Екскурзии с автобус

Охрид - Струга - Скопие
Маршрут: Русе-Битоля-Охрид-Струга-Скопие-Русе

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  28.04.2023 г., 21.06.2023 г., 06.09.2023 г., 01.11.2023 г.


Цена от: 420 лв.

Програма

Охрид - Струга - Скопие

Автобусна програма

4 дни / 2 нощувки

Дати

 

02.03 - 05.03.2023

28.04 - 01.05.2023

21.06 - 25.06.2023

06.09 - 09.09.2023

01.11- 05.11.2023

 

 Цена на турист в 4*хотел на база закуска и вечеря

 

420.00 лв.

 

от Русе ,Разград ,Велико Търново ,Габрово ,Стара Загора

1-ви ден: Отпътуване от Русе в 21.00 ч. от Централна ЖП гара, паркинг „Митница“, от Велико Търново в 22,30ч пред АВТОГАРА ЮГ, от Габрово в 23,00ч от бензиностанция Лук Ойл и от Стара Загора в 01,30

 от София – 03.30 ч. от Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/. Преминаване на граничните пунктове Гюешево и Деве баир.

2-ри ден: Отпътуване за град Охрид. Пристигане в Охрид. Настаняване в хотел –при възможност. Пешеходна туристическа програма на града с местен  екскурзовод: Паметника на Св. Св. Кирил и Методий, Площада  и  пристана   на   града,  Паметника на Св. Климент Охридски – патрона на града, Къщата на братя Робеви/гледа се отвън/, Катедралната църква “Св. София”, Амфитеатъра, Църквата “Св. Богородица – Перивлепта”, Галерията на икони, Църквата  Св. Климент (Плаошник)”, където се  намират  мощите   на Кл. Охридски-   Раннохристянската базилика, Самуиловата  крепост – короната на града. Свободно време. Вечеря без включени напитки . Нощувка.

3-ТИ ДЕН:Закуска .Свободно време или екскурзии по желание: Сутринта отпътуване за град Струга. Разглеждане на града: изтичането на река Църни Дрим от Охродското езеро, моста на поезията над Църни Дрим, Струмската чаршия, къщата на братя Миладинови( разглежда се отвън). Отпътуване за с. Калище : комплекс Калище – пещерни църкви Св.Атанас, Св. Апостоли Петър и Павел, църквата Света Троица, Стария чинар – хилядолетното дърво в града и др. Следобяд отпътуване за  манастира "Св. Наум". По пътя посещение на Билянини извори. Минаване покрай националния парк “Галичица“ и залива на Коските. Разглеждане на  “Св. Наум”: църквата  "Св.  Св. Арахангел Михаил и Гавраил"и параклиса "Св. Петка" със светена вода. Свободно време. Връщане обратно в Охрид.Вечеря без включени напитки . Нощувка.

 4 –ТИ ДЕН: Закуска. Отпътуване за гр. Скопие: Панорамна пешеходна обиколка на града Каменния мост, Скопското кале, църквата "Св.Спас" с гроба на Г. Делчев, къщата на майка Тереза/отвън/. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта в България.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус;
 • Пътни и магистрални такси;
 • 2нощувки, 2 закуски  и 2вечери в хотел -4*-Granit- илиAqualina;
 • Екскурзоводско обслужване ;
 • Пешеходна обиколка на Охрид с местен екскурзовод ;
 • Туристическа програма в Скопие с екскурзовод;

 

Цената не включва:

 • Екскурзия до Струга и с.Калище 30лв.на възрастен и 20.00лв за деца до 12.00 години / при 25 желаещи;
 • Екскурзия до Св.Наум и Билянини извори 30 лв.на възрастен и 20.00лв за деца до 12.00 години /човек при  25 желаещи;
 • Горивна такса -30,00лв на турист –задължително се заплаща при доплащане на пакетната цена !!!!
 • PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в Р.Македония (ако се изискват такива към датата на пътуване);
 • Входни  такси  на музеите- Катедралната църква “Света София” – 3 евро, “Света Богородица Перивлепта” – 23евро, Самуилова крепост – 2,00 евро, Пещерните Църкви - 3евро, “Свети Наум” – 2 евро, църквата “Свети Спас” в Скопие – 2 евро . Общо около 22 лева /препоръчително е да бъдат заплатени предварително или най-късно в деня на отпътуване/;
 • Доплащане за единична стая 70 лв.
 • медицинска застраховка – 6 лв./турист, за лица до 69 г. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907
 • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
 • Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
 • НАМАЛЕНИЕ : ЗА ДЕЦА ДО 12 години –заплащат 30% от цената за възрастен !!!

 

Необходими документи за резервация – 3 имена на кирилица и латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност

Необходими документи за пътуването - валидна лична карта или задграничен паспорт;  за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.

АГЕНЦИЯТА  не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната  поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ: В брой или по банков път.  За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 35 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:  При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20  дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание да си резервирате предни места  можете да сторите това  срещу допълнително заплащане :

От 5-то  място до 8-мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .

От 9-то  място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

 

Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

 

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :

Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ: GRANIT-4*-http://www.hotelgranit.com.mk/

Това място за настаняване е на 12 минути пеша от плажа. Разположен на брега на Охридското езеро в района Свети Стефан, хотел Granit се отличава с частен плаж, заобиколен от парк. Той предлага също плувен басейн, ресторант и бар. Осигурени са климатизация, безплатен Wi-Fi и безплатен паркинг.

Хотелът се намира недалеч от центъра на Охрид и неговите забележителности. Пещерната църква Свети Срефан е на 1 километър.

На плажа има чадъри, шезлонги и гребни лодки. Можете да играете тенис на корт, тенис на маса и баскетбол на собствените игрища на хотела. Фитнес центърът е отворен през цялото денонощие.

White Hall е основният ресторант на хотела. Той сервира различни международни ястия, разполага и с голяма открит а тераса. В кафе-бара на хотел Granit има зона с телевизор със сателитни канали и 70 места. 


ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ
1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки и всички внесени до този момент суми се възстановяват.
2.От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита
3. от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България или при предоставен положителен PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

 

Цени

Дата Възрастен
02.03.2023 г. 420 лв.
28.04.2023 г. 420 лв.
21.06.2023 г. 420 лв.
06.09.2023 г. 420 лв.
01.11.2023 г. 420 лв.