Екскурзии с автобус

Истанбул
Маршрут: Русе-Истанбул-Русе

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  12.10.2023 г., 16.11.2023 г., 14.12.2023 г.


Цена от: 240

Програма
Истанбул-град на контрастите и историята

Маршрут: Русе-Истанбул-Русе

ПРОМО ЦЕНА: 240 лева

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:
20.07. - 23.07. /23
10.08. - 13.08. /23
12.10. - 15.10. /23
16.11. -19.11. /23
14.12. -17.12. /23

І ден
Отпътуване от гр.Разград в 20,00ч от паркинга на Средношколско общежитие от гр Русе, Централна ЖП гара, Паркинг „Митница“ в 21.00 ч. , от Велико Търново, от хотел „Етър“ в 22.30 ч. , от Габрово, от бензиностанция „ Лукойл“ до „Дома на хумора и сатирата“в 23.30 ч. Нощен преход. Преминаване през КПП “ Капитан Андреево“ или КПП "Лесово" за Истанбул.

ІI ден
Пристигане в Истанбул ,настаняването е в хотел 3/4*, намиращ се в един от централните квартали на града и кратка почивка (ако в момента на пристигането в хотела няма свободни стаи настаняването става след 14.00 ч.)Следва - Обзорна обиколка на Истанбул. Панорамната обиколка на Истанбул се провежда с професионален екскурзовод на български език. Обиколката включва разглеждане на: Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск. Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 45 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.Следва посещение на българската църква „Св. Стефан“.Връщане с автобуса до хотела. Свободно време. Вечерта - по желание, срещу допълнително заплащане - посещение на Традиционен турски ресторант на кораб по Босфора , с програма (цена 50 евро) - ориенталски танци, традиционен турски фолклор и обичаи, шоу програма и др./срещу допълнително заплащане Нощувка.

ІІI ден
Закуска в хотела. Свободно време или екскурзии по желание. Султански дворец „Долма Бахче сарай” , Разходка с кораб по Босфора /по желание срещу допълнително заплащане ./Следобед се посещава небостъргача Сапфир. Цена 35 евро. Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за 4D симулатора. Следва по желание и екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 27 евро. Цената включва: входна такса за Галата и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо Вечерта от 18,30ч -19.00ч-туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай ,/срещу допълнително заплащане . Нощувка.

ІV ден
Закуска в хотела. Отпътуване за България. Посещение но МОЛ ФОРУМ .По желание срещу допълнително заплащане посещение на Аквариум “Тюркуазу“-30 евро. Посещение на музейна шоколада /цена 15.00 евро /Преминаване през Одрин. Кратък престой /свободна програма/.
Пристигане късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 2 нощувки със закуски в хотел кат. 3*.
• Екскурзоводско обслужване по време на обзорната обиколка от лицензиран местен екскурзовод;
• митнически и магистрални такси
• посещение на българската църква “Св. Стефан”
• посещение на Мол „Форум“
• посещение на Одрин
• Бонус: Обзорна пешеходна обиколка на Истанбул –площад „Султанахмед“/Синята Джамия, Хиподрума, Колоната на Константин, Египетския обелиск, Църквата „Св. София“ - безплатен вход ./

Цената не включва:
• PCR-тест ако се изисква към датата на отпътуване или антиген тест към дата на отпътуване за съответната държава .Туристите със ваксина и сертификат –преминават без тест към дата на отпътуване.
• Доплащане за единична стая – 130 лв. за три нощувки нощувки
• Медицинска застраховка – 8лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина. За лица над 70 до 85 години - 12 лв. /турист.
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Допълнителни екскурзии: заявяват се при сключване на договора за пътуване и се заплащат предварително.
• Туристическа програма по желание "Модерният град на два континента С Watergarden Istanbul " и пеещите шадравани копие на Дубай - 20 евро/40.00лв/Програмата се провежда вечер. Има и време за шопинг .
• Обзорна екскурзия - БОНУС, безплатно. Разглеждат се Синята джамия, църквата „Света София“ – самостоятелно разглеждане по желание, двореца Топкапъ – отвън, Египетския обелиск, колоната на Константин, Змиевидната колона, фонтана на Вилхелм II-ри.
• Екскурзия до двореца „Долмабахче”. Цена 35 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси за Долмабахче (без харема), пътни такси.
• Екскурзия до двореца ‘’Топкапъ’’ – с включено посещение на храма ‘’Св. Ирини’’, който се намира в първия двор на двореца. Цена 45 евро. Цената включва: транспорт, обслужване от местен лицензиран екскурзовод на български, входни такси, пътни такси.
• Вечеря в рибен ресторант с гледка Босфора . Цена 30 евро. Цената включва: трансфер от хотела до ресторанта и обратно, вечеря представител на фирмата. Менюто по време на вечерята включва: салата асорти, , основно ястие-рибено или пиле ,телешко за тези ,който не консумират риба , десерт –.
• Разходка с корабче по Босфора. Цена 25 евро. Цената включва: трансфер от хотела и обратно, екскурзоводско обслужване, разходка с корабче. Вълнуващо пътуване, съчетано с беседата на професионален екскурзовод, възможност да се докоснете до красивите пейзажи и сгради, познати ни от телевизионния екран.
• Посещение на небостъргача Сапфир. Цена 35 евро. Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса за 4D симулатора.
• Екскурзия до търговската улица Истиклял, кулата Галата и квартал Таксим. Цена 27 евро. Цената включва: входна такса за Галата, билет за въжената линия и за метрото и екскурзоводско обслужване. Не е включена входна такса за музея на Мадам Тюсо.
Посещение на Water Garden Istanbul. Цена 20 евро. Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване. Новата атракция на Истанбул Water garden е разположена в азиатската част на града и предлага зрелищно лазерно водно шоу, тематични ресторанти и множество забавления за малки и големи.
• Аквариум “Тюркуазу“ в Мол “Форум“- /30 евро или 60.00 лв. на човек /посещава се при минимум 25 туриста/. Цената включва : транспорт, билет за Аквариума.Възможност за посещение на сензационния аквариум „Тюркуазу”, представящ на площ от 8000 м2 морски животни от над 10000 вида, включително и 2,5-метрови тигрови акули. В аквариума се намира и най-големия подводен тунел дълъг 80м с 270 градусов панорамен покрив за наблюдение. За тези, които не желаят посещение– свободно време за разходка в Мола.
•Посещение на музей на шоколада -15 евро на човек : където ще можете да видите много интерестни исторически забележителности , известни личности от историята направени от шоколад,ще Ви почерпят с шоколад от стената на шоколада ,ако Ви хареса шоколада можете да си закупите от магазина към музея ,там има голямо разнообразие от сладки изкушения .

Необходими документи за пътуването: задграничен паспорт с 3– месечна валидност към датата на отпътуване; Лица под 18 г. пътуващи без или с 1 родител , трябва да представят на границата пълномощно-оригинал от липсващия родител/и и копия, паспорт, акт за раждане.

Няма визови, санитарни и медицински изисквания
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася депозит – 30лв. от пакетната цена и останалата сума 20 дни преди отпътуване .

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Офертата е валидна при група от минимум 40 човека.

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Фирмата си запазва правото на промяна на пакетната цена при драстична промяна цената на горивото, но с не повече от 5% над оферираната цена. Фирмата си запазва правото за разместване посещенията на предложените обекти и при невъзможност за посещение на някои от тях да се заместят с алтернативни такива.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред автогара ЮГ
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – ОМВ, Паркинг хотел “ Санкт Петербург“

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Цени

Дата Възрастен
20.07.2023 г. 240
10.08.2023 г. 240
12.10.2023 г. 240
16.11.2023 г. 240
14.12.2023 г. 240