Класическа Гърция: Пелопонес

ЕКСКУРЗИЯ ДО АТИНА -НОС СУНИО -КОРИТСКИЯ КАНАЛ -НАФПЛИОН -МИКЕНА -МЕТЕОРА
Маршрут: Русе-Атина (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  14.09.2024 г.


Цена от: 747 лв.

Програма

ЕКСКУРЗИЯ ДО АТИНА -НОС СУНИО -КОРИТСКИЯ КАНАЛ -НАФПЛИОН -МИКЕНА -МЕТЕОРА

Автобусна програма ;шест дни /4 нощувки със закуски

 

Дати; 14.09-19.09.2024г

Цена на турист със всички включени екскурзии -747.00лв

Русе -София -Атина -1175 км

Ден първи:14.09.2024г.

Отпътуване от гр.Русе в 22,00ч посока София -Атина Пристигане в гръцката столица късния следобед .

Ден втори :15.09.2024г.

Настаняване .Свободно време .Нощувка .

Атина -Нос  Сунио-Атина -150 км

Ден трети:16.09.2024г.

Закуска .Панорамна обиколка на Атина /приблизително около 2 часа и полувина /;Арката на Адриан -Арката на Адриан се намира в близост до храма на Зевс. Тя е издигната в чест на римския император Адриан през 131 г. сл.Хр., когато неговите войски завладели града. Издигната е на древния път, свързващ старата Атина  с новосъздадения римски град. От двете страни на арката има надписи – на тази, обърната към Акропола, пише: “Това е Атина, бившия град на Тезей”, а от другата: “Това е града на Адриан, а не на Тезей”.
Високата 18 м. врата е направена от мрамор и декорирана в коринтски стил. ,Храма на Зевс ,който с размерите си е превъзхождал Пантеона на Акропола ,стария Олимпийски стадион ,изграден през 1895 г.на същото място ,където се намирал античният стадион от 4 век пр.Хр.и е използван за първите съвременни Олимпийски игри ;Парламентът -някогашният дворец на първия гръцки крал Ото;площад „Синтагма „.Възможност за разглеждане на Акропола /доплащане за закупуване на билет за посещение на Акропола -48.00лв за възрастен до 65 години ,безплатно за деца и лица над 65 години .При желание на туристите посещение на новия Музей на Акропола-събрал всички артефакти ,открити на хълма и около него от бронзовата епоха до римския и византийския период или може да посетите и частния музей „Бенаки „ събрал прекрасна колекция ,представляваща хилядолетната история на Гърция .

Следобед туристическа програма :ЕКСКУРЗИЯ ДО Храма на Посейдон /около 3 часа и половина /,построен върху крайморска скала на нос Сунио с прекрасна гледка към Егейско море .Връщане в хотела в Атина .Нощувка.

 

Атина -Коринтския канал -Нафплион-Микена -Атина -320 км

Ден четвърти:17.09.2024г.

Закуска .Екскурзия до п-в Пелопонес : фотопауза при Коринтския канал и Микена; посещение и пешеходна разходка на Нафплион - древен град с богата култура и традиции. Свободно време. Връщане в хотела привечер. Вечерна разходка в стария град Плака площад „Омония“ – един от централните площади, площад „Манастираки“ –мястото, където има най-много антиквариати, магазин за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири.Нощувка.

Атина -Каламбака -Метеора -353 км

Ден пети :18.09.2024г.Закуска.

Отпътуване за Каламбака . .Пристигане в местността „Метеора“ – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Посещение на работилница за икони “Зиндрос“.Свободно време .Нощувка.

Каламбака -Русе -838км

Ден шести :19.09.2024г. Закуска.

Отпътуване за  България .Пристигане късно вечерта в Русе .

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран туристически автобус
 3 нощувки със закуска в хотел 3 звезди в Атина
• 1нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района на Каламбака
• Вечерна пешеходна разходка в Атина
• Фотопауза на Коринтския канал
• Посещение на Епидаврос, Нафлион, Микена и Мистра
• Посещение на   Нос Сунио

• Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗК “Лев Инс “ АД  с адрес на управление: гр. София, Бул. „Симеоновско шосе “67 А, тел ,+359208055359. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“
• За лица над 70 до 85 години - 15 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител. вследствие злополука или акутно заболяване“
• Входни такси за Епидаврос - …., Микена - ….
• Входни такси за Древна Олимпия - …. или комбиниран билет за двата музея - …………
• Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
• Ползване на двойна седалка – от 1 турист - 245.00 лв

•Такса престой в Гърция се заплаща на место в хотела: ВАЖНО!!!

•Входна такса на Акропола и новия Музей на Акропола  -25 евро

•Входни такси за Храма на Посейдон на нос Сунион-10 евро

• Музей „Бенаки“-10 евро

•Вечери ,обяди

• Входните такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);

Даплащане за еденично стая -290.00лв за целия престои.
От 01. 01. 2018 г. се въведе т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на турист в стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.
Необходими документи:
лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване.
За лица под 18 годишна възраст - лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копия, акта за раждане оригинал и копие.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начини на плащане:
В брой или по банков път, като 50 % от сумата се внася при сключване на договора за организирано пътуване и се доплащане до 20 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията - 40 !!
Срок за уведомление при не достигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:

Всички допълнителни екскурзии ,круизи ,групови посещения на ресторанти и други обекти извън пакетната цена  ще се осъществяват при записани минимум 20 туриста!!!!
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж, откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

 

 

 

 

 

 

 

 

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
14.09.2024 г. 747 лв. 747 лв. 747 лв. 747 лв. 747 лв. 747 лв.


Хотели по програма