Екскурзии в България

Празник на Смилянския Фасул - пещерата „Ухловица“ - Агушеви конаци
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 116 лв.

Програма
26.10 - 27.10.2019

Първи ден. Отпътуване от Русе в 07:00 ч. от Централна ЖП гара, Митница-7.30ч-Бяла –ОМВ. В.Търново 08:30 ч. от хотел „Етър“;Габрово –Лукойл в 9.10ч
Отпътуване към Смилян с единствения в страната Музей на боба, в който всеки посетител може да залепи бобено зърно на огромно пано - кандидат за “Книгата на рекордите на Гинес”. В село Смилян се организира традиционния Празник на смилянския фасул. Организаторите предвиждат базар, концерт и кулинарна фиеста на ястия с прочутия фасул. За първи път празникът е организиран през 2003 г. с цел да се популяризира традиционният начин на отглеждане на знаковия за селото едър фасул (фасульовица), придобил известност с наименованието „Смилянски фасул“.
Разглеждане на Агушеви конаци в Могилица – великолепно творение на родопската архитектура, най-голямата феодална сграда на Балканския полуостров за своето време.
Нощувка в семейни хотели в Смилян, Могилица или района.
Втори ден. Закуска. Разглеждане на пещера Ухловица/при подходящи метеорологични условия/ - един от подземните дворци на Родопите, с много красиви дендритни образувания, приличащи на морски корали. Природата в продължение на векове е създала истинска феерия от коралити и хеликтити. Пещерата завършва със 7 невероятно красиви езера, които рано на пролет се пълнят с вода. Към голямото езеро се спускат каменните струи на брилянтен летен водопад. Пътят до входа на пещерата е малко предизвикателство, което си струва да приемете, за да се докоснете до загадъчната й красота. До пещерата се стига по стръмен участък от 800 м и 185 стъпала до входа (около 30 минути). Пещерата е пропастна и има 280 стъпала.
Посещение на Агушевите конаци. Освен с размерите си, феодалното имение впечатлява с идейния и художествен замисъл. В конаците е снимана една от знаковите сцени на „Време разделно“ поради голямата прилика на суверена на конаците, Салих ага с един от главните герои. Комплексът се състои от две жилищни постройки – Малки и Големия конак, и стопански части, кухни, библиотека, постройки за животните и три самостоятелни двора, по един за всеки от синовете на Салих ага. Най-паметна е кулата на конака, която наподобява морски фар.
Отпътуване за Габрово, Велико Търново, Бяла и Русе. Пристигане късно вечерта.

Цената включва:
• транспорт по маршрута;
• посещение на Могилица и Агушевите конаци;
• посещение на пещера "Ухловица";
• посещение на Смилян;
• нощувка в Смилян или Могилица в семейни хотели;
• екскурзоводско обслужване.
• Медицинска застраховка за лица до 69,99г

Цената не включва:
• входни такси за посещаваните обекти: пещера „Ухловица” - 6 лв. (възрастни); 3 лв. (учащи); Музей на боба в Смилян - 1 лв. и др.
• доплащане за единична стая 30 лв.
• Лица над 69,99 г. не се застраховат.
• Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриваните на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележка:
Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.
При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.
Носете суха храна.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Лица над 85 г. не се застраховат.
Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

Важна забележка:
При посещение на обектите по програмата, Туроператорът не носи отговорност за неизискани от клиента професионални, възрастови и други индивидуални отстъпки. Потребителите трябва да предоставят в обекта съответния документ, удостоверяващ отстъпката /студентска книжка, ученическа карта, журналистическа карта и други/.
За деца до 12 год. -10% намаление от цената

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност. Необходими документи за пътуването - валидна лична карта.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офиса на туристическата агенция !

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г


Цени

Дата Русе, Бяла Велико Търново, Габрово
26.10.2019 г. 126 лв. 116 лв.