8ми Март в СПА хотел Есер Боюкчекмедже -автобусна екскурзия

8ми Март в СПА хотел Есер Боюкчекмедже -автобусна екскурзия
Маршрут: Русе-Люлебургаз-Буюкчекмедже-Истанбул-Чорлу

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 385 лв.

Програма


8ми Март в СПА хотел Есер Боюкчекмедже -автобусна екскурзияЧувствай се специална, единствена, най-прекрасна … Това е твоят ден!
Отпразнувай го с ВЕНИ ТРАВЕЛ


Дати:
07.03-10.03.2024г.

Автобусна програма :

Четири дни /две  нощувка на закуска и вечеря в 5* хотел !!!

Цена от Разград, Свищов -395.00 лв.
Цена от Русе, Велико Търново -385.00 лв.

Ден 1: 07.03.2024г

Отпътуване от Русе в 21,30ч /паркинг на ЖП гара/,Отпътуване от Свищов в 23,00ч. Отпътуване от Велико Търново в 00,30ч пред Автогара „Юг“ посока Люлебургаз-Силиври.

Ден 2: 08.03.2024г
Отпътуване за Люлебургаз. Името на града произлиза от турската дума „lule“ — лула, с производството на които градът се слави. Интересна забележителност е архитектурния комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от Синан; турска баня и хан Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан баба (14 век). Посещение на мол 39 Burda в Люлебургаз и магазин Мигрос, който е най-добре зареден в този район.
Отпътуване за Буюкчекмедже. Буюкчекмедже, на турски Голямо чекмедже е квартал на град Истанбул, Турция. Разположен е в Източна Тракия на Мраморно море. Населението на Буюкчекмедже е около 160 000 жители. Следобед настаняване в „Eser Premium Hotel & Spa” 5*. Възможност за релакс в Спа & Уелнес центъра на хотела – външен и вътрешен басейн, фитнес център, джакузи, турска баня и др. Вечеря. Нощувка.

Ден 3: 09.03.2024г
Закуска .
-Екскурзия по желание до мегаполиса Истанбул (ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА!):
Българската църква Свети Стефан, район Балат и Съвременен Истанбул с Музея на мадам Тюсо, Район Таксим и прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе. Пристигане в Истанбул, програма започва с Посещение на уникалната Българска църква Свети Стефан - единственият железен действащ православен храм в света.Тя се намира на брега на залива Златен рог. Укрепена и обновена след близо 6 годишен ремонт, църквата отново е отворена за посещение (няма входна такса).
Посещение на район Балат. Балат е стар еврейски квартал в Истанбул, намира се в европейската част на града, на западния бряг на Златния рог. Тесни калдъръмени улички, ярко оцветени и рушащи се османски къщи, провесени прострени дрехи на въже между сградите от двете страни на улицата, деца, които играят футбол по улиците или просто се мотаят - това е идеалното място да видите ежедневието на местните истанбулци.
Продължаваме с посещение на района Таксим, където се намират част от посолствата, катедралата „Сан Антонио” и Галатската кула.
Таксим с прословутия булевард “Истиклял Джадеси (Истанбулския “Шанз Елизе”)- с Паметника на Републиката и рибните ресторанти на Чичек Пасаж.
По булевард Истиклял и около него има безброй много магазини, кафенета и сладкарнички, където можете да се поразходите и да си напазарувате.
СВОБОДНО ВРЕМЕ ЗА ПАЗАРУВАНЕ и посещение на Кулата Галата (отвън) или посещение на музея на мадам Тюсо (по желание)-25 евро на турист .
Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Ататюрк.
Отпътуване обратно за Бююкчекмедже в 16.00ч .
Възможност за релакс в Спа & Уелнес центъра на хотела. Вечеря.

Ден 4:10.03.2024г

Закуска..Отпътуване за Чорлу . Пристигане в Чорлу – търговски и промишлен център, известен с добре развита шивашка и кожарска промишленост. Градът е важен промишлен център на Турция и известен с множеството си фабрики за производство на дънкови облекла, кожи, килими, спално бельо и др. В Чорлу има както фабрики, така и аутлети на световноизвестни марки. Следва свободно време за покупки в Авантаж Аутлет Център, Мигрос, МОЛ Тренд арена и Орион.
Посещение на неделен пазар в Чорлу ,свободно време 2 часа/. На пазара може да немерите плодове, зеленчуци, туршии, варива, ядки, дрехи,чорапи,бельо, чаршафи мркави дрехи и много други . Невероятен пазар с ниски цени!Елате и вижте .Отпътуване за Велико Търново и Русе .

Цената включва:

*2 нощувки със закуски и вечери в хотел 5* -Eser Premium Hotel & Spa в Буюкчекмедже
*Представител от ВЕНИ ТРАВЕЛ
*Транспорт с лицензиран автобус -3* /4*
*Лицензиран местен екскурзовод за Истанбул
* Ползване на Спа & Уелнес центъра на хотела – външен и вътрешен басейн, фитнес център, джакузи, турска баня и др.
*Екскурзия до Истанбул - Екскурзия до Истанбул - Българската църква Свети Стефан, район Балат и Съвременен Истанбул с Музея на мадам Тюсо, Район Таксим, булевард Истиклял.
*Посещение на Люлебургаз
*Посещение на Чорлу

Цената не включва:

медицинска застраховка – 3 лв./турист/на ден. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗК“Лев Инс “с адрес на управление: гр.София
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
Разходи извън основната пакетна цена
Доплащане на единична стая 100лв.
Входни такси за туристическите обекти


АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки и всички внесени до този момент суми се възстановяват.
2.От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита
3. от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България или при предоставен положителен PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

Полезна информация: Валутeн курс: 0,10 лв. = 1 TL

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването:
40 човека.

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ:
при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на пътуване или срочна лична карта . За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

-Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград, , Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт.
Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

ЗАСТРАХОВКИ:
Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания не посредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

Места за отпътуване и връщане :

Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред Автогара “Юг“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА :

Обширният спа център на курорта включва закрити басейни и кардио фитнес зала с изглед към Мраморно море, високоскоростен оптичен интернет и безплатен паркинг в целия имот.

Всички стаи в Eser Premium разполагат стандартно с интерактивен телевизор с плосък екран и минибар. Всички стаи са с изглед към морето, езерото или град Истанбул. Всяка стая разполага с машина за чай/кафе и безплатен кабелен интернет.

Можете да участвате в уроци по пилатес, йога и велоергометър или да се възползвате от корта за скуош на хотела. Eser Premium Hotel & Spa предлага термални терапии, горещи вани и различни процедури за тяло.

Хотелът разполага с 2 ресторанта, предлагащи средиземноморска кухня, включително голямо разнообразие от ордьоври, ризото и десерти. В лоби бара се предлагат ароматен чай и сладкиши.

Най-близката метростанция е на 5 минути с кола. Eser Premium Hotel е на 42 километра от летище Истанбул и на 36 километра от панаирния център CNR Expo.
 

Хотели по програма