Екскурзии в България

Роженски Събор
Продължителност: 2 дни / 1 нощувкиДати: 


Цена от: 185

Програма
20.07.2019

Първи ден - 16.07.2016г.
5:30 Отпътуване от гр. Русе. Около обяд пристигане на Рожен.
Първия ден ще прекараме наслаждавайки се на народното творчество и занаяти, представяни на фолклорния събор на Роженските поляни.
Тази година се очаква да свирят повече от 400 гайдари и съборът да бъде посетен от над 250 000 души. В програмата на събора ще има фолклорен конкурс „Рожен” за автентичният фолклор и етнокултура, демонстрация на традиционни занаяти, откриване на етнографски и музейни експозиции, изложения на животни, изложение на биохрани и напитки, народни борби, кулинарни шоута и чевермета, конни атракции, както и народни веселби и нестинарски игри. Нощувка в хотел.
Втори ден – 17.07.2016г.
Закуска. Посещение отново на Събора.
По желание посещение на Националната астрономическа обсерватория Рожен –  най-голямата астрономическа обсерватория в Югоизточна Европа и на Балканския полуостров. Намира се в Родопите, изградена е на връх „Св. Дух“, над местността Рожен. Стопанисва се от Института по астрономия на Българската академия на науките Редовната наблюдателна дейност по научни програми датира от септември 1979 г. Тя е най-голямата еднократна инвестиция на България в научна инфраструктура (над 12 млн. лв) и все още е най-голямата астрономическа обсерватория на Балканите и въобще в този район на Югоизточна Европа. Влиза се по час с лектор чрез предварителна заявка.
Около обяд отпътуване за Русе. По пътя посещение Бачковски манастир и поклонение пред чудотворната икона на Св.Богородица. Пристигане в Русе вечерта.

Цената включва:

*Транспорт с лицензиран автобус;
*Нощувка със закуска;
*Медицинска застраховка за лица до 69г.;
*Предтсвител на Вени Травел по време на пътуването;

Цената не включва:

*Разходи от личен характер;
*Входна такса за Националната астрономическа обсерватория Рожен – 5лв. за възрастни, 2лв. заученици, студенти и пенсионери.

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.Необходими документи за пътуването - валидна лична карта.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Цени

Дата Русе
20.07.2019 г. 185