Екскурзии с автобус

София – Расте но не старее
Маршрут: Русе-Велико Търново-Габрово-Севлиево-София-Севлиево-Габрово-Велико Търново-Русе

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 175 лв.

Програма
Програма

1 ДЕН:
Отпътуване в 5,30Чот гр. Русе ,от Велико Търново в 7.00ч от Габрово в 7.30 ОТ Севлиево в 8,00ч посока София. Пристигане в София и следва автобусно пешеходна обиколка на столицата с екскурзоводска беседа по обектите.
По време на екскурзоводската беседа участниците получават подробна информация за следните туристически обекти от лицензиран екскурзовод : Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски” - Основните туристически обекти, които се представят са Богословския факултет и църквата „Св. Неделя”; Обект на екскурзоводската беседа на този етап от маршрута са църквата "Св. Петка Самарджийска”, „Античен културно – комуникационен комплекс Сердика“, „Музей за история на София“ и сградата на бившия търговски център ЦУМ. Ротондата „Св. Георги Победоносец” – Вниманието на участниците в обиколката се насочва към архитектурата на Ротондата „Св. Георги Победоносец”; Президентство на Р България и Археологически музей – Основните обекти, които се представят са сградите на Президентството и Археологическия музей; Българска Народна Банка – На този етап от пешеходната обиколка се представят сградите на Българска Народна Банка и Двореца на Кобургите; Народен театър „Иван Вазов” – В градската градина пред Народния театър се представя историята на построяване на сградата, вътрешна и външна архитектура и украса; „Руска църква „Св. Николай Чудотворец” – Екскурзоводът насочва вниманието на участниците към църквата „Св. Николай Чудотворец” и сградата на Военния клуб; Базилика „Св. София” – Тук основните обекти, предмет на екскурзоводската беседа са църквата „Св. София”, археологическо ниво на базиликата, паметника на Незнайния войн и сградата на Светия Синод; Храм – паметник „Св. Александър Невски” – В своята беседа на този етап от маршрута екскурзоводът описва храм-паметника „Св. Александър Невски”, сградите на БАН, Националната художествена академия и галерията за чуждестранно изкуство; Народно събрание и паметник на Цар Освободител – Основните туристически обекти, които се представят са сградата на Народното събрание и паметника на Александър II-ри; Туристически информационен център – София. В края на пешеходната обиколка екскурзоводът описва историята на СУ „Св. Климент Охридски” и паметника на Съветската армия. Обиколката продължава около -четири часа .След това следва свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка

Ден 2:
Закуска. Втора част на обиколката включваща посещение на Национален исторически музей е създаден на 5 май 1973 г. Той е национална съкровищница на Република България, хранилище на реликви от световен мащаб и един от най-големите исторически музеи на Балканския полуостров. В него се съхраняват над 650 000 паметници на културата и огромен археологически и исторически архив. Посещение на Боянската църква Боянската църква „Св. Никола и св. Пантелеймон“, известна със средновековните си стенописи, е включена през 1979 г. в списъка на световното културно наследство под закрилата на ЮНЕСКО. В боянския храм се различават няколко строителни етапа. През Х – ХІ в. е изградена малка кръстокуполна църква, обновена в ХІІ в. През ХІІІ в. към западната фасада на старата църква е пристроен притвор, а над него – малък параклис. В средата на ХІХ в. е достроено двуетажно преддверие „Св. Никола и св. Пантелеймон“. Църквата е действащ храм до 1954 г. От 2003 г. Боянската църква е филиал на Националния исторически музей. Посещение на парк “Врана“ създаден под влиянието на европейските пейзажни паркове. По своите художествени качества той не отстъпва на известните пейзажни паркове, създадени в Европа през XIX век. Представлявал е съставна част на имение с площ 140 ха, принадлежащо на българските царе Фердинанд I и Борис III. В 2001 г имението се подарява от сина на цар Борис III, Симеон Сакскобургготски на Софийската градска община. Паркът „Врана“ е бил предназначен за царското семейство като извънградска лятна резиденция. В създаването на парка „Врана“ са взели участие градинари, чиито имена са фигурирали в списъците на известните паркостроители-пейзажисти в Европа, като например Кент – в Англия, Пюклер в Германия, Гонзаго в Русия и други. Отпътуване за Русе в късния следобед. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
• 1 нощувка със закуска в централен хотел 3* в София
• Екскурзоводско обслужване по маршрута
• Лицензирани екскурзоводи по време на обиколките
• Застраховка

Цената не включва:
• Разходи от личен характер;
• Входни такси в посещаваните обекти/при записване ще получите изчерпателна информация за тях /
• Единична стая – 20лв

Намаление:
• Деца до 11,99лв – 36лв

Необходими документи за резервация:
3 имена на кирилица и латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН, лична карта номер и валидност

Необходими документи за пътуването:
Валидна лична карта; за деца под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от липсващия родител, лична карта или паспорт, акт за раждане и преснимани копия на всички тези документи.
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в страната поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
В брой или по банков път. За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 35 човека

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи:
7 дни преди датата на отпътуване.
За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
При записване по стандартни цени се изисква депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.

Настаняването в автобуса е по ред на записване.
При желание да си резервирате предни места можете да сторите това срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 10.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място – 5,00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :
Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Габрово и Велико Търново, се осъществява от съответния пункт: Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Забележка:
Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.


Цени

Дата Русе Велико Търново, Габрово Севлиево
25.07.2020 г. 175 лв. 175 лв. 175 лв.