Екскурзии със самолет

6 дни в Дубай - Дързост и Чар
Маршрут: София - Дубай - София

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  14.10.2020 г., 11.11.2020 г., 02.12.2020 г., 15.01.2021 г., 26.02.2021 г., 12.03.2021 г., 02.04.2021 г., 16.04.2021 г.


Цена от: 1049 лв.

Програма
5 нощувки с включени закуски + 2 целодневни екскурзии подарък - Абу Даби и Традиционен Дубай.

ДЕН 1 | Полет до Дубай
Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището и съпроводи до луксозен хотел. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 2 | Свободно време или за включилите пакет "Допълнителни екскурзии" - Модерен Дубай и Бурж Халифа
Закуска. Обиколката започва с яхтеното пристанище Дубай Марина – трикилометров изкуствен канал, прокопан по протежение на арабския залив. Следва Палм Джумейра – изкуствен остров с формата на палма с 16 листа, заобиколен от 11 километров вълнолом. След него Ви очакват Малката Венеция на Дубай, както и Мадинат Джумейра с образци на арабската архитектура. В центъра ще видите пеещите фонтани и да посетите най-големия световен търговски център – Дубай Мол, известен и с огромния си аквариум. Ще се насладите на впечатляващата гледка към Бурж Халифа – най-високата сграда в света, с височина 828 м и 162 етажа. Следва свободно време, през което можете да пазарувате в Дубай Мол или да се качите в най-високата обсерватория на света – на 124-ия етаж на Бурж Халифа (при вкл. пакет "Допълнителни екскурзии“). Връщане в хотела. Вечеря (при вкл. пакет “Допълнителни вечери” с вкл. вода и безалкохолни напитки). Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 3 | Абу Даби
Закуска. Разходка из Абу Даби – столицата на ОАЕ. Ще видите нови модерни сгради и небостъргачи, приказната джамия "Шейх Зайед“ с нейните 82 купола, известния площад "Юниън Скуеър“. След кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен бул. "Корниш“ ще пристигнете в "Селото на занаятите". Ще посетите фабрика за килими, където ще се запознаете с цялостния производствен процес на изработка – от суровината, до готовия изтъкан продукт. По-късно ще имате възможност да пазарувате и в модерния търговски център Абу Даби Марина Мол. Връщане в хотела. Вечеря (при вкл. пакет “Допълнителни вечери” с включена вода и безалкохолни напитки). Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 4 | Традиционен Дубай.
За включилите пакет "Допълнителни вечери" и Вечеря на арабска лодка -доу
Закуска. Разходка из Дубай – израстнал от пустинята и превърнал се в перлата в короната на Персийския залив, градът е невероятно съчетание от различни епохи. Туристическа обиколка до канала "Дубай Крийк“, историческия район "Бастакия" и старата крепост "Форт Алфахиди“. Пътешествието продължава с традиционна лодка "абра“, за да прекосите канала и да стигнете до пазара на подправките, а след това и до прочутия "Златен пазар". В края на разходката ще се запознаете и с изкуството на обработка на кожа до създаването на перфектния кожен продукт, като ще присъствате на импровизирано модно ревю. По желание, можете да вечеряте на круизна арабска лодка-доу (при вкл. пакет “Допълнителни вечери”). Каним Ви да прекарате незабравима вечер на борда на една от тези красиви реставрирани лодки, да плавате между търговските квартали и да се любувате на „града от светлина“. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 5 | Свободно време или за включилите пакет "Допълнителни екскурзии" - Разходка до Шаржа и Айман
За включилите допълнителна екскурзия и Сафари в пустинята с шоу програма и вечеря
Закуска. Шаржа е емирството с най-богатата и интересна история, то е обявено за културната столица на арабския свят (при вкл. пакет "Допълнителни екскурзии“). Ще разгледате реставрирани къщи с автентична архитектура и стени от морски корали, джамията-музей Ал Нур и джамията на крал Файсал. Ще посетите интересния със своята архитектура Син Пазар (Blue Souk), който е дом на повече от 500 магазина и още Музея на Ислямската цивилизация. Ще се разходите по крайбрежния 16 км булевард на най-малкият емират – Айман (при вкл. пакет "Допълнителни екскурзии“). Следобед може да се включите в сафари с джипове (при вкл. Допълнителна екскурзия по желание). То ще Ви даде възможност да видите пясъка на Арабия, достигайки най-високата пясъчна дюна, откъдето ще видите красивия залез и ще се освежите с минерална вода. Пътешествието ще продължи към традиционно бедуинско селище. Ще имате
възможност да пояздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле с различни аромати. Неповторимата атмосфера на нощта ще бъде допълнена от приказни традиционни танци в ритъма на арабска музика. Тази вълшебна вечер ще продължи с вкусно барбекю, сервирано под звездите. Връщане в хотела.

ДЕН 6 | Полет до България Закуска. Трансфер до летище Дубай за полета до София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Директен полет с Fly Dubai
- Всички летищни такси, 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж
- Трансфер: Летище-Хотел-Летище (модерен автобус с климатик)
- Настаняване в 3* + хотел Hampton by Hilton Dubai Airport
- 5 богати закуски на блок маса
- 2 незабравими екскурзии - Абу Даби и Традиционен Дубай
- Водач от България. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви оказва съдействие.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 14,40 лв./човек. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в
двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами
и да нощувате в самостоятелна стая): 399 лв.
- Задължителна хотелска такса: 5 или 6 USD на вечер на стая (заплаща се на рецепция)
- Бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор


НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

- Допълнителен пакет 3 вечери с включени вода и безалкохолни напитки на цена 199 лв./човек, включващ:
• 2 богати вечери на блок маса;
• Вечеря на традиционна арабска лодка-доу.
- Допълнителен пакет 3 екскурзии, на цена 259 лв./човек, включващ:
• Полудневна разходка до Модерен Дубай;
• Посещение на най-високата сграда в света Бурж Халифа;
• Екскурзия до Шаржа и Айман.
- Допълнителна екскурзия "Сафари в пустинята с шоу програма и вечеря": 199 лв./човек

  • Офертата е валидна при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Паспортът Ви трябва да е валиден поне още 6 месеца след датата на връщане.

Хотели по програма
Дубай, ОАЕ