Малта земята на рицарите - програма на Вени травел

Малта земята на рицарите - програма на Вени травел
Маршрут: София-Малта-София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  14.08.2024 г., 18.09.2024 г., 16.10.2024 г.


Цена от: 1190 лв.

Програма

Малта земята на рицарите -самолетна екскурзия

12 -15 юни 2024 -1190.00лв
14 - 17 август 2024 -1190.00лв
18- 21 септември 2024 -1190.00лв
16-19 октомври 2024-1190.00лв

Примерна програма


1 ДЕН:

Полет от летище София Терминал 2 в 12,45 и пристигане в Малта в 13,40 ч Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време и 14.00-18.00 . полудневна екскурзия до Трите града и рибарското селище Марсашлок. Докоснете се до историческата област, позната като „Трите града“: Виториоза, Сенглеа и Коспикуа. Ще преминете покрай Коспикуа и ще достигнете до Виториоза (известен още като Биргу), където ще се разходите сред лабиринт от тесни средновековни улички, обградени от исторически сгради и църкви. Градът е изиграл централна роля по време на Великата обсада на Малта през 1565 г., когато Османската империя, управлявана от Сюлейман Великолепни, напада острова, управляван от рицарите хоспиталиери. Малтийските рицари удържат обсадата, една от най-кръвопролитните и най-яростно оспорваните в историята, която се превръща в едно от най-знаменитите събития в Европа през XVI век. В Сенглеа (или Исла) ще се полюбувате на прекрасен изглед от т.нар „vedette”, разположено в центъра на Grand Harbour – естествено пристанище, изпълняващо тази функция от времето на финикийците, днес вече модернизирано и укрепено, без да губи своя „рицарски дух“. Екскурзията ще завърши в едно прекрасно рибарско селце – Марсашлок – много от пощенските картички за Малта са снимани там, заради колоритните рибарски лодки Луццо и традиционния неделен пазар. Нощувка

2 ДЕН:

Закуска. Валета - отпътуваме до столицата, за пешеходна, обзорна туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан.
Ще видите нейните улици изпълнени с барокови дворци и църкви и ще се потопим в историята на Ордена на Св. Йоан, наречен още Малтийския орден.
Обиколката на Валета включва, фонтана на Тритоните, Парламентът,
градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Преминаване покрай, двореца на Великия магистър на Малтийските орден, днес президентство.
Ще продължим, към внушителната Катедрала Св Йоан Кръстител, изградена, от рицарския орден на Хоспиталиерите през 16 век, смятана за една от най- красивите и богати църкви в Европа.
В нея са експонирани, шедьоврите на Караваджо Микеланджело и най - старата колекция от гоблени.
По желание -след обяд, продължаваме за северната част на Малта. Екскурзията обхваща средновековната столица Мдина и нейното предградие Рабат, след което, ще посетим ботаническата градини Сан Антон, където е разположен рицарския дворец, който е лятна резиденция на президента.

3 ДЕН:

Закуска и по желание - Остров Гозо, Целодневна екскурзия
8:00-17.00 Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава, с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот (25мин). С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay, известен, с червеникавия си пясък.
В Шленди, на красива крайбрежна, напомняща Капри, Ви очаква вкусен обяд (около 20 Ев), в традиционен рибен ресторант, до самият брега на морето.
Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата Рабат до базиликата Св. Георги и старинната крепост Цитадела. От върхът и се откриват на 360° панорамните гледки на целия остров.
Продължаваме до Дуера, чудесно кътче, от където в зависимост от времето, ще се разходим с лодка, до отверстия западен бряг изпълнен, с множество скални образувания и пещери. Цена на билета 4 ев.
Екскурзията завършва, с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu, където според местната традицията и днес продължават да се случват, чудеса и знамения, за вярващите Християни.

През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Нощувка

4 ДЕН :

Закуска Освобождаване на хотела и трансфер за полет в 12,20 ч и 15,10ч кацане в България Терминал 2.

ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА В ЧАСОВЕТЕ НА ПОЛЕТА И ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

3 нощувки със закуски в хотел 3*;
ТРАНСФЕР ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ- ХОТЕЛ;
Самолетен билет с ръчен багаж 40*30*20 см с АК RYAN AIR;
целодневна екскурзия до Трите Града и Марсашлок;
целодневна екскурзия до Старата столица Мдина и Валета;
Представител на български по време на целия престой;
Водач от България с групата;
Мед. Застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:


Салонен багаж до 10 кг 15 евро в посока/ подлежи на препотвърждение/
Чекиран багаж – до 10кг - 20 евро в посока / подлежи на препотвърждение/;
Запазено място в самолета цени от 20 лв. на посока;
Целодневна екскурзия до о-в Гозо - 65 € на човек ;
Застраховка Отмяна на пътуване;
Лични разходи;

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Цената на екскурзията е калкулирана с включени летищни такси и ръчен багаж до 10 кг с размери 40х30х20 см. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет.

Допълнителните екскурзии се организират на руски / английски език при минимум 2-ма туристи и на български език при минимум 10-ма туристи.

Деца под 2 години, без да ползват легло и седалка в самолета, заплащат само такса за полета в размер на 120 лв.

Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!

Във връзка с въвеждане на изискването на авиокомпания "Ryanair" за удостоверяване (верификация) на самоличността на пътниците, при сключване на "Договор за туристически пакет", включващ полет с авиокомпания "Ryanair", всички туристи са задължени да съдействат за удостоверяване в офис на туристическия агент.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Начин на резервация и плащане: резервация се прави с депозит 30 % и доплащане , заедно с всички желани допълнителни екскурзии минимум 30 дни преди отпътуване и подписване на договор за организирано пътуване.
Минимален брой за осъществяване на всяка допълнителна екскурзия минимум 10 човека.

 

Хотели по програма