Екскурзии

ПЕРЛИТЕ НА ЕГЕЯ –ПЪТУВАНЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО ПО БРЕГОВЕТЕ НА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ
Маршрут: Русе –Велико Търново –Габрово –Казанлък-Стара Загора –Чанаккале-Айвалък-Бергама –Пергамон- Асклепион – Кушадасъ-Приен-Милет-Дидим-Бодрум-Мармарис- Хиераполис-Памуккале- Кушадасъ - Ефес – Кушадасъ- Троя – Чанаккале

Продължителност: 7 дни / 6 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  02.10.2023 г.


Цена от: 720 лв.

Програма
ПЕРЛИТЕ НА ЕГЕЯ –ПЪТУВАНЕ В МИНАЛОТО И НАСТОЯЩЕТО ПО БРЕГОВЕТЕ НА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ

Маршрут:
Русе –Велико Търново – Казанлък - Стара Загора –Чанаккале - Айвалък - Бергама - Пергамон - Асклепион - Кушадасъ -Приен -Милет -Дидим - Бодрум - Мармарис - Хиераполис -Памуккале - Кушадасъ - Ефес - Кушадасъ - Чанаккале - Троя - Русе

7 дни /6 нощувки със закуски и вечери !!

Дати :
02.10-09.10.2023

Цена:
720,00лв

1 ден.- 02.10./03.10.2023
Русе– Чанаккале – Айвълък
Отпътуване от Русе в 18.00 ч. от паркинга на ЦЖПГара до Митница посока Велико Търново –Габрово –Казанлък-Стара Загора -за Айвалък. Преминаване през Дарданелите. Пристигане вечерта в един от най - зелените курорти в Турция, сгушен сред маслинови дръвчета край кристалните води на Егейско море. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

2 ден -04.10.2023
Айвалък – Бергама – Пергамон – Асклепион - Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за околностите на град Бергама, където лежат останките на някогашния велик древногръцки град Пергамон - столица на едноименно царство по време на елинистичния период. Той е известен с частично възстановения дворец на император Траян, с Олтара на Зевс, считан за едно от най - святите места за преклоние в античния свят, който през XIX в. е преместен в Берлин, голям античен театър с капацитет от 10 000 места и Атенеумът- една от най - прочутите библиотеки на античността. Разглеждане на Асклепион – светилище посветено на бога лечител Асклепий. Огромната площ на комплекса е била заемана от храм посветен на Асклепий, многобройни бани, библиотека и театър, който се използва и до днес и прочут с отличната си акустика. Продължаване за Кушадасъ – един от най – известните турски курорти. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

3 ден.05.10.2023
Приен – Милет – Дидим - Бодрум
Закуска. Отпътуване за Приен - античен гръцки град, живописно разположен по склоновете на Самсун Да. В древността Приен е бил важно пристанище, чиято площ се простирала на тераси от бреговете на Средиземно море до 380 м надморска височина. Днес Приен се намира далече от морето, но остават множество паметници на гръцката архитектура и изкуство. Посещение на останките на храма на Атина и на античния театър. Продължаване за Милет - древногръцки град в Западна Анатолия, създаден близо до устието на р Меандър. Останките на града напомнят за редица цивилизации, които са живяли по тези места преди гърците. Милет обаче достига своят разцвет през първата половина на VI в. пр. Хр., когато е считан за един от най - богатите в цяла Йонийска Гърция. Днес интерес представлявят останките от класическия период, включващи античен театър, храмове и така наречената Йонийска Стоа. Следваща спирка в Дидим или древният град Дидима. Посещение на храма на Аполон. Настаняване в хотел в курорта Бодрум - красив пристанищен град в Егейския район на Турция, посещаван от множество туристи заради античното си минало, когато е бил известен под името Халикарнас, както и заради природните си дадености. Вечеря. Нощувка.

4 ден.06.10.2023
Бодрум –Мармарис
Закуска. Посещение на крепостта Свети Петър, строена от кръстоносците през XV в. и на храма на Мавзол, считан за едно от седемте чудеса на Античния Свят, известен и като Халикарнаския мавзолей. Отпътуване за Мармарис. Целодневна екскурзия по река Далян до красивия залив на прочутите морски костенурки карета-карета, преминаване покрай Карийските скални гробници на древния град Каунос, спирка за кални бани и свободно време за плаж/срещу допълнително заплащане -40 евро /.Завръщане в Мармарис вечерта. Вечеря. Нощувка.

5 ден .07.10.2023
Мармарис-Хиераполис-Памуккале
Закуска . Отпътуване за Хиераполис – древен гръцки град известен още в античността с топлите си извори и големите терми създадено в града още през II в. пр.хр. Водите на града са се използвали и за боядисване на вълна, което в последствие спомага за развитието на града и налагането му, като важен търговски център в района. Забогатяването на жителите на полиса пък води до създаването на редица впечатляващи обществени сгради, чийто останки могат да се видят и днес. Тук ще посетим и ослепително белите травертинови каскади на Памуккале, които природата е изваяла с майсторска ръка. Връщане в хотела в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

6 ден. 08.10.2023
Кушадасъ - Ефес – Кушадасъ
Закуска. Отпътуване за Ефес, най – добре запазеният гръцки полис на територията на западна Анатолия, където интерес представляват многобройните паметници на античната архитектура, като сред тях изпъкват отлично запазената фасада на Ефеската библиотека, Театърът, гробницата на Св. Йоан и др. Тук може да се види и каменната колона, която е останала като единствен печален спомен за опожарения от Херострат храм на Артемида, някога считан за едно от седемте чудеса на античния свят. Спирка на дома на Дева Мария и базиликата Св. Йоан. Посещение на археологическия музей на Ефес, храма на Артемида, гроба на Св. Йоан.Отпътуване за Чанаккале . Вечеря .Нощувка .

7 ден. 09.10.2023
Троя - Чанаккале
Закуска. Отпътуване за легендарната Троя, чието величие и гибел са възпяти от Омир. Пристигане и посещение на археологическия комплекс на Троя. Чанаккале . Отпътуване за България. Преминаване през новия мост „Чанаккале1915“. Пристигане в Русе вечерта.


Намаления :
Дете от 0-11,99 години на допълнително легло с давам възрастен заплаща -589.00лв
Деца от 11,99години до 18,00години заплащат сумата от 720,00лв

Цената включва:
транспорт с автобус, фериботни такси за преминаване на Дарданелите,
6 нощувки със закуски, от които
1нощувка в Айвълък в хотел 3***/4****,
2нощувки в Кушадасъ в хотел 4*,
1 нощувка в Бодрум в хотел 4*,
1 нощувка в Мармарис в хотел 3*/4*
1 в Чанаккале в хотел 3/4*,
6 вечери,
туристическа програма на български език,
местни екскурзоводи,
водач-представител от агенцията.

Цената не включва:
Панорамен тур с лодка по река Дилян цена 40 евро на турист :Цената включва :Целодневна екскурзия.Двупосочен трансфер от и до хотела, лицензиран екскурзовод на български език.пауза на 3
залива по време на пътуването, разходка с лодка по р. Далян, входни такси за плаж Изтузу и
посещение на кални бани. Обяд на борда на кораба (всички напитки се заплащат
допълнително).

Медицинска застраховка към ЗД“Лев Инс „АД с покритие за Covid-19 за лица до 69,99 години -22,00лв с лимит 5 000 евро .

Такси на музеи към 30,10,2022г:
Асклепион – 300.00 TL,
Ефес – 700.00 TL,
Къща на Дева Мария – 250 ТL,
Бодрум – Крепост Св. Мартин – 120.00 ТL,
Мавзолей – 140.00 ТL,
Дидим – вход за храма на Аполон – 130.00 TRL,
Троя – 330.00 TL,
Милет – 130.00 TL,
Пергам - 340.00 TL,
Памуккале – 700.00 TL.
Лифт до Акропола на Пергамон -250.00TL.
Приен -90TL,
Басейн на Клеопатра -150TL

Доплащане за единична стая -265,00лв
PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в Турция (ако се изискват такива към датата на пътуване);
• Разходи от личен характер;
Условия за плащане:
Депозит - 150 лв. на човек при записване
Доплащане до 21 дни преди датата на настаняване.
АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ
1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки и всички внесени до този момент суми се възстановяват.
2.От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита
3. от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България или при предоставен положителен PCR тест на пътуващ или член на семейството му.
Забележки:
За провеждането на програмата се изисква минимум от 35 туристи;
Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата.

Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата
Екскурзията не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност, заради пешеходните обиколки по маршрута!
Използван транспорт:Автобусен ,ферибот ,кораб.
Тръгването от градовете: Разград, Велико Търново, Габрово , Казанлък, Ст. Загора, Хасково се гарантира само при събран минимум - 20 туристи от съответният град
ЗАСТРАХОВКИ:Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания непосредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.


Цени

Дата Възрастен
19.05.2023 г. 720 лв.
02.10.2023 г. 720 лв.