Екскурзии в България

ПОЧИВКА С ВЕНИ ТРАВЕЛ В ЗАПАДНИ РОДОПИ
Маршрут: Русе-Чепеларе-Русе

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Цена от: 595 лв.

Програма

ПОЧИВКА С ВЕНИ ТРАВЕЛ В ЗАПАДНИ РОДОПИ -
гр.
ЧепелареЧепеларе е малък планински град, разположен на двата бряга на река Чая. Намира се близо до курорта Пампорово. Истината е, че веднъж отишли там, ще се влюбите в това невероятно място, обсипано с множество градини и цветя, заобиколено от вековни гори и носещо духа на Родопите. Освен това, тук можете да научите много за важни от нашата история моменти, за традициите на местните родопчани, както и да се полюбувате на красивата природа

-Автобусна програма :
6 дни /5 нощувки

-Дати :
15.08-20.08.2024г.

Описание на 
хотел Родпски дом -4*

Хотел Родопски дом е разположен сред хълмовете на Родопите, в китното градче Чепеларе - отлично място както за зимни спортове, така и за целогодишен отдих и фирмени мероприятия.

Хотелът посрещна първите си клиенти през м. Април 2006г. Хотелът работи целогодишно и това го прави подходящ както за любителите на зимни спортове, така и за почивка, за провеждане на фирмени мероприятия, семинари и срещи.
Заведения:
Ресторант с 50 места. Нощен бар - 50 места. Лоби бар с камина.
Конферентни мероприятия:
Мултифункционална зала с капацитет до 40 места. Възможност за техническо оборудване, кетъринг и кафе паузи.

Описание на стаите:

Хотелът разполага с двойни стаи, едноспални апартамента и двуспални апартамента. 29 просторни двойни стаи и 17 апартамента. Тераса, централно отопление, телефон, телевизор, мини бар, баня с вана. Част от апартаментите предлагат оборудван кухненски бокс и всекидневна с камина.

Спорт / Забавления:

Спорт и свободно време:
Закрит плувен басейн, сауна, парна баня, джакузи, фитнес зала, масажен център, WiFi, фризьорски салон, магазин, паркинг.

 

-Цената включва:
транспорт с комфортен автобус;
5 нощувки ,5 закуски,
5 обяда ,5 вечери-на блок маса без включени напитки по време на обяд и вечеря ;
безплатон ползване на
топъл басейн ,джакузи ,парна баня ,сауна ,фитнес ;
туристическа застраховка ,туристически данък,ДДС
Важно :Деца до 3години се настаняват безплатно !!!

-Цената не включва :

Лични разходи.

-допълнителни екскурзии

-Екскурзия до
Чудните мостове:
Описание на програмата –полудневна екскурзия с маршрут: гр.Чепеларе –Студенец-Чудните мостове –Чепеларе . Чудните мостове или още известни като Скалните мостове са скален феномен, разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи на 1450 m надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк..Екскурзията е подходяща за хора  без проблеми в опорно двигателния апарт и сърдечни проблеми .
Облекло –удобни обувки и  дрехи за планина.Цена на турист 30,00лв ,за деца до 12 години -20лв.
-Цената включва :
транспорт водач от Вени травел и др .

-Екскурзия до гр.Широка лъка
и Пампорово .
Екскурзията е полудневна отправяме към гр.Широка лъка .Разходка в типичната Родопска атмосфера на града и посещение по желание на исторически забележителности . Посещение ни на Скално образувание Момата.
Разходка в курорта Пампорово .
-Цената включва :
транспорт с автобус  ,водач от  Вени травел .Цена за възрастен -30,00лв ,цена за дете до 12,00г -20,00лв .Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.
-Екскурзия до Агушеви конаци и с.Смилян.
Екскурзията е целодневна .
.Описание на програмата :
Отпътуване след закуска посока  село Могилица .По пътя се прави спирка за посещение на Агушеви конаци . Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите . Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Отпътуване за село Могилица.Свободно време .Отпътуване за село Смилян . Село Смилян е едно от най-древните селища в Средните Родопи и най-голямото населено място в община Смолян. Намира се на 15 км югоизточно от областния и общински център гр.Смолян. Разположено е живописно на двата бряга на река Арда в южните склонове на Кайнадинския рид на 820-850 м надморска височина. Само в Смилян може да се опитат висококачествени жълти сирена, произведени по швейцарска технология, както и млечни продукти, произведени по стари технологии – като мяхово сирене, млечен пастет, пълномаслена извара. Наред със запазване на традициите в производството на сирена  и прославения смилянски боб.Посещение на музей на фасула .Свободно време .
-Цена за възрастен
60.00лв ,
цена за дете до 12.00г -40.00лв .
Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , подходящи дрехи за планина ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.
Цената включва :Транспорт ,екскурзоводски беседи в туристическите обекти за посещение и по време на пътуването ,обяд –сух пакет .

Екскурзия до Смолян-и Смолянски  водопад -Полудневна. Заминаване за Смолян Името на града идва от славянското племе смоляни, които живеели по тези места през VII век. Днешния Смолян е създаден през 1960 г., след обединяването на трите села: Смолян, Райково и Устово. В града може да се насладите на прекрасната гледка от родопски къщи във възрожденски стил, сред които са Пангаловата къща, Хаджиивановата къща. Други забележителности са Сводестият мост (Бейската кюприя), над река Черна от XVIII век, Исторически музей, Мазолевата чешма, църквата Св. "Неделя", Църкви "Свети Георги", "Света Богородица", "Свети Теодор Стратилат", "Свети Висарион Смоленски", Планетариума. Посещение на Историческия музей и Планетариума.При желание на групата може да се посети и Смолянския водопад .При посещението има около 10 минути ходене пеш по чакълеста пътека. Свободно време .Цена на възрастен -40.00лв на деца до 12,00г -30.00лв .Цената включва :Транспорт, екскурзоводски беседи в обектите за посещение и по време на пътуването . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , подходящи дрехи за планина ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др

-Програма на почивката :

-Ден първи :
Отпътуване от гр.Разград в 6,30ч от спирката с/у Автогара Разград  гр.Русе от паркинга на ЦЖПГара до Митница в 7,30ч посока Велико Търново ,Габрово ,Стара Загора –Девин.Настаняване в Спа хотел
Родопски дом -4*.Вечеря .
ВТОРИ МАРШРУТ :Отпътуване от гр.София от Трафик Маркет –София в 7,30ч посока гр.Пловдив посока гр.
Чепеларе .Пристигане в гр.Чепеларе  и настаняване.

-Ден втори :

Закуска .Свободно време за релакс или екскурзия по желание . -екскурзия до Агушеви конаци и с.Смилян .Екскурзията е целодневна .Описание на програмата :Отпътуване след закуска посока  село Могилица .По пътя се прави спирка за посещение на Агушеви конаци . Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите . Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Отпътуване за село Могилица.Свободно време .Отпътуване за село Смилян . Село Смилян е едно от най-древните селища в Средните Родопи и най-голямото населено място в община Смолян. Намира се на 15 км югоизточно от областния и общински център гр.Смолян. Разположено е живописно на двата бряга на река Арда в южните склонове на Кайнадинския рид на 820-850 м надморска височина. Само в Смилян може да се опитат висококачествени жълти сирена, произведени по швейцарска технология, както и млечни продукти, произведени по стари технологии – като мяхово сирене, млечен пастет, пълномаслена извара. Наред със запазване на традициите в производството на сирена  и прославения смилянски боб.Посещение на музей на фасула. Свободно време. Цена за възрастен -60.00лв ,цена за дете до 12.00г -40.00лв .
Транспорт ,екскурзоводски беседи в туристическите обекти за посещение и по време на пътуването ,обяд –сух пакет
-Необходимо облекло за екскурзията:
Удобни обувки , подходящи дрехи за планина, вода ,сандвич,фотоапарат и др. Вечеря.

-Ден трети:
Закуска .Свободно време или екскурзия по желание до
 Чудните мостове .Екскурзията е полудневна .
Описание на програмата –полудневна екскурзия с маршрут: гр.Чепеларе –Студенец-Чудните мостове –Чепеларе . Чудните мостове или още известни като Скалните мостове са скален феномен, разположен е в карстовата долина на река Еркюприя в Западните Родопи на 1450 m надморска височина, в подножието на връх Голям Персенк..Екскурзията е подходяща за хора  без проблеми в опорно двигателния апарт и сърдечни проблеми .
Облекло –удобни обувки и  дрехи за планина.Цена на турист 30,00лв ,за деца до 12 години -20лв.
-Цената включва :
транспорт водач от Вени травел и др .
Вечеря .Нощувка.

-Ден четвърти :
Закуска .Свободно време или екскурзия по желание  до гр.Широка лъка
и Пампорово .
Екскурзията е полудневна отправяме към гр.Широка лъка .Разходка в типичната Родопска атмосфера на града и посещение по желание на исторически забележителности . Посещение ни на Скално образувание Момата.
Разходка в курорта Пампорово .
-Цената включва :
транспорт с автобус  ,водач от  Вени травел .Цена за възрастен -30,00лв ,цена за дете до 12,00г -20,00лв .Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др..Следобед Свободно време .Вечеря.

-Ден пети:
Закуска .Свободно време или екскурзия по желание по маршрут:
Екскурзия до Смолян-Полудневна. Заминаване за Смолян Името на града идва от славянското племе смоляни, които живеели по тези места през VII век. Днешния Смолян е създаден през 1960 г., след обединяването на трите села: Смолян, Райково и Устово. В града може да се насладите на прекрасната гледка от родопски къщи във възрожденски стил, сред които са Пангаловата къща, Хаджиивановата къща. Други забележителности са Сводестият мост (Бейската кюприя), над река Черна от XVIII век, Исторически музей, Мазолевата чешма, църквата Св. "Неделя", Църкви "Свети Георги", "Света Богородица", "Свети Теодор Стратилат", "Свети Висарион Смоленски", Планетариума. Посещение на Историческия музей и Планетариума.При желание на групата може да се посети и Смолянския водопад .При посещението има около 10 минути ходене пеш по чакълеста пътека. Свободно време .Цена на възрастен -40.00лв на деца до 12,00г -30.00лв .Цената включва :Транспорт, екскурзоводски беседи в обектите за посещение и по време на пътуването . Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , подходящи дрехи за планина ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др
 . Вечеря .

-Ден шести:

Закуска и отпътуване към Бачковски манастир.
Посещение на манастира, свободно време.
Отпътуване за Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград.

-Важно!
При изпълнението на програмата туристите трябва да са с удобни обувки, шапка, очила, при нужда дъждобран и фотоапарат за запечатване на спомени .Има преходи, който са по трудни, затова всеки решава дали може да участва в тях.

Изпълнението на допълнителните екскурзии по дни подлежи на промяна, в зависимост от метеорологичните условия.

•Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя- застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А;
•Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател- застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А;

-Начин на плащане:
В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

-Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
 

Настаняването се осъществява  в съответния тип помещение при минимум-2-ма пълноплащащи

ДАТИ

На човек в двойна стая

На човек в единична стая

Лица над 12 г. – НА ДОПЪЛНИТЕЛНО

ЛЕГЛО

Деца от 3 до 12 г. –

15.08-20.08.2024г.

595.00лв

869.00лв

500.00лв

420.00лв

 

Хотели по програма
Чепеларе, България