Екскурзии в България

Празник на Нестинарството в c. Българи
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 139 лв.

Програма
01.06 - 03.06.2018

Боси крака. Тлеещи въглени. Обсипаното със звезди небе на Странджа. Датата е 3 юни. Мястото – село Българи. Под звуците на тъпана и гайдите в жаравата пристъпват нестинарите. От хиляди години те пазят тайните на своя мистичен ритуал – още от времето, когато тракийските жреци търсели връзка с божествата си

ПЪРВИ ДЕН - Отпътуване от Русе в 05.00ч от Бяла 5.30 ч посока гр.Китен. Настаняване в хотела. Кратка почивка и възможност за обяд.
Около 13.30 ч. отпътуване за М. Търново – Архитектурен и исторически резерват със добре запазените странджански къщи от 18 -19 век, обявени за архитектурни паметници; Старинната църква “Успение Богородично” построена 1754 г., посещение на Историческия музей.
Около 16.30 ч отпътуване за с. Българи - Всички нестинарски ритуали се изпълняват под звуците на свещения тъпан (който целогодишно стои в конака) и гайда. Ритуалът завършва с Костадинско хоро, в което вземат участие местните жители и гости на празника. Вярва се, че участието в това хоро носи здраве на танцуващите.
Отпътуване за Китен. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – Закуска. Свободно време за плаж, разходка и обяд.
Към 13 ч отпътуване за Беглик Таш - където се намират руините на древния град Ранули. Според откритите досега археологически находки се счита, че светилището е съградено през 14 век пр.н.е., като функционира до 5 в.сл.Хр. Светилището, известно като „българския Стоунхендж“, обхваща площ от 6 дка и се намира на 5 км северно от Приморско. То представлява естествен скален ансамбъл от скални блокове с различни размери и форма и е свещено пространство с тракийски могили, долмени и скални олтари без аналог в България.
Отпътуване за резерват “Ропотамо” и по желание - разходка с корабче по река Ропотамо. Посещение на ботаническия резерват „Аркутино“.
ТРЕТИ ДЕН – Закуска. Свободно време за плаж.Отпътуване в 11.00ч за Созопол –най-стария град на българското черноморско крайбрежие.
На 28 юли 2010 г. по време на археологически разкопки, археологът проф. Казимир Попконстантинов в развалините на манастира на остров Свети Иван открива мощи на Свети Йоан Кръстител, които се превръщат съвсем скоро в популярна туристическа и религиозна забележителност. Днес мощите са изложени в църквата “Св. Св. Кирил и Методий”, където могат да се видят.
Свободно време за разходка, обяд и разглеждане на старинния Созопол.Отправяме се към Замъка в Равадиново, носещ приказното име „Влюбен във вятъра“. Българската атракция, чийто собственик и вдъхновител е бизнесменът Георги Тумпалов, спечели тази година приз за туристическа атракция номер 1 в света.Отпътуване за гр.Бяла ,гр.Русе

Цената включва:
• транспорт,
• 2 нощувки със закуски ,
• застраховка за лица до 69 г.,
• екскурзоводско обслужване.

Цената не включва:
• входни такси за туристическите обекти
• храна.

За деца до 12 год. -10% намаление от цената

Необходими документи -валидна лична карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване - депозит – 50 % от пакетната цена, доплащане – до 14 работни дни преди отпътуване.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!
Забележка :Туроператора си запазва провото да променя последователността на обектите по програмата ,но запазва отговорността за посещението им !!!

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Групама Застраховане „ЕАД със седалище и адрес на управление: София, бул.“Цариградско шосе“47А,бл.Вет3 и с полица 7500170000763/13.12.2017 валидна от 00.00ч на 05.01.2018 до 24.00ч на 04.01.2019 г

Цени

Дата Русе
01.06.2018 г. 139 лв.