Германия,Швейцария,Австрия,Италия,Франция

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО МИЛАНО –КОМО –БРУНАТЕ –ЛАГО ДИ ОРТА –ЛАГО МАДЖОРЕ –СТРЕЗА –ИЗОЛА БЕЛА-БЕРГАМО
Маршрут: София-Милано-Бергамо-София

Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  14.08.2024 г.


Цена от: 1680 лв.

Програма

   
   
   
   

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ  ДО МИЛАНО –КОМО –БРУНАТЕ –ЛАГО ДИ ОРТА –ЛАГО МАДЖОРЕ –СТРЕЗА –ИЗОЛА БЕЛА-БЕРГАМОСамолетна програма :

ЦЕНА НА ТУРИСТ от 1680.00лв

Ден първи :

Среща на летище София в 04.00 часа за полет на авиокомпания „Wizz Air“/06:40 излитане от София за Бергамо ,в Бергамо кацаме в 07:50ч местно време .Пристигане на летище Бергамо .Отпътуване за Милано .Трансфер до ХОТЕЛА. Настаняване .Пешеходна разходка в историческия център на Милано .Ползваме градски транспорт  от хотела до центъра .По време на пешеходната обиколка разглеждаме замъка Сфорца ,Миланската катедрала ,пасажът „Виторио Емануеле“Музикалния театър „Ла Скала. Свободни време .Нощувка

Ден втори :

Закуска .Следва екскурзия до Комо .Пешеходната разходка в живописният град Комо ,разположен на югоизточния бряг на едноименното езеро „Комо“.Разглеждаме площад „Кавур“,Паметник на съпротивата ,храмът „Волтиано“-музей ,посветен на откривателя на електрическата батерия Алекасндро Волта .При желание на групата можем да се изкачим с историческата зъбчата железница ,действаща от 1894г ,която достига до Брунате /на място се заплаща двупосочен билет от 7 евро към дата 14.01.2023/.Брунате се слави със своите аристократични имения и красиви хотели един от най-известните е хотел“Belavista“.През 1912година в този хотел Пенчо Славейков приключва своя жизнен път ,а днес там има и възпоменателна плоча и издигнат бюст на великия български поет. Една от най-красивите гледки към езерото е от тук в Брунате. Време за запечатване на спомени –снимки .Отпътуване към Милано .Свободно време или вечерта разходка до квартал Навили.Този квартал е създаден около някогашните канали снабдявали Милано с вода и са защитавали града от вражески нападения .Днес това мястото на бурния нощен живот в лумбарската столица ,където по продължението на двата канала са разположени множество барове ,елитни ресторанти .Необходимо е ползване на градски транспорт.Нощувка .


Ден трети:

Закуска.Целодневна екскурзия до Лаго ди Орта и Лаго Маджоре. Отпътуване за езерото Орта - субалпийско езеро в област Пиемонт, разположено между провинциите Новара и Вербания. То е най-западното между големите субалпийски езера, заобиколено от планини, които го отелят на изток от езерото Маджоре, а на запад от долината Валсезия. Посещение на най-красивото селище – древният град Орта Сан Джулио, разположено на брега на езерото Орта  Отличителният облик на града се дължи на ренесансовото и бароковото изкуство, което е характерно за неговите изящни градски къщи и красиви градини. В средата на езерото Орта се намира красивият малък остров Сан Джулио. Островът е доминиран от своята романска базилика с мощите на светеца Сан Джулио, който дава името си на острова, епископския дворец и бенедиктинското абатство. Свободно време в Орта Сан Джулио или по желание разходка с моторна лодка до остров Сан Джулио. Отпътуване за популярния курорт на брега на Лаго Маджоре – Стреза, наричана още „бижуто на езерото Маджоре“. Стреза дължи славата си на  грандиозните луксозни хотели, както и на пленителните гледка към Боромеовите острови и околните планини. Тези великолепни сгради с техния пищен интериор, често построени на мястото на по-ранни вили, все още са магнит за международни знаменитости. Свободно време в Стреза или по желание разходка с корабче до остров Изола Бела, известен с бароковия дворец "Боромео" и уникалната градина, чиито стъпаловидни тераси напомнят на вавилонските и остров Изола Мадре - най-големия от трите острова в Боромейския архипелаг. Посещение на двореца и невероятните градини, аранжирани в британски стил и съставени от редки и екзотични видове.Свободно време .Нощувка

Ден четвърти:

Закуска . Свободно време в Милано за разходка и шопинг.Около обяд отпътуване за Бергамо .Нощувка в Бергамо .

Ден пети :

Закуска. Следва Туристическа програма в Бергамо.Тя започва с изкачване със зъбчата железница до така наречения „Горен Град“,разположен на хълм и защитет от 5 километровата венецианска крепостна стена ,включена в списъка на Юнеско .Пешеходна разходка в стария град : - "Пиаца Векиа", "Палацо де ла Раджионе", капела "Колеони", базиликата "Санта Мария Маджоре". Свободно време. Трансфер към аерогра .

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:


Самолетен билет София - Бергамо - София на авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/30/20 см) или на авиокомпания "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг (с размери 40/20/25 см)
Групов  трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел "Ibis Ca`Granda" 3* (или подобен) в Милано
1 нощувка със закуска в хотел3* в Бергамо
Пешеходна обиколка на историческия център на Милано
Вечерна разходка до квартал Навили в Милано
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "ЗК Лев Инс"
Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия при минимум 8 туристи
Целодневна екскурзия до Комо
Целодневна екскурзия до Лаго ди Орта и Лаго Маджоре
Полудневна екскурзия до Бергамо
Двупосочен билет за корабче от Стреза до остров Изола Бела и Изола Мадре

ЦЕНАТА НЕ  ВКЛЮЧВА:
Трансфер: Русе –София-Русе
Входна такса за двореца "Боромео" и градината на остров Изола Бела (18 EUR, за деца от 6 г. до 15 г. - 11 EUR)
Билет за зъбчатата железница от Комо до Брунате (5,50 EUR)
Билет за зъбчатата железница в Бергамо (3,50 EUR еднопосочен билет)
Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ВАЖНО : Екскурзията се провежда при минимум от 20 записани туристи

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ТУРИСТА ПО ТАЗИ ПРОГРАМА ….
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Екскурзията се провежда при минимум от 25 записани туристи.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Часово време: България 12 ч. Италия 11 ч.
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (962 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 6 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Италия, Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Италия, Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Полетни разписания :
За следните дати :
29.05.2024-София  -06:40 –Каца в Милано -Бергамо -07:50/ 02.06.2024-Милано-Бергамо-20;10-София -23:10

10.07.2024- София  -06:40 –Каца в Милано -Бергамо -07:50/14.07.2023- Милано-Бергамо-20;10-София -23:10

14.08.2024- София  -06:40 –Каца в Милано -Бергамо -07:50/18.08.2024- Милано-Бергамо-20;10-София -23:10

 

Период на пътуване

Цена на турист

29.05-02.06.2024

1680.00лв

10.07-14.07.2024

1680.00лв

14.08-18.08.2024

1777.00лв

Хотели по програма
Милано, Италия