Екскурзии със самолет

Сенегал и Гамбия – Африканска Екзотика
Маршрут: София - Дакар - Сейнт Луис - Ломпул - Меке - Тубакута - Салум - Банджул - София

Продължителност: 12 дни / 11 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  05.10.2020 г.


Цена от: 3799 лв.

Програма
ДЕН 1 | Полет до Дакар
Ще кацнете в Дакар – столицата на Сенегал. Трансфер до хотела и нощувка в района на Дакар.

ДЕН 2 | Дакар – остров Горе
Закуска. С кораб ще се отправите към историческия о. Горе ("Пакет допълнителни екскурзии"), на който няма пътища и коли, само тесни улички с колониални тухлени сгради. До XIX век островът е бил затвор за роби. Сградите, които устояли на времето, са превърнати в музеи и включени в културното и природно наследство на ЮНЕСКО. Нощувка в района на Дакар.

ДЕН 3 | Дакар – Розовото езеро Ретба – Сейнт Луис
След закуска, освобождаване на хотела. Този ден имате организирана сутрешна обиколка из гр. Дакар. Две от най-големите забележителности на града са католическата катедрала и Голямата джамия. Ще посетите розовото солено езеро Ретба, което мени цвета си през различни периоди от годината, от лилаво, розово до тъмно синьо. Ще преминете с лодка на другия бряг, където ще имате възможност за обяд. По-късно ще се насладите на пътуване през дюните на Дакар с джип 4х4 до рибарското пристанище Кайар, където ще наблюдавате как се обработва и опушва рибата. Рано вечерта ще пристигнете в Сейнт Луис – френски колониален град от XIX век, най-стария град в Западна Африка. Нощувка в района на Сейнт Луис.

ДЕН 4 | Сейнт Луис
Закуска. Свободно време или обиколка с карета на Сейнт Луис ("Пакет допълнителни екскурзии"). По тесните улички около площад „Фидерб“ ще усетите мултикултурната атмосфера на Африка. Нощувка в района на Сейнт Луис.

ДЕН 5 | Сейнт Луис – Национален парк Джудж – Ломпул
Закуска. Рано сутринта ще посетите сенегалския национален парк „Джудж“ – третия по големина резерват за птици в света. (От май до октомври се извършва посещение на парк „Ланг дьо Барбари“ вместо „Джудж“). По-късно ще имате възможност да обядвате в Ranch de Bango и да си починете. След това ще продължите към Ломпул – традиционен лагер, намиращ се в оазис. Ще имате възможност да яздите едногърби камили. След вечеря местните хора ще Ви представят традиционната чаена церемония. Ще нощувате в подножието на дюните в луксозни палатки с удобни легла и собствен санитарен възел.

ДЕН 6 | Меке – Баба Гараж – Фонданьо – Тубакута
Закуска. Ще пътувате до Салум през Меке и ще посетите седмичния базар в Баба Гараж, където ще можете да разгледате и да си закупите различни сувенири. По-късно ще прекосите река Салум, за да стигнете до Фатик. Пътуването продължва през Тубакута и към делтата на Салум, която е национален парк. Нощувка в района.

ДЕН 7 | Салум
Закуска. Свободно време или възможност за разходката в националния парк „Делтата на Салум“ ("Пакет допълнителни екскурзии"). Ще се насладите на неговите влажни зони с много интересни животни и растения. След разходка с лодка ще посетите местния пазар Тоуба Динг, както и традиционното село Дасиламе Серере. Може да опитате прясна риба на скара за обяд на пясъчния плаж, заобиколен от мангрови гори. Нощувка в района.

ДЕН 8 | Салум – Банджул
Закуска. С ферибот ще прекосите река Гамбия. Ще пристигнете в Банджул – столицата на Гамбия. Хотелът се намира на самия плаж. Ще имате четиридневна почивка, на база ол инклузив.

ДЕН 9 - 11 | Банджул
Свободно време за плаж и пълноценна почивка на база ол инклузив.

ДЕН 12 | Полет до България
Закуска. Трансфер до летището в Банджул и полет до София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Полети с реномирана авиокомпания
Всички летищни такси
Багаж - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж
Tрансфер с модерен автобус с климатик
Настаняване - специално за Вас сме избрали отлични хотели
Храна - 7 закуски на блок маса, 4 дни на база Ол Инклузив в Банджул.
Водач с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 849,00 лв.;
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.

(На място се заплаща такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой. Таксата, в размер на $ 50,00 ще бъде събрана от вашият водач от България. В края на пътуването всеки клиент решава сам, дали да задели допълнителна сума, която да остави, като комплимент и по този начин да даде оценка за обслужването, което е получил.)


НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:
"Пакет допълнителни екскурзии" – 299,00 лв., който осигурява:
• Екскурзия до остров Горе;
• Обиколка на град Сейнт Луис;
• Посещение на национален парк Делтата на Салум.
"Пакет 6 вечери" – 229,00 лв.;
Застраховка "Отмяна на пътуването".

  • Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Необходимо е да имате документ за самоличност (лична карта за държава, член на Европейски съюз; задграничен паспорт за всички останали) с валидност минимум 6 месеца след дата на връщане.

Хотели по програма