанбул
Маршрут: Русе-Истанбул-Русе

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 460 лв.

Програма
Дати : 29.12.2023-02.01.2024г

Цени за ранни записвания до 15.10.2023г
460.00лв

І ден -29.12.2023
Отпътуване от гр.Разград в 20,00ч от паркинга на Средношколско общежитие от гр Русе, Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.00 ч. , от Велико Търново, от Автогара Юг в 22.30 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23,30ч. Нощен преход.

ІI ден -30.12.2023
Пристигане в Истанбул. Следва - Обзорна обиколка на Истанбул /около 2,5 часа/. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск и др . Следва връщане в преминаване покрай Златния рог и посещение на българската църква „Св. Стефан“.Настаняване в хотел .Свободно време .Вечеря в ресторанта на хотела без включени напитки .Нощувка.

ІІI ден -31.12.2023
Закуса . Следва – посещение срещу допълнително заплащане на Султански дворец „Долма Бахче сарай” .Панорамен тур с кораб по Босфора /по желание срещу допълнително заплащане .Посещение на фабрика за кожени изделия . Посещение на двореца „Топкапъ“-срещу допълнително заплащане .Свободно време .Новогодишна вечеря .Нощувка

ІV ден - 01.01.2024
Закуска в хотела. БОНУС: Посещение на Църквата „Първия ден на месеца“. Има хиляди църкви посветени на Св. Богородица в целия свят, но в Истанбул се намира църквата именувана на „Първия ден на месеца“. Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двор на храма, посветен на Дева Мария. Там в предверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 1 турска лира. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! (продължителност около 1, 5 часа)
Свободно време или екскурзии по желание. “Екскурзия в Азиатската част на Истанбул”( екскурзията е допълнителна и полудневна цена 30 евро)
Екскурзията включва посещение на двореца Бейлербей/на място по-желание се заплаща входна такса/. Посещение и на най голямата джамия Чамладжа.
И ето, че бавно слънцето залязва и е време да се отправим към една от най- новите атракции в мегаполиса Water garden или пеещите фонтани. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута.Нощувка.

V ден - 02.02.2024
Закуска в хотела. Отпътуване за България. Посещение но МОЛ ФОРУМ .По желание срещу допълнително заплащане посещение на Аквариум “Тюркуазу“-35 евро. Посещение на музей на шоколада по желание срещу допълнително заплащане -20 евро .
Пристигане късно вечерта.
Намаление за деца :от 2г-7,00г -150:00лв

Цената включва:

• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 3 нощувки със закуски в хотел кат. 3*/4*-Еrden saraevo
• 1бр вечеря в хотела по меню ,без включени напитки
• Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;
• митнически и магистрални такси
• посещение на българската църква “Св. Стефан”
• посещение на Мол „Форум“
• посещение на фабрика за кожени изделия
• Бонус: Обзорна пешеходна обиколка на Истанбул –площад „Султанахмед“/Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Църквата „Св. София“ - безплатен вход ./

Цената не включва
• Новогодишна вечеря на кораб -ресторант (20:00 ч - 01:30 ч) - вечерята включва - , сезонна салата, асорти включващо - ядки,пилешки крокети,кашкавал, студени мезета,чери домати и чипс;Основно ястие по избор;Риба на скара,мариновани пилешки гърди на скара с гарнитура или кюфтета на скара с гарнитура;десерт микс от турски сладкиши;неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки;чаша шампанско;богата шоу програма с танцьори и DJ ; трансфер с автобус/микробус. Цена на възрастен -120евро/280,00лв / за деца до 11,99години -110 евро /260,00лв/
• БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в Турция (ако се изискват такива към датата на пътуване);
• Доплащане за единична стая – 190 лв. за три нощувки нощувки
• Медицинска застраховка – 15лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 5 лв. /турист на ден .
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 3%-4% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително.
• Водохранилището на Юстиниян „Йеребатан“ - 25 Евро/50 лева. Водохранилището Йеребатан сарнъджъ или „Цистерна на базиликата“, е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Едната глава на Медуза е положена настрани, а другата е положена странично. Поверието разказва, че глави на Медузата са вграждани в сгради с цел тяхната защита, а тъй като, също според легендата, този, който погледне Медузата в очите, се превръща в камък, то главите не са поставени в нормално положение,а обърнати, за да предпазят гледащите ги хора.

Обзорна екскурзия - БОНУС, безплатно (продължителност около 2,5 часа). Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ – самостоятелно разглеждане по желание, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.

Екскурзия до двореца „Долмабахче”, моста над Босфора, азиатската част на Истанбул. Цена 35 евро .Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.
Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 45 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.

Вечеря в рибен ресторант с гледка Босфора . Цена 35 евро (продължителност около 4 часа). Цената включва: трансфер от хотела до ресторанта и обратно, вечеря, представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, , основно ястие-рибено или пиле ,телешко за тези, които не консумират риба , десерт .

Разходка с корабче по Босфора. Цена 20 евро (продължителност около 2,5 часа). Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.

Екскурзия в Азиатската част на Истанбул”( екскурзията е допълнителна и полудневна цена 30 евро) . Посещение на градините на двореца Бейлербей. Посещение и на най голямата джамия Чамладжа, която се намира на най-високото тепе на Истанбул.

И ето, че бавно слънцето залязва и е време да се отправим към една от най- новите атракции в мегаполиса Water garden или пеещите фонтани. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута.

• Аквариум “Тюркуазу“ в Мол “Форум“- /35 евро или 70.00 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/. Цената включва : транспорт, билет за Аквариума.Възможност за посещение на сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8000 м2 морски животни от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел дълъг 80м с 270 градусов панорамен покрив за наблюдение. За тези, които не желаят посещение– свободно време за разходка в Мола.

•Музей на шоколада -20 евро . Музеят на шоколада в Истанбул е единственият в Турция! е Един от най-посещаваните музеи в Истанбул. Музеят, който отвори врати през 2013 г., ви отвежда на пътешествие, което започва с историята на производството на шоколад. Вижте стотиците предмети, направени от шоколад, включително Света София, кулата Галата, Момина кула и дори шоколадов град! Има и малка работилница за шоколад за младежи. Смята се, че в изграждането на музея са използвани повече от три тона шоколад. Не пропускайте този единствен по рода си музей, който е подходящ както за деца, така и за възрастни!

Необходими документи за пътуването: задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване; Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася депозит – 30%. от пакетната цена и останалата сума 20 дни преди отпътуване .
ВАЖНО !!!Горивна такса се заплаща по 25,00лв на турист !

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.

Срок за уведомление за не достигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред автогара ЮГ
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.Цени

Дата Възрастен
29.12.2023 г. 460 лв.