Санторини с нощ. и обиколка в Атина

Санторини с нощ. и обиколка в Атина
Маршрут: Русе-Санторини (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  20.05.2020 г., 18.09.2020 г.


Цена от: 565 лв.

Програма
Остров Санторини и Атина

Автобусна програма
6 дни / 4 нощувки

Дати:
20.05 - 26.05.2020
18.09 - 24.09.2020

575 лв (мин 15 туриста)
Русе, Велико Търново, Габрово -575 лв.
Стара Загора, Пловдив, София -565 лв.

1 ден:
Отпътуване от Русе в 19.00 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 20.30 ч. от х -л „Етър“, в посока София.

2 ден:
От Стара Загора в 11.00ч. – спирката срещу Автогара, от Пловдив 12.30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, от София в 02.00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина-Пирея следобед и настаняване в хотел 2/3*.Панорамна обиколка с автобус на Атина /по желание срещу допълнително заплащане от 10.00евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Нощувка.

3 ден:
Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване от пристанище Пирея. Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот Blue star, като през това време акустира на Цикладските острови Парос и Наксос /без слизане от ферибота/. Пристигане на новото пристанище в Тира около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екскурзия из острова /срещу доплащане/ - Акротири, Пиргос, Фира. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Посещение на столицата Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири, Пиргос, манастира Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се наблюдава възхитителна панорамна гледка към всички посоки на острова. Разходка в Тира (Фира) и свободно време за посещение на старото пристанище с лифта от където можете да се върнете до града с магаре или катър.
Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” - Залезът на Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден:
Закуска. Възможност за 5 часов круиз с посещение на вулкана на остров Неа Камени и посещение на о-в Палеа Камени където имате възможност да се изкъпете в горещите минерални бани и о-в Тиразия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той и го подарил и и построил замък край градчето Корфус. След круиза посещение на новия музей ИЗГУБЕНАТА АТЛАНТИДА с 3D - реалистична възстановка на изригването на вулкана в който вие се разхождате и последвалите катаклизми след това...Следобед възможност за плаж. Гръцка вечер по желание, с храна на блок маса, жива музика, традиционна танцова програма с танцьори в национални носии, атракции като чупене на чинии и др. Нощувка.

6 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Напускане на хотела към 10 часа и посещение на автентично запазено етнографско село Мегало хори. Разходка, кафе, обяд и слизане на пристанището за качване на ферибота за Пирея. Пристигане в Пирея вечерта. .Нощно пътуване към България.

7 ден:
Пристигане в София около обяд, във Велико Търново, Русе, Варна късния следобед. По пътя спиране за почивки.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• Фериботни такси:Пирея-Тира –Пирея
• 1 нощувка със закуска в Атина - хотел 3*
• 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 2*/3*
• Екскурзоводско обслужване по пътя

Цената не включва:
• Пътни , магистрални и гранични такси-30.00евро на турист /задължително се заплащат към Туроператора /
• Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК:121076907. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
• Застраховка допълнително покритие: Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• лични разходи
• ОБИКОЛКА АТИНА -10 ЕВРО ВЪЗРЕСТЕН ;5 ЕВРО ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ
• Доплащане за единична стая - 120 лв.
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
• Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 15€/човек при минимум 25 туриста;
• Посещение на вулкана на остров Неа Камени с посещение на о-в Палеа Камени където имате възможност да се изкъпете в горещите минерални бани и о-в Тиразия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той и го подарил и и построил замък край градчето Корфус - екскурзията е с корабчес корабче - 25 €/човек
• Посещение на новият музей ИЗГУБЕНАТА АТЛАНТИДА с 3D филм възстановка на изригването на вулкана и последвалите събития след това.
• Гръцка вечер по желание, с храна на блок маса, жива музика, традиционна танцова програма с танцьори в национални носии, атракции като чупене на чинии.

Отстъпки:
• За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.
• За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.
• ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 0.50€ / на стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Санторини или познат още като Тира
е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.
Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера - казан”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.
Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

Полезна информация:
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Начин на плащане: В брой или по банков път.

При записване по стандартните цени – 50 % аванс при записване, останалата сума се доплаща до 3 седмици преди отпътуване.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 35 човека.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове:

Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“


Цени

Дата София Русе, Велико Търново, Габрово Стара Загора, Пловдив, София
20.05.2020 г. 565 лв. 575 лв. 575 лв.
18.09.2020 г. 565 лв. 575 лв. 575 лв.