Екскурзии със самолет

Израел - станете хадии на страхотна цена
Маршрут: София - Тел Авив - Яфа - Витлеем - Йерусалим - Йерихон - Каср ал Яхуд - Мъртво море - София

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  02.11.2023 г., 07.12.2023 г.


Цена от: 1390 лв.

Програма
СТАНЕТЕ ХАДЖИИ НА СТРАХОТНА ЦЕНА И С НЕВЕРОЯТНА ПРОГРАМА ДО БОЖИ ГРОБ И РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Израел...страна с много контрасти и древна история!

Йерусалим е най-значимият религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса.
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки...
Витлеем – градът на Исус...
Най-древният град на планетата Йерихон...
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ...

ПЪРВИ ДЕН/
София – Тел Авив – Яфа – Витлеем
Отпътуване от летище София с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Ще започнем с обзорна обиколка с автобус на Тел Авив - център на бизнеса и развлеченията в Израел, познат още като „Белия град“ и обявен от ЮНЕСКО за град на световно културно наследство. Продължаваме към Яфа, древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света. Намира се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Посещение на древните руини и разходка в квартала на артистите. Панорама на Неве Цедек – първия квартал на Тел Авив, построен през 1887 година. Отпътуване към Витлеем. Разходка из Витлеем, смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и е еднакво тачен и от трите религии. Ще посетим "Църквата на пастирите", яслите, в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда, където ангелите обявяват раждането на Исус. Продължаваме към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово" - най-голямата забележителност на града. Построена е тук, за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. Настаняване в хотел 3* във Витлеем, вечеря. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН/
Стария град на Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Йерусалим. Следва обиколка на Йерусалим, която включва Eлеонския хълм, от където се разкрива прекрасна гледка към града. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, които спират дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата, в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолитe. Tук е и гробът на цар Давид. Следва Стената на плача - най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието - Via Dolarosa - това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо...
Връщане в хотела, вечеря. Нощувка. Получавате свидетелство за поклонничество!

ТРЕТИ ДЕН/
Йерихон – Каср ал Яхуд – Мъртво море
Закуска. Отпътуване през Юдейската пустиня към Йерихон (Градът на палмите), най-стария град в света, за да видим мястото, където според библейските писания, Исус Христос прекарал 40 дни в пост и молитва, като отхвърлял изкушенията на Дявола. Следва посещение на Каср ал Яхуд – мястото на кръщението на Исус Христос на река Йордан. Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка на земята, за да имаме едно незабравимо преживяване... да поплуваме, да почетем вестник, легнали по гръб без да потънем, да се намажем с лечебна кал. Връщане в хотела за вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН/
Тел Авив – София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Ben Gurion в Тел Авив за директен полет до София. Пристигане на летище.

Примерно полетно разписание:
Номер на полет
Маршрут Излита Каца
София – Тел Авив 05:55 09:25
Тел Авив – София 09:15 12:10
Важно:
полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

Цената включва
Самолетен билет София-Тел Авив-София с полет на авиокомпания Wizz Air с включен 1 бр. ръчен багаж с размери до 40x30x20 см, до 10 кг.;
3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* хотел във Витлеем;
Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус (в автобуса има безплатен wifi);
Получавате свидетелство за поклонничество;
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро;
Екскурзовод на български език.

Цената не включват:
Бакшиши 15 долара, заплащат се предварително в България;
Лични разходи;
1 регистриран багаж до 20 кг. - 160 лева в посока;
Можете да вземете ръчния си багаж на борда, само ако закупите Wizz Priority, цена от 90 лева в посока в зависимост от момента на заявяването. Включва: един допълнителен багаж на колелца (макс. размер 55 x 40 x 23 cm, 10 kg) заедно с безплатния си ръчен багаж (макс. размер 40 x 30 x 20 cm) и гише за чекиране и качване на борда с предимство. Гарантирано е, че ще можете да вземете и двата багажа със себе си в салона (освен ако това е невъзможно, поради оперативни причини);
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.

Допълнителна информация:
• Начин на резервация и плащане: трите имена на латиница по лична карта и след потвърждение плащане 50 % депозит при записване и договор за организирано пътуване и доплащане до 30 дни преди отпътуване;
• Необходими документи за пътуване : валиден международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от края на датата на екскурзията;
• Деца, пътуващи с един или без родители, представят нотариална декларация от двамата родители;
• Възможна е промяна във вида и реда на провежданите екскурзии , за което ще бъдете уведомени своевременно;
• Минимален брой туристи 15, краен срок за набирането им – 15 дни преди отпътуване;

Важно:
Програмата е предварителна, като е възможна промяна в часовете на полетите, входните такси , както и цените и вида на допълнителните екскурзии, за което ще бъдете уведомени своевременно!
Начин на резервация:
Изпращане на резервация на email: venitravel.sv@abv.bg, с трите имена на латиница. След потвърждение изпращане на договор за организирано пътуване, след което заплащане на депозит 50% и доплащане 30 дни преди отпътуване.
Необходими документи: международен паспорт с валидност от минимум 6 месеца към датата на завръщане в България; за дете под 18г, пътуващо само или с един родител - и нотариално заверена декларация.

Допълнителна информация:
Краен срок за анулиране на пътуването, при несъбран брой туристи – 14 дни преди датата на отпътуване.
Необходим минимум за осъществяване на екскурзията – 30 човека;
Местата в самолета се дават автоматично от авиокомпанията, ако клиента желае определено място може да го заяви при туроператора и да го заплати;

Цените на допълнителните екскурзии са в евро и се заплащат в лева по курса на БНБ. 1,95568 или по обявените в лева;
Информираме Ви , че поради големият интерес към тази дестинация и запълняемостта на хотелите това може да доведе до промяна на цените по промоции, ранни записвания и и стандартни оферти или те да бъдат прекратени преди посочения срок. Поради тази причина препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след избор на оферта.
Условия за прекратяване на договор .

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.


Цени

Дата София
02.11.2023 г. 1390 лв.
07.12.2023 г. 1390 лв.