Екскурзии със самолет

Малта земята на рицарите - програма на Вени травел
Маршрут: София-Малта-София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  15.11.2023 г.


Цена от: 740 лв.

Програма
Малта земята на рицарите

2023
17 -20 ФЕВРУАРИ - 740 лв.
10 -13 МАРТ - 740 лв.
09 -12 АПРИЛ -840 лв.
07 - 10 МАЙ - 840 лв.
04 -07 ЮНИ - 840 лв.
03 -06 СЕПТЕМВРИ - 940 лв.
24 -27 СЕПТЕМВРИ - 840 лв.
15 - 18 ноември - 840 лева

Примерна програма

Ден първи :
Полет от летище София Терминал 2 в 14.15 и пристигане в Малта в 15,10 ч Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време . Нощувка.

Ден втори :
Закуска. По желание Валета - отпътуваме до столицата, за пешеходна, обзорна туристическа обиколка на Ла Валета. Градът, създаден от рицарите на Малтийския орден, грабва посетителите със своята старинна атмосфера и красиви архитектурни паметници. Следа от присъствието си тук са оставили финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и накрая рицарите на Св. Йоан.
Ще видите нейните улици изпълнени с барокови дворци и църкви и ще се потопим в историята на Ордена на Св. Йоан, наречен още Малтийския орден.
Обиколката на Валета включва, фонтана на Тритоните, Парламентът,
градините Горна Барака, откъдето се открива чудесна гледка към пристанището на града. Преминаване покрай, двореца на Великия магистър на Малтийските орден, днес президентство.
Ще продължим, към внушителната Катедрала Св Йоан Кръстител, изградена, от рицарския орден на Хоспиталиерите през 16 век, смятана за една от най- красивите и богати църкви в Европа.
В нея са експонирани, шедьоврите на Караваджо Микеланджело и най - старата колекция от гоблени.
По желание -след обяд, продължаваме за северната част на Малта. Екскурзията обхваща средновековната столица Мдина и нейното предградие Рабат, след което, ще посетим ботаническата градини Сан Антон, където е разположен рицарския дворец, който е лятна резиденция на президента.

Ден трети:
Закуска и по желание - Остров Гозо, Целодневна екскурзия /слещу допълнително заплащане /
8:00-17.00 Гозо е вторият по големина остров от Малтийския архипелаг. Той се отличава, с изобилието от зеленина и необичайните си тишина и спокойствие. До острова се пътува с голям и съвременен ферибот (25мин). С името на острова се свързва легендата за прекрасната нимфа Калипсо - дъщеря на бог Атлас.
Екскурзията продължава с посещението на мястото, където се намира пещерата на нимфата Калипсо. От тук се открива гледка към най-красивия пясъчен залив на малтийския архипелаг – Ramla Bay, известен, с червеникавия си пясък.
В Шленди, на красива крайбрежна, напомняща Капри, Ви очаква вкусен обяд (около 20 Ев), в традиционен рибен ресторант, до самият брега на морето.
Следобяд екскурзията продължава по старинните улици на столицата Рабат до базиликата Св. Георги и старинната крепост Цитадела. От върхът и се откриват на 360° панорамните гледки на целия остров.
Продължаваме до Дуера, чудесно кътче, от където в зависимост от времето, ще се разходим с лодка, до отверстия западен бряг изпълнен, с множество скални образувания и пещери. Цена на билета 4 ев.
Екскурзията завършва, с посещение на най-почитаното от малтийци място за религиозно поклонение – базиликата Та Pinu, където според местната традицията и днес продължават да се случват, чудеса и знамения, за вярващите Християни.
През време на екскурзията може да си купите сувенири направени от жителите на Гозо, които се славят като изкусни майстори на народните занаяти.
Нощувка.

Ден четвърти:
Закуска Освобождаване на хотела в 12ч и по желание :
14.00-18.00 . Полудневна екскурзия до „Трите града „и рибарското селище Марсашлок. Докоснете се до историческата област, позната като „Трите града“: Виториоза, Сенглеа и Коспикуа. Ще преминете покрай Коспикуа и ще достигнете до Виториоза (известен още като Биргу), където ще се разходите сред лабиринт от тесни средновековни улички, обградени от исторически сгради и църкви. Градът е изиграл централна роля по време на Великата обсада на Малта през 1565 г., когато Османската империя, управлявана от Сюлейман Великолепни, напада острова, управляван от рицарите хоспиталиери. Малтийските рицари удържат обсадата, една от най-кръвопролитните и най-яростно оспорваните в историята обсади , която се превръща в едно от най-знаменитите събития в Европа през XVI век. В Сенглеа (или Исла) ще се полюбувате на прекрасен изглед от т.нар „vedette”, разположено в центъра на Grand Harbour – естествено пристанище, изпълняващо тази функция от времето на финикийците, днес вече модернизирано и укрепено, без да губи своя „рицарски дух“. Екскурзията ще завърши в едно прекрасно рибарско селце – Марсашлок – много от пощенските картички за Малта са снимани там, заради колоритните рибарски лодки Луццо и традиционния неделен пазар.
В 18:20 ще се разделим на летището, за полета ви в 20:40
ВЪЗМОЖНА Е ПРОМЯНА В ЧАСОВЕТЕ НА ПОЛЕТА И ПРОМЯНА В ПРОГРАМАТА!

Цената включва :
3 нощувки със закуски в хотел 3*;
ТРАНСФЕР:летище –хотел-летище ;
Самолетен билет с ръчен багаж 40*30*20 см с АК RYAN AIR;
Представител на български по време на целия престой;
Мед. Застраховка;

Цената не включва:
салонен багаж до 10 кг 25 евро в посока/ подлежи на препотвърждение/
Чекиран багаж – до 10кг - 30 евро в посока / подлежи на препотвърждение/;
запазено място в самолета цени от 20 лв. на посока;
целодневна екскурзия до о-в Гозо - 65 € на човек ;
целодневна екскурзия до Трите Града и Марсашлок -55 евро на човек;
целодневна екскурзия до Старата столица Мдина и Валета - 65 € на човек;
Застраховка отмяна на пътуване;
лични разходи;
Вечери

Допълнителна информация:
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или линча карта с валидност минимум 6 месеца от края на датата на екскурзията;
Начин на резервация и плащане: резервация се прави с депозит 30 % и доплащане , заедно с всички желани допълнителни екскурзии минимум 30 дни преди отпътуване и подписване на договор за организирано пътуване.
Минимален брой за осъществяване на всяка допълнителна екскурзия минимум 10 човека.

Допълнителните екскурзии се заявяват при доплащането на екскурзията;
Деца, пътуващи с един или без родители, представят нотариална декларация от двамата родители;
Възможна е промяна в броя, цената и видовете допълнителни екскурзии , за което ще бъдете уведомени своевременно;