Екскурзии, почивки Турция

-ПЕТ ЗВЕЗДЕН РЕЛАКС И ШОПИНГ В -ЛЮЛЕБУРГАЗ-СИЛИВРИ –ЧОРЛУ-АВТОБУСНА ПРОГРАМА
Маршрут: Русе-Люлебургас-Силиври-Чорлу-Русе

Продължителност: 2 дни / 1 нощувкиДати: 


Цена от: 195

Програма

-ПЕТ ЗВЕЗДЕН РЕЛАКС И ШОПИНГ В

-ЛЮЛЕБУРГАЗ-СИЛИВРИ –ЧОРЛУ-АВТОБУСНА ПРОГРАМА-Дати :


17.02-18.02.2024г.

22.03-24,03,2024г.

19.04-21.04.2024г.

17.05-19.05.2024г.

-Автобусна програма :


Два дни /една нощувка на закуска и вечеря в 5* хотел !!!


Цена от Разград -205.00лв
Цена от Русе ,Велико Търново -195.00лв.

-Ден 1:


Отпътуване от Русе в 00,30ч /паркинг на ЖП гара/, ОТПЪТУВАНЕ ОТ ГР.Велико Търново в 2,00ч пред Автогара „Юг“ посока Люлебургаз-Силиври
Отпътуване за Люлебургаз. Името на града произлиза от турската дума „lule“ — лула, с производството на които градът се слави. Интересна забележителност е архитектурния  комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от Синан; турска баня и хан „Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан баба (14 век). Посещение на мол 39 BURDA в Люлебургаз и магазин Мигрос, който е най-добре зареден в този район.Отпътуване за Силиври – някога очарователното рибарско селище Силиври с древно име Ескихисар на югоизток от Истанбул, има прекрасна марина, където човек може да поспре да си отпочине от напрегнатото ежедневие. Много истанбулчани имат вили в околностите на Силиври. Това е голям курорт с възможности за спорт, спа и фитнес, както и възможност за посещение на много добри ресторанти.. Силиври е предпочитано място за отдих и релакс на много известни личности от турския елит,Следобед настаняване в „ESER DIAMOND HOTEL” 5*.Възможност за релакс в Спа & Уелнес центъра на хотела – външен и вътрешен басейн, фитнес център, джакузи, турска баня и др.Вечеря. Нощувка.

-Ден 2:


Закуска. Свободно време в центъра на Силиври около 2часа .Отпътуване за Чорлу . Пристигане в Чорлу – търговски и промишлен център, известен с добре развита шивашка и кожарска промишленост. Градът е важен промишлен център на Турция и известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и др. В Чорлу има както фабрики, така и аутлети на световноизвестни марки. Следва свободно време за покупки в Авантаж Аутлет Център, МИГРОС, МОЛ ТРЕНД АРЕНА и ОРИОН.
Посещение на неделен пазар в Чорлу ,свободно време 2 часа/. На пазара може да немерите плодове, зеленчуци, туршии, варива, ядки, дрехи,чорапи,бельо,чаршафи мркави дрехи и много други . Невероятен пазар с ниски цени!Елате и вижте. Отпътуване за ВЕЛИКО Търново и Русе .

-Цената включва:


1 нощувка със закуска и вечеря
представител от ВЕНИ ТРАВЕЛ
Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*

-Цената не включва:


медицинска застраховка – 3 лв./турист/на ден. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗК“Лев Инс “АД с адрес на управление: гр.София ул. “Симеоновско шосе “67А
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
Входни такси за туристическите обекти
Доплащане на единична стая 30лв.

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:


1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки и всички внесени до този момент суми се възстановяват.
2.От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита
3. от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България или при предоставен положителен PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

Полезна информация: Валутeн курс: 0,10 лв. = 1 TL

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ: при недостигнат минимален брой туристи: 5 дни преди датата на отпътуване.

-НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:


Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на пътуване или безсрочна лична карта  . За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.


НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване по стандартни цени се изисква депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

-ВАЖНО:


Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

-Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград, , Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт.
Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

-ЗАСТРАХОВКИ:


Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания не посредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

-Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред Автогара “Юг“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

-ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА :


Eser Diamond Hotel Spa & Convention Center İstanbul се намира в квартал Силиври в Истанбул. Хотелът е обзаведен в съвременен стил и включва външен басейн, вътрешен басейн и спа център с фитнес зала. Осигурен е безплатен WiFi.
Съвременните стаи на хотел Eser Diamond са обзаведени с вкус в меки цветове. Стаите разполагат с климатик и сателитна телевизия.
В ресторанта се сервират ястия от а-ла-карт меню и на шведска маса. В бара се предлагат разнообразни напитки. Всяка събота вечер в а-ла-карт ресторанта има музика на живо.
Eser Diamond Hotel & Convention Center разполага с 16 конферентни зали и изложбен център. Спа центърът включва сауна и турска баня. Предлагат се също релаксиращи масажи и козметични процедури.
Хотелът е на 10 минути с автомобил от центъра на град Силиври и индустриалната зона Силиври и на 30 минути път с автомобил от изложбен център Tuyap. Летище „Истанбул“ е на 80 км от хотела, а летище „Чорлу“ е само на 15 минути път с автомобил.
 

Цени

Дата Възрастен Възрастен
25.11.2023 г. 205 195
09.12.2023 г. 205 195
16.12.2023 г. 205 195
17.02.2024 г. 205 195


Хотели по програма