Кемер

Западни Родопи
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  04.09.2020 г.


Цена от: 235 лв.

Програма
Програма:

Ден 1:
Отпътуване от гр. Русе в 06.00ч от ЦЖПГара Русе. Отпътуване към Буйновскот жрело и посещение на Ягодинската пещера . Посещение на една от най-красивите български пещери, Ягодинската пещера. С дължината си от 10км, тя е най-дългата пещера в Родопите и се състои от три основни етажа. Освен това, пещерата е на възраст от 275 000 години, което подпомага оформление на множество красни скални форми, което я прави толкова атрактивна. Тук се срещат сталактити, сталагмити и сталактони, сред които прави особено впечатление огромен сталактон. Ягодинсктата пещера е местообитание на 12 вида прилепи.

За тези които желаят мога да посетят и наблюдателните площадки Орлово око или вълчи камък с джип (срещу заплащане на местните водачи). Оттук се откриват едни от най-красивите гледки в Родопите, на над 1500м надморска височина. При подходящи условия, мога да се видят пределите на Гърция и височините на Пирин. В този район са снимани и голяма част от най-паметните сцени на „Време разделно“.
Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Ден 2:
Закуска. Посещение на родното място на Орфей, място известно с чудната музика, село Гела. Освен с невероятната гледка към родопския първенец, връх Голям Перелик 2191м, Гела ще ни вплени и с един от най-чудните български събори, Гайдарското надсвирване. Гайдарското надсвирване има над 100-годишна история. Популяризира автентичния родопски фолклор и запазва традицията. Най-важното условие за участниците е изпълненията да са на каба гайди. Надсвирването е с конкурсен характер и се провежда в три възрастови групи – до 14, до 20 и над 20 години. Жури определя победителя, но при колебания по отношение на първото място, се прави повторно надсвирване с допълнителна програма.
Посещение на едно от най-красивите български села, Широка лъка, в типичен родопски стил. Селото е архитектурен и фолклорен резерват. Тук са съхранени музиката, песните, чановете и гайдите които огласят тесните улички и добавят още повече магия към Родопското вдъхновение.Отпътуване към Триградското жрело .Посещение на пещерата – Дяволското гърло .Името ѝ идва от Дяволския образ близо до естественият вход на пещерата, при водопада, грохотът които поражда дава името на „Бучащата зала“. Легендата разказва как Орфей идва тук, Подземното царство, при Хадес, за да върне неговата любима, Евридика, между живите. Условието е само едно, никога да не се обръща назад или ще я изгуби завинаги.
Свободно време, връщане обратно в хотел. Нощувка.

Ден 3:
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към язовир Доспат .По пътя спирка в гр.Батак за около 1 час .Преминаване през Перущица ,Брацигово ,язовир Въча ,язовир Батак .Пристигане късно вечерта вгр Мартен и гр.Русе

Цената включва:
• 2 нощувки със закуски в хотел 3*/4*в к.к Пампорово
• Екскурзоводско обслужване
• Туристическа застраховка

Цената не включва:
• Транспорт
• Входни такси
• Лични разходи
• Траспорт с джипове и трансфери с бусове до пещерите

Забележка:
Входните такси на посещаваните обекти са актуални към момента и туроператорът не носи отговорност при евентуална тяхна промяна!

Начин на плащане:
В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Необходими документи за резервация:
3 имена и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност. Необходими документи за пътуването - валидна лична карта.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи
7 дни преди датата на тръгване !!!

Дата Цена на човек
04.09.2020 235 лв.

Цени

Дата Цена на човек
04.09.2020 г. 235 лв.