Екскурзии със самолет

6 дни в Дубай - Дързост и Чар
Маршрут: София - Дубай - София

Продължителност: 6 дни / 5 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:  26.02.2020 г., 11.03.2020 г., 18.03.2020 г., 25.03.2020 г., 03.04.2020 г., 08.04.2020 г., 03.05.2020 г., 10.05.2020 г., 24.05.2020 г., 31.05.2020 г., 07.06.2020 г., 06.09.2020 г., 20.09.2020 г., 14.10.2020 г., 11.11.2020 г., 02.12.2020 г.


Цена от: 899 лв.

Програма
5 нощувки с включени закуски + 2 целодневни екскурзии подарък - Абу Даби и Традиционен Дубай.

ДЕН 1 | Полет до Дубай
Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището и съпроводи до луксозен хотел. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 2 | Свободно време или за включилите пакет "Допълнителни екскурзии" - Модерен Дубай и Бурж Халифа
Закуска. Обиколката започва с яхтеното пристанище Дубай Марина – трикилометров изкуствен канал, прокопан по протежение на арабския залив. Следва Палм Джумейра – изкуствен остров с формата на палма с 16 листа, заобиколен от 11 километров вълнолом. След него Ви очакват Малката Венеция на Дубай, както и Мадинат Джумейра с образци на арабската архитектура. В центъра ще видите пеещите фонтани и да посетите най-големия световен търговски център – Дубай Мол, известен и с огромния си аквариум. Ще се насладите на впечатляващата гледка към Бурж Халифа – най-високата сграда в света, с височина 828 м и 162 етажа. Следва свободно време, през което можете да пазарувате в Дубай Мол или да се качите в най-високата обсерватория на света – на 124-ия етаж на Бурж Халифа (при вкл. пакет "Допълнителни екскурзии“). Връщане в хотела. Вечеря (при вкл. пакет “Допълнителни вечери” с вкл. вода и безалкохолни напитки). Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 3 | Абу Даби
Закуска. Разходка из Абу Даби – столицата на ОАЕ. Ще видите нови модерни сгради и небостъргачи, приказната джамия "Шейх Зайед“ с нейните 82 купола, известния площад "Юниън Скуеър“. След кратко пътуване по 11-километровия крайбрежен бул. "Корниш“ ще пристигнете в "Селото на занаятите". Ще посетите фабрика за килими, където ще се запознаете с цялостния производствен процес на изработка – от суровината, до готовия изтъкан продукт. По-късно ще имате възможност да пазарувате и в модерния търговски център Абу Даби Марина Мол. Връщане в хотела. Вечеря (при вкл. пакет “Допълнителни вечери” с включена вода и безалкохолни напитки). Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 4 | Традиционен Дубай.
За включилите пакет "Допълнителни вечери" и Вечеря на арабска лодка -доу
Закуска. Разходка из Дубай – израстнал от пустинята и превърнал се в перлата в короната на Персийския залив, градът е невероятно съчетание от различни епохи. Туристическа обиколка до канала "Дубай Крийк“, историческия район "Бастакия" и старата крепост "Форт Алфахиди“. Пътешествието продължава с традиционна лодка "абра“, за да прекосите канала и да стигнете до пазара на подправките, а след това и до прочутия "Златен пазар". В края на разходката ще се запознаете и с изкуството на обработка на кожа до създаването на перфектния кожен продукт, като ще присъствате на импровизирано модно ревю. По желание, можете да вечеряте на круизна арабска лодка-доу (при вкл. пакет “Допълнителни вечери”). Каним Ви да прекарате незабравима вечер на борда на една от тези красиви реставрирани лодки, да плавате между търговските квартали и да се любувате на „града от светлина“. Нощувка в района на Дубай.

ДЕН 5 | Свободно време или за включилите пакет "Допълнителни екскурзии" - Разходка до Шаржа и Айман
За включилите допълнителна екскурзия и Сафари в пустинята с шоу програма и вечеря
Закуска. Шаржа е емирството с най-богатата и интересна история, то е обявено за културната столица на арабския свят (при вкл. пакет "Допълнителни екскурзии“). Ще разгледате реставрирани къщи с автентична архитектура и стени от морски корали, джамията-музей Ал Нур и джамията на крал Файсал. Ще посетите интересния със своята архитектура Син Пазар (Blue Souk), който е дом на повече от 500 магазина и още Музея на Ислямската цивилизация. Ще се разходите по крайбрежния 16 км булевард на най-малкият емират – Айман (при вкл. пакет "Допълнителни екскурзии“). Следобед може да се включите в сафари с джипове (при вкл. Допълнителна екскурзия по желание). То ще Ви даде възможност да видите пясъка на Арабия, достигайки най-високата пясъчна дюна, откъдето ще видите красивия залез и ще се освежите с минерална вода. Пътешествието ще продължи към традиционно бедуинско селище. Ще имате
възможност да пояздите камила, да си направите временна татуировка с къна или да пушите наргиле с различни аромати. Неповторимата атмосфера на нощта ще бъде допълнена от приказни традиционни танци в ритъма на арабска музика. Тази вълшебна вечер ще продължи с вкусно барбекю, сервирано под звездите. Връщане в хотела.

ДЕН 6 | Полет до България Закуска. Трансфер до летище Дубай за полета до София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Директен полет с Fly Dubai
- Всички летищни такси, 20 кг регистриран и 5 кг салонен багаж
- Трансфер: Летище-Хотел-Летище (модерен автобус с климатик)
- Настаняване в 3* + хотел Hampton by Hilton Dubai Airport
- 5 богати закуски на блок маса
- 2 незабравими екскурзии - Абу Даби и Традиционен Дубай
- Водач от България. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви оказва съдействие.


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро: 14,40 лв./човек. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в
двоен размер.
- Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами
и да нощувате в самостоятелна стая): 399 лв.
- Задължителна хотелска такса: 5 или 6 USD на вечер на стая (заплаща се на рецепция)
- Бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор


НИЕ ВИ ПРЕПОРЪЧВАМЕ:

- Допълнителен пакет 3 вечери с включени вода и безалкохолни напитки на цена 199 лв./човек, включващ:
• 2 богати вечери на блок маса;
• Вечеря на традиционна арабска лодка-доу.
- Допълнителен пакет 3 екскурзии, на цена 259 лв./човек, включващ:
• Полудневна разходка до Модерен Дубай;
• Посещение на най-високата сграда в света Бурж Халифа;
• Екскурзия до Шаржа и Айман.
- Допълнителна екскурзия "Сафари в пустинята с шоу програма и вечеря": 199 лв./човек

  • Офертата е валидна при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ:
Паспортът Ви трябва да е валиден поне още 6 месеца след датата на връщане.

Хотели по програма
Дубай, ОАЕ