Великден

Великден в Солун - Паралия Катерини - Метеора
Маршрут: Русе-Солун-Паралия Катерини-Метеора (през В.Търново, София)

Продължителност: 4 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  13.04.2023 г.


Цена от: 297 лв.

Програма
Солун - Паралия Катерини - Метеора

Автобусна програма

4 дни / 3 нощувки със закуски и вечери!

Дата:
13.04-17.04.2023

Русе, Велико Търново ,Габрово - 297 лв.
Стара Загора - 287 лв.
Пловдив, София - 277 лв.

1 ДЕН
13.04.2023. Отпътуване от Русе в 21.00 ч., Централна ЖП гара, 

14.04.2023 от София в 03.00ч. от Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/ по маршрут София - Кулата – Солун. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Вечеря.Нощувка.

2 ДЕН 
15.04.2023г. 
Закуска . Отпътуване за Метеора. /срещу допълнително заплащане /.Пристигане в местността „Метеора“ – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Посещение на работилница за икони “Зиндрос”. По желание и предварителна заявка – гръцка вечер .Вечерта посещение на Великденска литургия –при възможност съобразена с ограничителни мерки на страната при пандемия на COVID-19. Вечеря.. Нощувка.

3 ДЕН 
16.04.2023г.
Закуска.Свободно време или екскурзия срещу доп.заплащане . Отпътуване за Вергина - първата столица на древното македонско царство. По желание разглеждане на гробницата музей с екскурзовод (доп. заплащане) /около 45 минути/ - едно от от най-големите открития в Гърция през 20 век. Разкрити са неразграбени кралски гробници, една от които на Филип Македонски. Тук са намерени костите на царя поставени в златна урна, съдове използвани от кралското семейство, златни венци и др. Отпътуване за Едеса - градът на водата, известен с красивите си водопади. Свободно време.Връщане в Паралия Катерини .Свободно време . Вечеря.Нощувка.

4 ДЕН
17.04.2023г.
 Закуска . Отпътуване за Солун . Панорамна обиколка с екскурзовод:/срещу допълнително заплащане / Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време.По желание – срещу доплащане – Мини круиз „Солунско крайбрежие“. Отпътуване за България. Пристигане в Русе около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
· транспорт с лицензиран автобус 3*

· 3нощувки + 3 закуски и вечери в хотел 3* 
ОПИСАНИЕ НА ХРАНЕНЕТО:
Вечерята включва: супа на блок маса, салата на блок маса, основно ястие се сервира, плодове или сладкиши на блок маса.

· екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
· целодневна екскурзия до Метеора-25.00евро за лица над 12.00години ,20-евро за деца до 15.99 години ; Цената включва:транспорт ,магистрални и пътни такси ,екскурзоводско обслужване и посещение на работилница за икони „Зиндрос“ .Входните такси на музейте не са включени в цената.

· панорамна обиколка на Солун -15.00евро за лица над 12 години ,10-евро за деца до 15.99години ;Цената включва:транспорт,екскурзоводско обслужване;

· Екскурзия до Вергина и Едеса –25 евро за възрастен и 15 евро за дете до 15,99години; - Цената включва:транспорт ,магистрални и пътни такси ,екскурзоводско обслужване. Входните такси на музейте не са включени в цената.

·        Великденски обяд:
Включва (узо, салата, основно ястие агнешко или свинско, плодове и сладки, и 1/2 бутилка вино на човек.) фолклорен танц с музика. - цена - 25 €

· • PCR-тест ако се изисква към датата на отпътуване или антиген тест към дата на отпътуване за съответната държава .Туристите със ваксина и сертификат –преминават без тест към дата на отпътуване.

· Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗК“Лев Инс“ АД, с адрес на управление: със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 ;2 лева/ на човек /на ден. Лица на възраст над 70 години до 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия.

· Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея 8 EUR

· входните такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);

· Гръцка вечер с празнично Великденско меню– около 60 лева/ 30 Евро; (програма, салата, основно ястие с агнешко с гарнитура, десерт, вино-200 мл и узо-100 мил, вода)

· входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.

· Мини круиз „Солунско крайбрежие“-6.00 евро за възрастен и 3.00 евро за деца до 12.00 години /времетраене-около 1 час / .

· Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

· Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

· Доплащане за единична стая 120лв

ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.

От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:

за 5* хотели - 4€ /на турист в стая/ нощувка
за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка
за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

 

ОТСТЪПКИ:
Деца до 11 г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители: - 30% от цената за възрастен.

ЗАБЕЛЕЖКА: 
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК“Лев Инс“ АД, с адрес на управление: със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 ; е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 

ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);

ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;

ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).

Начин на плащане:
В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 60 дни преди тръгване!

Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Минимален брой на туристите за осъществяване на допълнителни мероприятия с доплащане извън основната цена - 15 туристи !

Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. 

Забележка:
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:

От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Цени

Дата Русе, Велико Търново ,Габрово Стара Загора Пловдив София
13.04.2023 г. 297 лв. 287 лв. 277 лв. 277 лв.