Екскурзии с автобус

Прибалтика и Полша
Продължителност: 10 дни / 8 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 1380 лв.

Програма
16.06 - 26.06.2018
14.07 - 23.07.2018

ДЕН ПЪРВИ :Отпътуване от Русе в 3.30ч от паркинга пред митницата на ЦжпГара посока Братислава Пристигане в Братислава - следобяд. Братислава, която може да похвали с приказни калдаръмени улички, уникалните сгради на Филхармонията и Народният театър и най-забележителната катедрала в цяла Словакия - катедралата Св. Мартин. Настаняване в Братислава, периферно разположен. Нощувка.
ДЕН ВТОРИ :Закуска .Отпътуване за Краков .Пристигане около обяд .Туристическа обиколка на града запознаване със забележителностите : В центъра на града се намира мястото, което е било най-големият площад в Средновековна Европа. Днес също е съществена част от духа на града. Турът до готическия замък и Катедралата е важно начинание за всеки посетител на града. Вижте мощите на Смок Вавелски и митичния хълм на дракона. Средновековният замък, от който са управлявали полските Крале. Църквата Св. Алберт , Църквата Св. Мария, Старата Синагога,кулата на Кметството и други забелижителности ,които ще посетим .
Нощувка в Краков .
ТРЕТИ ДЕН .Закуска .Отпътуване за Литва .Късно вечерта пристигане във Вилнюс - столицата на Литва .Вилнюс може да се похвали с най-големия бароков стар град в Европа..Вилнюс ще остане в съзнанието ви с бароковата си атмосфера, с многобройните си хълмове, от които можете да се насладите на красиви гледки отвисоко, с оживените си кафенета денем и барове, неоново осветени вечер.Нощувка
ЧЕТВЪРТИ ДЕН .Закуска . Панорамна обиколка с разглеждане на един от най-добре съхранените средновековни градове в Европа, мозайка от епохи и архитектурни стилове, обявен за паметник на ЮНЕСКО - Катедралата “Свети Петър и Павел” - шедьовър на барока и Площада на Кметството, “Свети Франсис”, Църквата “Света Ана” - перла на късната готическа балтийска архитектура, Университета от XVI век, “Портите на Зората” – част от някогашните отбранителни укрепления, прекрасно реставрираните островърхи къщи на средновековния стар град и великолепните барокови постройки, както и модерния нов Вилнюс.,музея на КГБ - както го наричат местните хора. Официалното му наименование е Музеят на жертвите на геноцида и е бил щабквартира на КГБ и затвор до 1991 г. Свободно време. Следобяд – възможност за посещение на Националния исторически парк „Тракай“ (26 км югозападно от Вилнюс) – с доплащане 50 лв/25 евро/. за възрастни и 40 лв/20евро/ за деца под 18 г., (провежда при група от минимум 25 участника; заявява се и се заплаща в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус, такса за вход в замъка на Витаутас Велики, почерпка с типични за народа на караитите специалитети). Екскурзията включва: посещение на островния замък на Витаутас Велики – най-големият владетел в историята на Литва, както и на намиращия се в него исторически музей на Тракай. Замъкът впечатлява с внушителните си стени и кули, които се оглеждат в спокойните води на езерото и ще Ви позволи да се потопите в една неповторима средновековна атмосфера. Паркът е и до ден днешен дом на караитите (народ, произхождащ от Месопотамия, изповядващ авраамическа религия) в Литва. По време на посещението на Тракай ще имате възможността да посетите техния град и да опитате известните им специалитети кибинаи (вид пирожки с месо) и кюбите (вид пай с месо). Завръщане във Вилнюс. Отпътуване за Рига. Отбиване на 12 км от Шауляй - поклоническо място наречено хълма на Кръстовете. Късно вечерта пристигане. Нощувка в Рига.
ПЕТИ ДЕН . Закуска. Панорамна обиколка на Рига- столицата на Латвия - стария град с неговите калдъръмени живописни улички, прекрасно реставрираните къщи на търговци от ханзейската гилдия и артисти от Късния Ренесанс на Прибалтика, уютни винарни, бирарии и кафенета, най-голямата Катедрала в Прибалтика, Църквата “Свети Петър”, Барутната кула и Старият замък на рицарски орден от XIV век, Хълма на бастиона, Шведската порта, архитектурния ансамбъл от XV в. “Тримата Братя” – най-старите резидентски каменни постройки в Рига, изящните стари мостове над река Даугава, средновековния Площад на Кметството, Паметника на “Големия Кристофър” – покровител на града, църквата “Свети Якоб”, централния пазар (използван като укритие за цепелини през войната), “Къщата на черните котки”, монумента на свободата, архитектурните шедьоври от началото на XX-ти век, широките централни булеварди и градският парк покрай каналите, Латвийския университет, Латвийския национален театър и опера, Музея на изящните изкуства, Парламентa. Свободно време. Нощувка
ШЕСТИ ДЕН . Закуска .Отпътуване за Талин .Пристигане слетобяд и следва обиколка на Талин - стария град (включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство) – църквата „Св. Никола”, площада на кметството и прилежащите му средновековни улички, по които ще можете да се насладите на живописните резиденции на някогашните богати търговци и предприемачи, крепостните стени, къщата на гилдиите, катедралата „Св. Александър Невски”, лутеранската катедрала, средновековния замък „Томпеа“ (днес седалище на парламента и правителството). Свободно време. Следобед – посещение на парка и двореца „Кадриорг“ (входната такса в двореца, която е около 8 евро не е включена в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на масто), строени по заповед на Петър Велики. Възможност за посещение на двореца, в който се намира и Естонската галерия за чуждестранно изкувство. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН .Закуска .Отпътуване за Варшава .Късно вечерта пристигане във Варшава .Нощувка .
ОСМИ ДЕН .закуска .Разглеждане забележителностите на Варшава -Панорамна обиколка на града – Църквата „Свети Сава”, Площада на републиката със статуята на княз Михаил Обренович, пл. „Теразие”, Операта, Парламента на Сърбия (Скупщината), пл. „Никола Пашич”, посещение на крепостта ’’Калемегдан”.Отпътуване за Будапеща .Нощувка .
ДЕВЕТИ ДЕН .Закуска и отпътуване за България .Пристигане късно вечерта в София .През ноща в Русе

Цената включва:
• 1нощувка със закуска във Братислава
• 1 нощувка със закуска в Краков
• 1 нощувка със закуска във Вилнюс
• 2нощувки със закуска в Рига
• 1нощувка със закуска в Талин
• 1нощувка със закуска във Варшава
• 1нощувка със закуска във Будапеща
• транспорт с автобус 3*
• представител от Вени травел
• екскурзоводско обслужване
• екскурзия до Шауляй- поклоническо място наречено хълма на Кръстовете
• туристическа обиколка на Краков
• панарамана обиколка на Вилнюс
• панорамна обиколка на Рига
• панорамна обиколка на Талин
• туристическа обиколка на Варшава

Цената не включва:
• пътни и магистрални такси -40.00евро /задължително се доплащат към туропратора /
• екскурзия до историческия парк „Тракай“-25.00евро /50.00лв /за възрастен и 20.00евро за деца до17.99г/40.00 лв/-(провежда се при група от минимум 25 участника; заявява се и се заплаща в България, а не на място; цената включва транспорт с автобус, такса за вход в замъка на Витаутас Велики, почерпка с типични за народа на караитите специалитети).
• Медицинска застраховка – 18 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 годишна възраст – 28 лв.
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт; за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване. При ранни записвания се заплаща при резервация 50% и остатъка в срок посочен в офертата!

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове : Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “ Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Варна, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Габрово
16.06.2018 г. 1380 лв.
14.07.2018 г. 1380 лв.