в Гърция и острови

Тасос и Кавала - 5 нощувки
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 480 лв.

Програма
Програма:

1 ДЕН
Тръгване от Русе в 20,30 ч. от паркинга на Централна ЖП гара, от Свищов в 21.30ч Велико Търново в 22.30 ч.х-л Етър
Отпътуване от Казанлък от Омв /посока Стара Загора в 23,45ч

2 ДЕН
Отпътуване от Стара Загора в 00,30 ч. от ОМВ – Автогара, от Пловдив в 02.00 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 04.15 -04,30ч. от Автогара “Сердика“ бивш Трафик Маркет. Отпътуване за Кавала. Настаняване. Свободно време .Вечеря в хотел . Нощувка.

3 ДЕН
Закуска. Туристическа програма в Кавала/срещу допълнително заплащане, по желание на туриста / – обзорна обиколка на старият град, Имарета, Крепостната стена на града с Водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично, къщата на Мехмед Али паша и неговият паметник, построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще посетим новата част на града, Старото и Новото кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имате възможност да опитате вкусният гръцки гирос.. Свободно време. За плаж и забавления . Вечеря .Нощувка.

4 ДЕН
Закуска. Свободно време или екскурзия до Филипи /срещу допълнително заплащане /. Отпътуване за Филипи. Фото-пауза при древното селище, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и ранно-християнския период и мястото, където е покръстена първата Европейка- Лидия с възможност за посещение на древния амфитеатър, останките от града и музея на Филипи.Свободно време . Вечеря .Нощувка.

5 ДЕН
Закуска . Целодневна автобусна обиколка на о-в Тасос - вечно зеленият остров/срещу допълнително заплащане/, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Посещение на манастира “Св. Арахангел Михаил” и кратък престой в селищата Алики /заливът на русалките/ и Панагия. Посещение и разглеждане на главния град Тасос (Лименас) – Античния театър, Агората и др. Връщане обратно за Кавала. Вечеря .Нощувка.

6 ДЕН
Закуска . Свободно време или плаж в Керемоти –бовус от ВЕНИ ТРАВЕЛ .Плажните принадлежности /чадър ,шезлог ,шалте – се заплащат от туристите /Вечеря .Нощувка.

7 ДЕН
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в България през нощта.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• 5 нощувки в хотел –ЕSPERIYA-3*+- https://www.esperiakavala.gr/
• 5 закуски ;
• 5 вечери на блок маса без включени напитки ;
• Обзорна екскурзия на Кавала с екскурзовод ;
Вечерята включва: храна на блок маса-салата ,основно ястие ,десерт и вода ;
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
• Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина - 8 лева/ турист.
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
• Застраховка допълнително покритие: Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 12 лв./турист.
• Входните такси за музеите
Входни такси за крепостта в Кавала (2,5 EUR), Археологическия музей в Лименас (4 EUR), музея на Филипи (8 EUR), Цените са актуални към 01.01.2020
• Доплащане за единична стая – 220 лв.
• Полудневна екскурзия до Филипи -15.00 eвро. / 30.00лв за възрастен и 10 евро за деца до 12 години –цената включва :Автобусен транспорт и екскурзоводско обслужване .Екскурзията се осъществява пир минимум 25бр записани туристи .
• Целодневна екскурзия до остров Тасос -40,00евро /възрастен /и 30 евро за дете до 12 години /-цената включва :Фериботни билети в двете посоки на турист ,автобусен транспорт ,екскурзоводско обслужване ; Екскурзията се осъществява пир минимум 25бр записани туристи .
• Обяди не са включени в цената ;
• ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
• 2* хотели - 1.00€ / на стая/ нощувка
• 1* хотели-- 0.50€ / на стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.!!!
Намаления:
• Деца до 12 год. с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от основната цена.

Начин на плащане: В брой или по банков път.
Депозит - 50% при сключване на договора за организирано пътуване и доплащане до 20 дни преди отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 25 човека.
Максимален брой туристи – 30 човека.

Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛ- Esperia Hotel- https://www.esperiakavala.gr/:
Този 3-звезден хотел Esperia се намира в центъра на красивия град Кавала, с гледка към плажа Рапсани. Той предлага тераса за слънчеви бани, както и безплатен Wi-Fi във всички части.
Всички модерни стаи и суити са климатизирани и имат обикновен или плоскоекранен телевизор със сателитни канали, както и сейф. Допълнителните удобства включват минибар и самостоятелна баня със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности.
Гостите могат да започнат деня си с гръцка закуска на шведска маса, която се поднася в трапезарията на хотела. В ресторанта на хотел Esperia се сервират средиземноморски ястия.
Стратегическото местоположение на хотела го прави отлична отправна точка за тези, които желаят да разгледат град Кавала. Археологическият музей е само на 50 метра от хотела, а до Византийския замък се стига за 15 минути пеша.

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.Цени

Дата Възрастен Възрастен
24.07.2021 г. 480 лв. 460 лв.
21.08.2021 г. 480 лв. 460 лв.