Почивка с Вени травел в сърцето на Родопа планина

ПОЧИВКА С ВЕНИ ТРАВЕЛ В СЪРЦЕТО НА РОДОПА ПЛАНИНА – в Девин - месец юни
Маршрут: Русе-Девин-Русе

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 675 лв.

Програма

-ПОЧИВКА С ВЕНИ ТРАВЕЛ В СЪРЦЕТО НА РОДОПА ПЛАНИНА
гр.Девин

Девин е малко и очарователно градче в Западни Родопи , отличаващо се с много красива природа, привличаща туристи от целия свят. Райско местенце, малка част от съвършенството на южна България. Девинският регион е прочут с многото история, божествени гледки и минерална вода, символ на града.Още в далечното минало са доказани лечебните свойства на минералната вода. Около и в града има минерални извори с температура от 37 – 44 градуса. Оздравителните качества на девинската вода са в следствие средна минерализация, слаба киселинност и високи температури. Подходяща е за лечение и профилактика на заболявания на опорно – двигателния апарат, сърдечни заболявания, кожни проблеми, проблеми с нервната и половата система.

-Автобусна програма :
6 дни /5 нощувки

-Дати :
21.06-26.06.2024г
19.07-24.07.2024г
15.08-20.08.2024г.
27.08-01.09.2024г.

Описание на  СПА ХОТЕЛ ОРФЕЙ 5* - ДЕВИН
Хотел Орфей, разположен в центъра на гр. Девин, е модерен комплекс, предназначен да се възползва от уникалните дадености на региона, с възможности за отдих, спорт, развлечение и балнеолечение.Комплексът разполага с 123 стаи, от които 45 са луксозни и студиа, и 78 двойни стандартни стаи. Сред основните конкурентни предимства на комплекса са уютната атмосфера и възможността за пълноценна почивка, качеството на СПА услугите и не на последно място вкусната храна.

-Гостите на хотела могат да се любуват на българска, европейска и ориенталска кухня в :

Основен ресторант с капацитет 170 вътрешни и 50 външни места.
Ориенталски ресторант с капацитет 40 вътрешни и 30 външни места.

-Хотелът предлага и прекрасни условия както за отдих, така и за спорт.
На разположение на гостите е игрище за минифутбол, тенис корт и волейбол. Хотелът е редовен домакин на редица конкурси и фестивали.

Балнеологичният блок на комплекса е единствен по рода си и е изграден по начин, позволяващ провеждането на най-съвременни и ефективни физикални методики и програми за балнеопрофилактика, рехабилитация и рекреация. Хотелът се захранва от два минерални извора, известни с лечебните си свойства – Беденски и Девински извор, като разполага с разрешителни за водоползване. Всичко това превръща СПА Хотел Орфей както в атракционен и привлекателен център, така и в място за провеждането на най-съвременните и ефективни физикални методики и програми за балнеопрофилактика и рекреация.

СПА центърът в хотел “Орфей” представлява всичко, което е свързано със здраве, красота, удоволствие. С модерния си стил и оборудване, СПА центърът е един от най – добрите в грижите за здравето.

Здравният комплекс предлага фитнес център, с най-новото кардио-васкуларно оборудване, просторни топлолечебни съоръжения, включващи сауна, турска баня, парна баня, египетска кална баня. Изпитайте удоволствието от нашите 16 специализирани вани с неповторимата Беденска минерална вода, обслужвани от професионално обучен персонал, 6 масажни стаи, терапевтичен басейн с минерална лечебна девинска вода и джакузи.

Хотелът разполага с три външни басейна, единият от които е предназначен за най-малките гости на хотела, и два вътрешни басейна.
Природните продукти, с които разполага хотела, са двете минерални води – Девинска и Беденска, Варненска лиманна кал, Черноморска луга, биоклиматичен фактор, екопътеки.  
   
Съвременната физикална медицина признава лиманната кал като най - силно действащ природно-лечебен фактор. За по-ефективно и комбинирано въздействие, предимно на хората със ставни, неврологични и гинекологични здравословни проблеми, комплексът предлага процедури с природни продукти от Черно море – Варненска лиманна кал и луга. Освен индивидуалния подход към посетителя, се предлагат пакетни медицински услуги от готови програми за профилактика и лечение на заболяванията на опорно-двигателния апарат, нервната, дихателната и сърдечно-съдовата системи.

Всичко, което предлага балнео-рехабилитационния комплекс “Орфей” – Девин е на най-съвременно световно ниво и е ориентирано към укрепване здравето на хората.
 

-Цената включва:
транспорт с комфортен автобус;
5 нощувки ,5 закуски,5 вечери;
безплатон ползване на минерален басейн ,джакузи ,парна баня ,сауна ,фитнес ;
туристическа застраховка ,туристически данък,ДДС
Важно :Деца до 3години се настаняват безплатно !!!

-Цената не включва :
обяд
Лични разходи.

-Екскурзия до екопътека Струилица:
Описание на програмата –полудневна екскурзия с маршрут: Струилица –Лъката-Мечешки водопад . Намира се в Родопите, близо до Девин. Маршрутът минава през скални образувания, гори и водопади. Има изградени дървени мостчета, заслони, санитарни възли, места за отдих и зона за риболов.Екскурзията е подходяща за хора  без проблеми в опорно двигателния апарт и сърдечни проблеми .
Облекло –удобни обувки и  дрехи за планина.Цена на турист 20,00лв ,за деца до 12 години -15лв.
-Цената включва :
транспорт водач от Вени травел и др .

-Екскурзия до гр.Широка лъка.
Екскурзията е полудневна отправяме към гр.Широка лъка .Разходка в типичната Родопска атмосфера на града и посещение по желание на исторически забележителности . Посещение ни на Скално образувание Момата.
-Цената включва :
транспорт с автобус  ,водач от  Вени травел .Цена за възрастен -30,00лв ,цена за дете до 12,00г -20,00лв .Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.

-Ягодинска пещера и сафари с джипове до Орлово око.
Екскурзията е полудневна .Описание на програмата :След закуска отпътуване за Ягодинска пешера .Посещение на пещерата и след това отпътуване с джипове посока Орлово око.
-Цената включва :
трансфер с бусове до Ягодинска пещера ,джип сафари ,входна такса на Ягодинска пещера,водач от  Вени травел .Цена за възрастен -60,00лв ,цена за дете до 12,00г 50,00лв .Необходимо облекло за екскурзията: Удобни обувки ,връхна дреха за пещерата и подходящи дрехи за планина ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.

-Екскурзия до Агушеви конаци и с.Смилян.
Екскурзията е целодневна .
.Описание на програмата :
Отпътуване след закуска посока  село Могилица .По пътя се прави спирка за посещение на Агушеви конаци . Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите . Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Отпътуване за село Могилица.Свободно време .Отпътуване за село Смилян . Село Смилян е едно от най-древните селища в Средните Родопи и най-голямото населено място в община Смолян. Намира се на 15 км югоизточно от областния и общински център гр.Смолян. Разположено е живописно на двата бряга на река Арда в южните склонове на Кайнадинския рид на 820-850 м надморска височина. Само в Смилян може да се опитат висококачествени жълти сирена, произведени по швейцарска технология, както и млечни продукти, произведени по стари технологии – като мяхово сирене, млечен пастет, пълномаслена извара. Наред със запазване на традициите в производството на сирена  и прославения смилянски боб.Посещение на музей на фасула .Свободно време .
-Цена за възрастен
60.00лв ,
цена за дете до 12.00г -40.00лв .
Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , подходящи дрехи за планина ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др.

-Програма на почивката :

-Ден първи :
Отпътуване от гр.Разград в 6,30ч от спирката с/у Автогара Разград  гр.Русе от паркинга на ЦЖПГара до Митница в 7,30ч посока Велико Търново ,Габрово ,Стара Загора –Девин.Настаняване в Спа хотел Орфей-5*.Вечеря .
ВТОРИ МАРШРУТ :Отпътуване от гр.София от Трафик Маркет –София в 7,30ч посока гр.Пловдив посока гр.Девин .Пристигане в гр.Девин и настаняване.

-Ден втори :
Закуска .Свободно време за релакс или екскурзия по желание . -екскурзия до Агушеви конаци и с.Смилян .Екскурзията е целодневна .Описание на програмата :Отпътуване след закуска посока  село Могилица .По пътя се прави спирка за посещение на Агушеви конаци . Представляват най-големия запазен феодален ансамбъл в Родопите . Те са свидетелство за традициите при градежа и архитектурата на аристократичното късносредновековно жилище. Отпътуване за село Могилица.Свободно време .Отпътуване за село Смилян . Село Смилян е едно от най-древните селища в Средните Родопи и най-голямото населено място в община Смолян. Намира се на 15 км югоизточно от областния и общински център гр.Смолян. Разположено е живописно на двата бряга на река Арда в южните склонове на Кайнадинския рид на 820-850 м надморска височина. Само в Смилян може да се опитат висококачествени жълти сирена, произведени по швейцарска технология, както и млечни продукти, произведени по стари технологии – като мяхово сирене, млечен пастет, пълномаслена извара. Наред със запазване на традициите в производството на сирена  и прославения смилянски боб.Посещение на музей на фасула. Свободно време. Цена за възрастен -60.00лв ,цена за дете до 12.00г -40.00лв .
-Необходимо облекло за екскурзията:
Удобни обувки , подходящи дрехи за планина, вода ,сандвич,фотоапарат и др. Вечеря.

-Ден трети:
Закуска .Свободно време или екскурзия по желание до Ягодинска пещера и сафари с джипове до Орлово око.Екскурзията е полудневна .
-Описание на програмата:
След закуска отпътуване за Ягодинска пешера. Посещение на пещерата и след това отпътуване с джипове посока Орлово око.
-Цената включва:
транспорт с автобус ,трансфер с бусове до Ягодинска пещера ,джип сафари ,входна такса на Ягодинска пещера,водач от  Вени травел .Цена за възрастен -60,00лв ,цена за дете до 12,00г -50,00лв .Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки ,връхна дреха за пещерата и подходящи дрехи за планина ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др. или
Вечеря .Нощувка.

-Ден четвърти :
Закуска .Свободно време или екскурзия по желание  до   екопътека:
-Описание на програмата:
полудневна екскурзия с маршрут: Струилица–Лъката-Мечешки водопад . Намира се в Родопите, близо до Девин.
 Маршрутът минава през скални образувания, гори и водопади. Има изградени дървени мостчета, заслони, санитарни възли, места за отдих и зона за риболов.
Екскурзията е подходяща за хора  без проблеми в опорно – двигателния апарт и сърдечни проблеми .Облекло – удобни обувки и  дрехи за планина.
-Цена на турист:
 20,00лв,
за деца до 12 години -15лв.
-Цената включва:
транспорт водач от Вени травел и др .Следобед Свободно време .Вечеря.

-Ден пети:
Закуска .Свободно време или екскурзия по желание по маршрут:
-Екскурзия до гр. Широка лъка.
Екскурзията е полудневна отправяме към гр.Широка лъка. Разходка в типичната Родопска атмосфера на града и посещение по желание на исторически забележителности .
-Цената включва:
транспорт с автобус  ,водач от  Вени травел .Цена за възрастен -30.00лв ,цена за дете до 12,00г -20,00лв .Необходимо облекло за екскурзията :Удобни обувки , ,вода ,сандвич,фотоапарат  и др. Вечеря .

-Ден шести:
Закуска и отпътуване към Бачковски манастир.
Посещение на манастира, свободно време.
Отпътуване за Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Разград.

-Важно!
При изпълнението на програмата туристите трябва да са с удобни обувки, шапка, очила, при нужда дъждобран и фотоапарат за запечатване на спомени .Има преходи, който са по трудни, затова всеки решава дали може да участва в тях.

Изпълнението на допълнителните екскурзии по дни подлежи на промяна, в зависимост от метеорологичните условия.

•Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя- застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А;
•Застраховка допълнително покритие: за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател- застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А;

-Начин на плащане:
В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 18 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

-Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и  спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес:  http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
 

Настаняването се осъществява  в съответния тип помещение при минимум-2-ма пълноплащащи

ДАТИ

На човек в двойна стая

На човек в единична стая

Лица над 12 г. – НА ДОПЪЛНИТЕЛНО

ЛЕГЛО

Деца от 3 до 12 г. –

21.06-26.06.2024г

675.00лв

710.00лв

540,00лв

350,00лв

19.07-24.07.2024г

685,00лв

750.00лв

560.00лв

380.00лв

15.08-20.08.2024г.

695.00лв

780.00лв

590.00лв

420.00лв

27.08-01.09.2024г.

695.00лв

780.00лв

590.00лв

420.00лв

Хотели по програма
Девин, България