Санторини с нощ. и обиколка в Атина

Санторини с нощ. и обиколка в Атина
Маршрут: Русе-Санторини (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 585 лв.

Програма
Остров Санторини и Атина

Автобусна програма
6 дни / 4 нощувки

Дати:
30.04.-05.05.2020
20.05 - 26.05.2020
18.09 - 24.09.2020

1 ден:
Отпътуване от Русе в 19.00 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 20.30 ч. от х -л „Етър“, в посока София.

2 ден:
От Стара Загора в 11.00ч. – спирката срещу Автогара, от Пловдив 12.30 – ОМВ до х-л Санкт Петербург, от София в 02.00 ч. от Автогара „ Сердика“, бивш Трафик Маркет в посока Атина. По пътя спиране за почивки. Пристигане в Атина-Пирея следобед и настаняване в хотел 2/3*.Панорамна обиколка с автобус на Атина /по желание срещу допълнително заплащане от 10.00евро на турист/: Храма на Зевс, Арката на Адриан, Акропола, площад Синтагма, Президентският дворец, Олимпийския стадион, Паметника на незнайния воин и Академията, с фотопауза на Синтагма и Стадиона. Настаняване в хотел 2/3*.Свободно време. Нощувка.

3 ден:
Ранна закуска /или сух пакет/ и заминаване от пристанище Пирея. Отплуване с ферибот рано сутринта. Пътуването трае около 8 часа с линеен ферибот Blue star, като през това време акустира на Цикладските острови Парос и Наксос /без слизане от ферибота/. Пристигане на новото пристанище в Тира около 15.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

4 ден:
Закуска. Свободно време в Санторини или възможност за Целодневна екскурзия из острова /срещу доплащане/ - Акротири, Пиргос, Фира. Историко-географска, социално-икономическа и културна беседа за Санторини. Посещение на столицата Тира с Историческия музей, където се съхраняват артефакти от древния град Акротири, Пиргос, манастира Пророк Илия – най-високата точка на острова от където се наблюдава възхитителна панорамна гледка към всички посоки на острова. Разходка в Тира (Фира) и свободно време за посещение на старото пристанище с лифта от където можете да се върнете до града с магаре или катър.
Денят е наситен с преживявания. Вечерта ще се настаним на платформа издадена над Калдерата за да наблюдаваме „представлението” - Залезът на Санторини. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден:
Закуска. Възможност за 5 часов круиз с посещение на вулкана на остров Неа Камени и посещение на о-в Палеа Камени където имате възможност да се изкъпете в горещите минерални бани и о-в Тиразия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той и го подарил и и построил замък край градчето Корфус. След круиза посещение на новия музей ИЗГУБЕНАТА АТЛАНТИДА с 3D - реалистична възстановка на изригването на вулкана в който вие се разхождате и последвалите катаклизми след това...Следобед възможност за плаж. Гръцка вечер по желание, с храна на блок маса, жива музика, традиционна танцова програма с танцьори в национални носии, атракции като чупене на чинии и др. Нощувка.

6 ден:
Закуска. Освобождаване на хотела. Напускане на хотела към 10 часа и посещение на автентично запазено етнографско село Мегало хори. Разходка, кафе, обяд и слизане на пристанището за качване на ферибота за Пирея. Пристигане в Пирея вечерта. .Нощно пътуване към България.

7 ден:
Пристигане в София около обяд, във Велико Търново, Русе, Варна късния следобед. По пътя спиране за почивки.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• Фериботни такси:Пирея-Тира –Пирея
• 1 нощувка със закуска в Атина - хотел 3*
• 3 нощувки със закуски в Санторини – хотел 2*/3*
• Екскурзоводско обслужване по пътя

Цената не включва:
• Пътни , магистрални и гранични такси-30.00евро на турист /задължително се заплащат към Туроператора /
• Медицинска застраховка – 12 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, За лица над 70 до 85 годишна възраст – 18 лв.
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
• Застраховка допълнително покритие: Застраховка допълнително покритие: при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• лични разходи
• ОБИКОЛКА АТИНА -15 ЕВРО ВЪЗРЕСТЕН ;10 ЕВРО ДЕЦА ДО 12 ГОДИНИ
• Доплащане за единична стая - 130 лв.
• Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 280 лв;
• Целодневна екскурзия на о-в Санторини – 20€/човек при минимум 25 туриста;
• Посещение на вулкана на остров Неа Камени с посещение на о-в Палеа Камени където имате възможност да се изкъпете в горещите минерални бани и о-в Тиразия, кръстен на дъщерята на крал Тира, след като той и го подарил и и построил замък край градчето Корфус - екскурзията е с корабче - 30 €/човек
• Посещение на новият музей ИЗГУБЕНАТА АТЛАНТИДА с 3D филм възстановка на изригването на вулкана и последвалите събития след това.
• Гръцка вечер по желание, с храна на блок маса, жива музика, традиционна танцова програма с танцьори в национални носии, атракции като чупене на чинии.

Отстъпки:
• За деца от 2 до 6.99гг. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 390 лв към туроператора.
• За деца от 7 до 11.99г. (настанени на допълнително легло с 2 възрастни) – заплащат пакетна цена от 400 лв. към туроператора.
• ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 0.50€ / на стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Санторини или познат още като Тира
е най-красивият и интересен остров от групата на Цикладите. Отличава се с великолепната си природа. Той покрива територия от 74 кв. км. Намира се на 127 морски мили от пристанище Пирея и на 70 мили северно от остров Крит.
Островът е с формата на полумесец с вътрешен залив наречен „калдера - казан”. Скалите над него се извисяват на 300 м. над морското равнище. Най-голям град е Тира. На острова има 13 селища, повечето от които са запазили традиционния стил и архитектура.
Характерни за Санторини са красивите плажове с черен или червен пясък, кристално чистите сини морски води и вулканични скали.

Полезна информация:
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител е необходимо нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт или личната карта.

Начин на плащане: В брой или по банков път.

При записване по стандартните цени – 50 % аванс при записване, останалата сума се доплаща до 3 седмици преди отпътуване.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 35 човека.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;


Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове:

Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“


Цени

Дата Двойна стая Двойна стая
18.09.2020 г. 585 лв. 575 лв.