Остров Закинтос - перлата на Йонийските острови

Почивка през Септември на остров Закинтос
Маршрут: Русе-Закинтос(през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  09.09.2024 г.


Цена от: 807 лв.

Програма

Остров Закинтос е известен с много уникални забележителности, като исторически и природни феномени но най вече в Европа като единственото място за обитаване на костенурките Карета карета.
Всяка година хора от цял свят идват на остров Закинтос с намерението да зърнат изчезващият защитен вид костенурки които обитават само няколко места в света, между които е и остров Закинтос.
Краят на Май месец е най удачното време за да се видят костенурките Карета карета в естесвената им среда на круиза в заливът Лаганас.
За да видите всички тия удивителни места и фауна, трябва да направите само едно - запишете се на екскурзията с мини почивка, която напълно ще задоволи вашият интерес от дестинацията и ще научите всичко с най малките детайли за историята, обичаите, настоящето и красотата на този изключително пленяващ Йонийски остров принадлежащ в древността към царството на митологичният Одисей известен от произведенията на Омир като велик цар и войн от войната с Троя.

за датите:
09.09.2024


ДЕН 1:
Отпътуване от Русе в 14.30ч от паркинга на Цжп гара до Митницата посока Велико Търново –отпътуване в 16.00ч пред автогара ЮГ, отпътуване за Стара Загора в 18.30ч от ОМВ до Автогара Стара Загора посока София трафик Маркет Сердика в 22.00ч  – Кулата – Килини.


ДЕН 2:

Отпътуване от пристанище Килини за Закинтос около обяд пристигане в Закинтос.Остров Закинтос (Zakynthos), или както още се нарича Занте, е третият по големина от Йонийските острови в Йонийско море. Главният град и пристанище на острова също се нарича Закинтос. Венецианците го наричали "Цветето на Изтока", а според легендата островът носи името на сина на легендарния аркадийски вожд Аркадиан Закинтос. Островът е една от най-популярните туристически дестинации в Гърция с възхитителен смарагдов цвят на морето, а географското му положение дава възможност за посещение и на други острови в Йонийско море. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.


ДЕН 3:

Закуска. Свободно време или срещу допълнително заплащане панорамна обиколка на остров Закинтос:Ще посетим столицата на остор Закинтос и ще разгледаме площад „Св.Марк“,с католическата катедрала ,музея на Соломонас и Калвос-едни от най-почитаните гърцки поети не само на острава ,а и в цяла Гълция .Посещение на църквата с мощите на Дионисий –закрилник на острова .Разходка и по площад „Соломонас“-ще се насладим  на красивите сгради –отразяващи типичната атмосфера  на острава .
Следобед свободно време в Агиос Состис, където се намира частния остров Камео до кой се стига с дървен мост .
и по желание екскурзия до залива Лагана /срещу допълнително заплащане/ – с един от най-големите плажове на Гърция и естествено местообитание на средиземноморските костенурки от вида карета. Разходка с корабче около 3 часа  в залива за наблюдение на костенурките Карета Карета, гмуркане от кораба в пещерите на Кери и пауза за плаж на на остров Маратониси.Островът е безлюден и е известен с това ,че именно тук костенурките снасят своите яйца .Връщане обратно на Агио Состис .Трансфер с автобус до хотела .
Свободно време. Нощувка.


ДЕН 4:
Закуска. По желание срещу доплащане – целодневен круиз по  крайбрежието на острова с кораб. От столицата Закинтос с круизен кораб се минава покрай източните брегове с неповторимите плажове и курортите Циливи, Планос и Аликес, след това ще се докоснете до красотата на  и тюркоазените води на „Сините пещери”. Круиза продължава покрай Агиос Николас Волимес, второто пристанище на Закинтос. Точно преди първата спирка се достига и най-северната точка на острова - нос Скинари, от където се продължава към световно известния залив Навагио, който дължи името си на круширалия през 1983г. търговски кораб, превозвал контрабанда. Тук следва кратка стоянка за снимки  след което отплаване на обратно, втора спирка "Сините пещери", покрай които вече минахме. Пауза за плуване, снимки и скачане от кораба около 45 минути. По-добрите и смели плувци могат да разгледат красотата на пещерите и от още по-близо. След тази почивка кораба продължава към Ксигия биий, плаж известен с лековитите си води, богати на сяра. Там отново се прави около 45 минути почивка за плаж и снимки. Отплаване към пристаницте в гр. Закитнос. Прибиране в хотела около 17:30 ч. Свободно време. По желание срещу доплащане – традиционна гръцка вечер в таверна с жива музика. Нощувка.


ДЕН 5:
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

ДЕН 6

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.ДЕН 7:
Закуска . Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта. Пристигане в Русе през нощта.


Цената включва:
    • транспорт с автобус -3*
    • 5 нощувки със закуски и вечери на блок маса в хотел 4*
    • представител на Вени Травел
    • Екскурзоводско обслужване


Цената не включва:

    • панорамна обиколка на остров Закинтос –при минимум 20 уриста-15евро за възрастен и 10€ за деца до 11.99 години
    • Екскурзия – круиз до Сините пещери и залива Навагио – 40€- възрастен и 25 € деца до 11.99 г.
    • Екскурзия до залива Лагана –разходка с корабче – 35€– възрастен и 20 € - деца до 11.99 г.
    • За осъществяването на екскурзиите е необходим минимум от 25 пълноплащащи туриста. Заявяват се и се заплащат само на място и осъществяването им зависи от капитана на кораба и метеорологичните  условия!!!
    • медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД туриста” за лица до 69,99 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на с адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.
    • За лица над 70 до 85 години - 12лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
    • Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
    • Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
    • ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 190.00 лв.


ВАЖНО!!!
Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2024г.
От 01.01 .2018 г. се въведе - такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория, сезон, община, местоположение и туристически критерии според гръцките закони.

От 2024-та година Гърция преименува начисляваната досега „хотелска такса“ на „такса за климатична устойчивост“ (еко такса)  и увеличава размера ѝ. Еко таксата ще се заплаща на място от всички туристи, настанени в хотели, апартаменти и студиа, като размерът ѝ варира според категорията на мястото за настаняване и се определя на помещение на вечер. Таксата е задължителна, дължи се за пълния период на престоя и не е включена в цената на настаняването, а се заплаща само на място в обекта в момента на настаняване, съгласно правилата на хотела.

За настанявания в периода март-октомври 2024-та година са определени следните размери на еко таксата:

  • за категория 1* и 2* - 1.50 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 3* - 3 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 4* - 7 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 5* - 10 евро на стая, на нощувка;

За настанявания в месеците януари, февруари, ноември и декември 2024-та, таксата ще е в размер на:

  • за категория 1* и 2* - 0.50 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 3* - 1.50 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 4* - 3 евро на стая, на нощувка;
  • за категория 5* - 4 евро на стая, на нощувка;

 

Туристическа такса - 7 евро на ден на стая (заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
    • В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.


Намаление:

ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ 70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН.


ЗАБЕЛЕЖКА:

Всички допълнителни екскурзии ,круизи ,групови посещения на ресторанти и други обекти извън пакетната цена  ще се осъществяват при записани минимум 20 туриста!!!!
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;


Такса прекратяване:

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Настаняването в автобуса е по ред на записване
. При желание може да си доплатите за предни места :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО :
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 40 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане :
В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред автогара ЮГ
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.
Цени

Дата Възрастен
09.09.2024 г. 807 лв.