Закинтос

Остров Закинтос - мини почивка 4 нощувки
Маршрут: Русе-Закинтос(през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  03.09.2020 г., 18.09.2020 г.


Цена от: 455 лв.

Програма
Остров Закинтос - перлата на Йонийските острови

Автобусна програма 6 дни / 4 нощувки

Дати
03.07-08.07.2020
03.09-08.09.2020
18.09-24.09.2020

ДЕН 1
Отпътуване от Русе в 14.30ч от паркинга на Цжп гара до Митницата посока Велико Търново –отпътуване в 16.00ч пред хотел „Етър“, отпътуване за Стара Загора в 18.30ч от ОМВ до Автогара Стара Загора посока София трафик Маркет Сердика в 22.00ч –Кулата – Килини.

ДЕН 2
Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в Закинтос.Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3
Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос: Ще посетим столицата на остов Закинтос и ще разгледаме площад „Св.Марко“, с католическата катедрала, музея на Соломонас и Калвос - едни от най-почитаните гърцки поети не само на острава, а и в цяла Гълция .Посещение на църквата с мощите на агиос Дионисий –закрилник на острова. Разходка и по площад „Соломонас“ - ще се насладим на красивите сгради – отразяващи типичната атмосфера на острава . Ще се изкачим на хълма Бохалис от където се разкрива разкошна гледка към града и залива на Занте - (свободно време за кафе или разглеждане на Венециянската крепост. Малко по нагоре - (стига се само пеша) в най високата част на хълма по желание ще разгледаме Венециянската крепост - (изключително добре запазена).
Следобед свободно време в Агиос Состис, където се намира частния остров Камео до кой се стига по дървен мост .
По желание екскурзия до залива Лагана /срещу допълнително заплащане/ – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета. Разходка с корабче около 3 часа в залива за наблюдение на костенурките Карета Карета, гмуркане от кораба в пещерите на Кери и пауза за къпане във водите на остров Маратониси. Островът е безлюден и е известен с това ,че именно тук костенурките снасят своите яйца .Връщане обратно на Агио Состис .Прибиране в хотела .
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 4
Закуска. По желание срещу доплащане – целодневен круиз - обиколка по крайбрежието на острова с кораб. От столицата Закинтос с круизен кораб се минава покрай източните брегове с неповторимите плажове и курортите Циливи, Планос и Аликес, след това ще се докоснете до красотата на и тюркоазените води на „Сините пещери”. Круиза продължава покрай Агиос Николас Волимес, второто пристанище на Закинтос. Точно преди първата спирка се достига и най-северната точка на острова - нос Скинари, от където се продължава към световно известния залив Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983г. търговски кораб, превозвал контрабанда. Едночасова пауза за плаж и снимки.Отплаване към пристанище в гр. Закитнос. Прибиране в хотела около 17:30 ч. Свободно време. По желание срещу доплащане – традиционна гръцка вечер в таверна с жива музика. Нощувка.

ДЕН 5
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

ДЕН 6
Закуска – ранна или сух пакет. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. Пристигане в Русе през нощта.

Цената включва:
• транспорт с автобус -3*
• 4 нощувки със закуски в хотел 3*
• представител на Вени Травел
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• фериботни и магистрални такси -35€ на турист /задължително се доплащат към Туроператора /.
• панорамна обиколка на остров Закинтос –при минимум 20 туриста-20€ за възрастен и 15€ за деца до 11.99 години
• Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 30€- възрастен и 25 € деца до 11.99 г.
• Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 25€– възрастен и 15 € - деца до 11.99 г.
• Гръцка вечер с програма - 30€ възрастен и 20€ - деца до 11.99 г.
• Вечеря в гръцка таверна без програма от 20-25 евро на турист в зависимост от менюто .
• За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 25 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи от капитана на кораба и метеорологичните условия!!!
• медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.
• За лица над 70 до 85 години - 12лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 180.00 лв.

ВАЖНО!!!
Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2020г.
От 01.01 .2018 г. се въведе -такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 1.00€ / на стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Намаление:
ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 25 човека.
Максимален брой туристи - 30 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим:
лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане :
В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г


Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
03.07.2020 г. 455 лв. 455 лв. 455 лв. 435 лв. 435 лв. 415 лв.
03.09.2020 г. 455 лв. 455 лв. 455 лв. 435 лв. 435 лв. 415 лв.
18.09.2020 г. 455 лв. 455 лв. 455 лв. 435 лв. 435 лв. 415 лв.