Чорлу и Одрин

Чорлу –Текирдаг –Одрин
Маршрут: Русе-Чорлу- Одрин-Текирдаг-Русе

Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати:  15.10.2022 г., 12.11.2022 г., 03.12.2022 г.


Цена от: 185 лв.

Програма
Чорлу –Текирдаг –Одрин - един уикенд в града на шадраваните , в града на шопинга и фабриките и в градът на Златната ракия!

1ден
Отпътуване от гр Русе в 02,30ч от паркинга на ЦЖПГара до Митницата посока Чорлу. Посещение на марков магазин „ТАЧ“-марков магазин за покривки ,готови пердета ,детски комплекти и други .
Свободно време .Отпътуване за Текърдаг . Текирдаг, по известен в историята като Родосто – един от най-старите градове в Мраморноморския регион на европейска Турция. Разходка в центъра,за разглеждане на забележителностите и красивия крайбрежен булевард.Настаняване в хотел . Свободно време и възможност да дегустирате прочутите кюфтенца на Текирдаг и анасоновата ракия, носеща същото име. Посещение на търговски комплекс” Текира”.

2 ден
Закуска. Отпътуване за град Люлебургас. Люлебургас – град в Източна Тракия, чиято най-голяма забележителност е джамията „Соколлу Мехмед Паша“ от XVI в. – част от голям комплекс, включващ джамия, хамам, кервансарай, мост, медресе и имарет (социален дом). Комплексът е построен от най-важния архитект в Османската империя – Мимар Синан, а заповедта и средствата за построяването са дадени от Соколлу Мехмед Паша, който по-късно става велик везир на Високата порта в имперската столица.
Посещение на МОЛ „39 Бурда“ и супермаркет MIGROS.Отпътуване за Одрин . Свободно време за пазар и разходка в центъра на града, където са покритите базари. Връщане обратно– Велико Търново – Русе /ако има записани туристи от съответните градове/. Пристигане в Русе около късно вечерта.

Цената включва:
1нощувка със закуска и вечеря на блок маса в хотел 3* в Текирдаг
представител от ВЕНИ ТРАВЕЛ
Транспорт с лицензиран автобус 2/3*

Цената не включва:
Горивна такса - 20 лева на човек
медицинска застраховка – 2 лв./турист/на ден. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
разходи извън основната пакетна цена
Доплащане на единична стая 30лв.
Входни такси за туристическите обекти
PCR или БЪРЗ АНТИГЕН тест при влизане в Турция (ако се изискват такива към датата на пътуване);

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ
1. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията си в срок до 45 дни преди датата на пътуването, без да дължи неустойки и всички внесени до този момент суми се възстановяват.
2.От 44 дни до 22 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на депозита
3. от 21 до 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 70% от общата стойност на пътуването.
4. При по-малко от 14 дни преди датата на пътуването - неустойка в размер на 100% от общата стойност на пътуването.
5. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да анулира резервацията без да дължи никакви такси или неустойки, ако се затворят границите с Турция, при налагане на задължителна карантина при връщане в България или при предоставен положителен PCR тест на пътуващ или член на семейството му.

Какво можем да си купим от Одрин?
Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България;
Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир; Преждата също е по-евтина. 100 гр е 1 лира; Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие; Баклава, пишмане, локум, кадаиф;
"Юфка", преведено на български- кори за баница. 1 кг = 1 лира;Кожените изделия са изгодни; Наргилета; Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки.
Какво не трябва да пропускаме да опитаме?

Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд- като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд.

Полезна информация: Валутeн курс: 0,20 лв. = 1 TL

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 18-40 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на пътуване . За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване по стандартни цени се изисква депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград, , Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт.
Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

ЗАСТРАХОВКИ:
Възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ, покриваща разходите за анулиране на пътуването поради здравословни причини на пътуващия и негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Съгласно Общите условия по застраховка "Помощ при пътуване", задължение на Застрахования при настъпване на застрахователно събитие е да уведоми асистиращата компания не посредственo /до 24 часа/ след настъпване на злополуката /акутното заболяване/ чрез обаждане на телефона, посочен на травелпака и в инструкциите, давани на клиентите, както и да изпълни указанията на асистиращата компания, представител на Застрахователя. Само след непосредствено информиране на застрахователната компания и координирането от нейна страна на Вашите действия, ще Ви бъде предоставено безплатно /или с последващо компенсиране на разходитe/ обслужване в съответствие със застрахователната полица.

Места за отпътуване и връщане :
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора. 

Цени

Дата Русе Велико Търново, Габрово Стара Загора
05.03.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
21.05.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
30.04.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
09.07.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
20.08.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
24.09.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
15.10.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
12.11.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.
03.12.2022 г. 185 лв. 185 лв. 165 лв.