Класическа Италия-икономичен вариант Любляна - Болоня - Флоренция – Венеция

Класическа Италия-икономичен вариант Любляна - Болоня - Флоренция – Венеция-с автобус
Маршрут: Разград-Русе-Любляна-Болоня-Флоренция-Венеция

Продължителност: 6 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  29.03.2024 г., 03.09.2024 г.


Цена от: 789 лв.

Програма

Класическа Италия-икономичен вариант
Любляна - Болоня - Флоренция – Венеция-с автобусАвтобусна програма    6 дни/4 нощувки

 Дата:29.03-03.04.2024г,-СТОП!


03.09-08.09.2024 г.
    
Цена        789 лв

-ДЕН 1:29.03./03.09.2024г.
Тръгване от :гр.Разград в 18:00ч., от Русе в 19:00

ДЕН 2:30.03.2024г. Отпътуване от София, в 00.30 ч. от Трафик Маркет /Сердика/. Нощен преход Транзитно преминаване през Сърбия и Хърватска. Пристигане следобед в Любляна. Кратка туристическа обиколка на словенската столица. Нощувка.

ДЕН 3: 31.03.2024г.  Закуска. Отпътуване за Болоня. Разходка по основната търговска улица „Независимост“ (Via Indipendenza). Още в самото начало на улицата се намира една от старите градски порти - Порта Галиера. Може да се отбиете за допълнителна разходка в най-големия градски парк „Монтаньола“ (Parco della Montagnola). На същата улица се намира и театър “Арена дел Соле”, както и конната статуя на Джузепе Гарибалди, изработена от автора на паметника на „Цар Освободител“; Архигимназията – първото седалище на Университета в Болоня - най-старият университет на Западния свят, открит през 1088 г., когато Болоня е била богата и независима. Преди Аркигиназио да бъде построена между 1562 г. и 1563 г., лекции се провеждали в частни домове или къщи под наем, религиозни сгради и дори на площади. Двуетажната сграда останала седалище на университета до 1803 г. Няма как да пропуснете красивата и очарователна зала „Театро Анатомико“. Тук са се извършвали аутопсии, докато студентите изучавали човешката анатомия. Тъй като в онези години не е имало охладителни помещения, се налагало телата да бъдат прясно… да кажем - обработени, докато студентите са наблюдавали от дървените пейки. Пейките били изработени така, че да са неудобни, за да може студентите да не заспиват, защото трябвало да бъдат там дълги часове, докато аутопсията не приключи. Разглеждат се още Фонтанът на Нептун,  Дворецът на крал Енцо Савойски (отвън),  площад Маджоре, базикилата „Сан Петронио” и двете кули – символ на града. Свободно време.Настаняване в района на Флоренция- Монтекатини  късно вечерта. Нощувка.

 

ДЕН 4:01.04.2024г. Закуска. Туристическа програма на Флоренция с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): църквата "Санта Кроче" – наричана още националния "пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията "Йоан Кръстител" с "вратите на рая"; площад "Синьория" с "Палацо Векио" и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - "Мостът на златарите", дворецът "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. Свободно време. Отпътуване за Венеция /Лидо ди Йезоло пристигане късно вечерта. Нощувка.

 

ДЕН 5:02.04.2024г.Закуска. Отпътуване от Пунта Сабиони с корабче до Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, Камбанарията; Дворецът на Дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време или разходка до островите Мурано и Бурано.Нощувка.
ДЕН 6:03.04.2024г.Закуска .Отпътуване за България . Пристигане в гр.Разград през нощта .-Цената включва:


•    транспорт с туристически автобус 2/3*
•    1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Венеция /Лидо ди Йезоло/Тревизо/
•    1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Флоренция
•    2 нощувка със закуска в хотел 2/3* в Любляна за дати 03.09-08.09.2024
•    туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция,
•    туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
•    пешеходни разходки в Болоня ,екскурзоводско Обслужване.

-Цената не включва:


•    чек пойнт и пътни такси –25€ /задължително доплащане/
•    -застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс, валидна за чужбина на застрахователна компания ''Армеец'' или „Лев инс “, за лица до 69 г. – 3 лв./ден/турист, за лица над 70 г. – 4 лв./турист/ден
•    такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4€ на турист на ден (в хотел 2* и 3 *)
•    местен/градски транспорт във Флоренция: около - 5€ (двупосочен билет)
•    доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция - 3€
•    доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция - 3€
•    Входни такси за църквата "Санта Кроче" - 10€, двореца "Пити" и комбиниран билет за Купола на Брунелески - 15,50€, Кулата на Джото и баптистерията Сан Джовани във Флоренция - 20€
•    входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
•    Разходи от личен характер
•    Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчителна)
•    двупосочен билет за корабче до Венеция – 30€ (вкл. корабче и такса за влизане във Венеция, паркинг)
•    Разходка с корабче до островите Мурано и Бурано – 70 лв/ 35€/турист
•    Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод(с включена такса резервация и входна такса) при минимум 15 туристи.-45 евро на човек . Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. (местата за посещение на галерия Уфици са ограничени – групата може да е от максимум 17 човека; записваме до изчерпване на местата). Моля, резервирайте услугата своевременно! – 30€.

•    50.00.лв задължително заплащане на горивна такса . Във връзка с поредното драстично увеличение на цените на горивата, сме принудени да въведем допълнителна такса за всички организирани туристически пътувания.

Считано от 07.03.2022 год. се въвежда допълнителна такса – „повишаване цената на горивата”, както следва:
((( A – B ) x C) + (( A1 – B1 ) x C1 )) / D = E
А/А1 – актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната или самолетна програма;
B/B1 – е цената на горивото, заложено в офертите при изготвянето им;
C/C1 – средният литраж на дизелово гориво, нужен за изминаване маршрута по програмата във всяка посока;
D – броя на пътниците (броя седалки); Е – нетна горивна такса на човек.

Допълнителната такса „повишаване цената на горивата” се налага на всички програми създадени през 2023 г и подлежи на промяна спрямо актуална цена на горивото към дадена дата/преди или по време на автобусната/самолетна програма. Доплащанията ще важат за всички ТУРИСТИ по предстоящи програми, за деца и младежи под 18 годишна възраст. Доплащанията не подлежат на намаления!

Заповедта влиза в сила за всички предстоящи пътувания от 07.03.2022 г.
 
-Забележка:


*Входните такси за музеите и организираните обиколки в тях, подлежат на препотвърждение !!!
*ползване на двойна седалка от един турист - 160 лв

Доплащане за единична стая -290.00лв за целия престой.
В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата -копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс от 50%, а останалата сума се доплаща до 20 дни преди отпътуване!
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от нея обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването - 45 туриста!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.
Срок за уведомление за не достигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.


ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора. 

Цени

Дата Възрастен
29.03.2024 г. 789 лв.
03.09.2024 г. 789 лв.


Хотели по програма
Венеция, Италия