Екскурзии с автобус

Букурещ –Therme Букурещ -посещение на Банеаса Шопинг сити и Афи палас Котрочени
Маршрут: Ruse-Bucharest

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 165 лв.

Програма
ТЕРМЕ БУКУРЕЩ – ПРЕЗИДЕНТСКИ ДВОРЕЦ „КОТРОЧЕНИ“

Продължителност:
2 дни / 1 нощувка

Транспорт:
Автобус

Дати:
02.12. – 03.12.2023 г.
20.01-21.01.2024
24.02-25.02.2024

Цена от Свищов – 175.00 лв.
Цена от Русе – 165.00 лв.

Програма:
2 дни / 1 нощувка със закуска

1 ден.
Отпътуване в 06:00 ч. от гр. Свищов по маршрут Русе – Гюргево. Отпътуване от Русе 07:30 ч. от Централна ЖП гара – паркинг към Букурещ. Столицата на Румъния - Букурещ - град на контрастите, един от най-големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж“. Панорамна обиколка на града с екскурзовод – Триумфална арка, Атене, Народния Театър, Парламента, Патриаршията и Двореца, Университета, площад „Виктория“. Свободно време за разходка в центъра на града. Възможност за разходка в Старият град на Букурещ – едно от най-интересните места в града, пълно е със заведения, музеи, църкви, кафенета, магазинчета. Старият Букурещ последните години възвърна постепенно блясъка си и се превърна в едно приятно кътче за отдих и забавление. Отпътуване за Президентския дворец „Котрочени“. Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердинанд и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени“ с местен екскурзовод /около час и половина/. Свободно време в търговски център „Афи Палас Котрочени“, един от големите търговски центрове, разположен в близост до Президентския дворец. Търговски център „Афи Палас Котрочени“ в Букурещ е идеално място за пазаруване, забавление и отдих. Разполага с над 300 магазина с известни марки. За тези, които се интересуват от забавление в Букурещ – разполага с голяма пързалка, картинг писта, стена за катерене, велопътека, езеро с лодки, детски площадки, кино с 20 екрана, и много други атракции. Настаняване в хотел 3* в Букурещ. Свободно време. Нощувка.

2 ден.
Закуска. Отпътуване към царството на термалните води в Букурещ „Букурещ терме СПА“. Комплексът е изпълнен с множество растителност и атракции, предлага за всекиго по нещо, както за малки така и за големи в трите си зали с водни процедури и пързалки – Галакси, Палм и Елизиум. Релакс в комплекса около 4 часа и половина. Отпътуване за България. Пристигане вечерта.

Цената включва:
• транспорт с лицензиран автобус;
• 1 нощувка със закуска хотел 3*;
• панорамна обиколка на Букурещ;
• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• медицинска застраховка 3.00 лв. „Помощ при пътуване“ за лица до 70 год., за лица над 70 г. – 5.00 лв.:
• Входна такса за Президентския дворец „Котрочени“ – входни такси за музеи – Котрочени Палас: 60 леи - възрастен, 30 леи - пенсионери над 65 г., 15 леи - ученици/студенти /трябва да представят ученическа/студентска карта, за да ползват намаление/. Входните такси подлежат на препотвърждение преди посещението.
• Входна такса за зона Galaxy за престой 04:30 ч.: възрастни – 81 леи, студенти и пенсионери – 71 леи, деца от 3 до 16 г. – 64 леи; Попитайте за пакети за семейства на място;
• Входна такса за зона The Palm за престой 04:30 ч.: възрастни – 104 леи, студенти и пенсионери – 94 леи. Деца под 16 г. не се допускат в тази зона;
• Входна такса за зона Elysium за престой 04:30 ч.: възрастни – 130 леи. Деца под 16 г. не се допускат в тази зона;
• Наем на кърпа – 23 леи;
• Наем на халат – 30 леи.
• храна и разходи от личен характер.;
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;

Необходими документи за пътуването:
Валидна лична карта или задграничен паспорт за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

Начин на плащане:
В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50 % и се доплаща до 20 дни преди тръгването.
Агенцията си запазва правото да промени последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Президентството, както и Парламента /Двореца на Чаушеску/ е със специален режим на влизане. Окончателно потвърждение за посещението се получава 1 ден преди уговорената дата. Ако има ситуация, при която не може да се влезе в Двореца, се посещава вместо него друг музей.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 туриста!!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване!!!

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!


 входни такси в Therme Букурещ:

 

4.5 часа

Възрастни

Студенти и пенсионери над 65 г

Деца 3-14 г

Galaxy

84 ron

74 ron

67 ron

The Palm

111 ron

101 ron

-

Elisyum

137 ron

-

-

Наем на кърпа 23 ron

Наем на халат  30 ron

 

Цени

Дата Възрастен Възрастен
02.12.2023 г. 165 лв. 175 лв.
20.01.2024 г. 165 лв. 175 лв.
24.02.2024 г. 165 лв. 175 лв.