Остров Лефкада - тюркуазеният остров

Остров Лефкада - тюркуазеният остров
Маршрут: Русе-Лефкада (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 5 дни / 3 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 225 лв.

Програма
20.09 - 24.09.2018

1.ДЕН Отпътуване от :Русе в 20.00 ч. от паркинга на Централна ЖП Гара , от Велико Търново в 21.30 ч. от х-л „Етър“, от Габрово в 22.30 ч. от Лукойл до Дома на „Хумора и сатирата“ , от Стара Загора в 23.45 ч. от ОМВ – Автогара

 

2.ДЕН от  Пловдив в 01.00 ч. от  х-л „Санкт Петербург “ - паркинг  ОМВ, от София  в  03.00 ч. от Автогара „Сердика“ /Бивш Трафик Маркет/. Пристигане на острова  късния следобед .Остров Лефкада ,или още наричан Белия остров , е четвъртият по големина от групата Йонийски острови . От древни времена островът е свързан с географската област Акарнаня -  основната суша посредством  тесен провлак ,а коринтяните допълнително улеснили достъпа прокопавайки и канал . Другият вариант за придвижване е по подвижен мост , откъдето се озоваваме директно в столицата на острова - Лефкада. Настаняване в хотел. Нощувка.

3.ДЕН Закуска. Свободно време. По желание /срещу допълнително заплащане / круиз 7 Йонийски острови от пристанището Нидри луксозен круизен кораб - по пътя се спира близо  до най - красивия плаж Порто Кацики/ избран е на 10 място по красота в света/ , който е достъпен само по море и посещение на о. Кефалоня с предвидено време за кафе и шопинг и още острови . Връщане в хотела късния следобед . Посещение на Празнична Великденска Литургия . Нощувка.

4. ДЕН  Закуска.Възможност за допълнителна полудневна екскурзия /срещу допълнително заплащане по желание  -10 евро/ -туристическа обиколка , която включва - посещение на интересни за туристие места: манастира „ Панагия Фанеромени”- построен  1634г., върху  останките на древен храм, построен в чест на богинята Артемида. Разходка и разглеждане на крепостта „ Св. Мавра”(Agia Mavra) – Средновековна крепост от 14 век, която била построена за да защитава острова от набезите на пирати и турци. Разходка в централната част на столицата Лефкада/Лефкас: Централния площад, Кметството, венецианската църква „Св Спиридон”- построена през 1685 г. ,Музеят на грамофоните, Фолклорният музей и Археологическият музей. /ОТВЪН СЕ РАЗГЛЕЖДАТ/.Свободно време – имате възможност да посетите някои от музеите. Отпътуване за Нидри – свободно време за разходка. 

5.ДЕН  Закуска. Отпътуване за България. Вечерта прибиране обратно през София, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе ... Преминава се само през пунктовете, откъдето са се качили туристи.

 

Цената включва :

    транспорт с лицензиран автобус за международен превоз –категоризация 2/3*

    3 нощувки със закуски  в хотел в Нидри и хотел Оазис (гледка море, островите на Онасис) - 3*

    Екскурзоводско обслужване на български език

    С групата пътува  представител от ВЕНИ ТРАВЕЛ

 

Цената не включва:

    Възможност за вечеря в ресторант Керамидаки  – около - 12 евро/ вечер/на човек

    Туристическа  обиколка на остров Лефкада  – възрастен -10 евро/20 лева за  възрастен , деца до 12 години -5 евро /10 лева

    Еднодневен корабен круиз по 7-те острова  –  25 евро/50 лева  за възрастен, деца до 12 години -12 евро/24 лева –БЕЗ ВКЛЮЧЕН ОБЯД НА КОРАБА ;

    медицинска застраховка – 8 лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907. Застраховката  е  “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, и “Спешна дентална помощ” с. Лимитът на отговорност 350 EUR/USD .

    За лица над 70 до 85 години  - 12 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или  акутно заболяване“. Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

    Застраховка допълнително покритие : при трайно намалена работоспособност вследствие злополука или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;

    такси музеи :  Музеят на грамофоните, Фолклорният музей /2 евро/и Археологическият музей-  около /3 евро/, посещават се в свободното време .

    ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ - 110.00 лв.

 

Намаление: ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ , настанени с 2-ма възрастни в стая – ЗАПЛАЩАТ  70 % ОТ ЦЕНАТА ЗА ВЪЗРАСТЕН .

Настаняването в автобуса е по ред на записване .При желание може да си доплатите за предни места  :

От 5-то  място до 8-мо  място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително

От 9-то  място до 16- то място  - 20.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

 

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията  –  40 човека.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия  родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане : В брой или по банков път. Първоначално се заплащат  50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

 

Ориентировъчна програма на круиза: обикаля най-известните плажове и острови във Йонийско море, както следва:

1. Плажовете Порто Кацики или  Егремни.  Порто Кацики - най- красивият , спиращ  дъха плаж на Йонийско море .

2.Кефалония - най- големият остров в Йонийско море с много промени с ландшафта и неговите разнообразни природни красоти. Дълги пясъчни плажове, живописни заливи  с тюркоазено синя вода, впечатляващи пещери и редки геоложки формации пленяват посетителя. Единственото селище, останало недокоснато от земетресенията през 1953 г. Спира се във Фискардо (много карсиво и китно градче) за кафе или обяд. Кратък престой, за да се отпуснете в един от ресторантите за хранене и достатъчно време за разходка.

3.Итака - Островът на Одисей. Гостоприемният романтичен остров Итака, предлага идеалното място за спокойна почивка, интересни обиколки. Хармонично съчетание на море и планина с магически приказни заливи и плажове.

4.Спира се до Меганиси( Пещера Папаниколис) , която през 1940г. по време на Втората Световна Война е била използвана като скривалище от Iatridis Navigator от легендарните Папаниколи подводници. Пауза за снимки.

5.Минава се до Скорпио- Спарти- Скорпиди ( трите острова на Онасис) - ще ни напомни за невероятната любов между корабния магнат Аристотелис Онасис и оперната певица Мария Калас.

6. Спира се до Мадури - остров, известен със своята вечнозелена растителност и на който е роден великият поет Аристотелис Валоуритис.

Забележителности на острова :

Заливът на Лефкас е на 35 км от град Лефкада. Той е атрактивно място за плажуване. В западната част са още Катизма, Гира и заливите Милос и Аяс. Няма да сбъркате, където и да попаднете! Катизма е идеален за скокове с парапланер, а във Василики и Янис са едни от най-добрите плажове за уиндсърфинг в света.

В покрайнините на Нидри се намира прочутият водопад  Димосари. В древността в този район е имало множество воденици, а целият остров е богат на подпочвени води, благодарение на което е и толкова зелен.

 

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

 

Места за отпътуване и връщане :

Русе – паркинг на Централна ЖП гара

Велико Търново – пред хотел „Етър“

Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“

Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара

Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“

София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

 

 

Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
20.09.2018 г. 255 лв. 245 лв. 245 лв. 235 лв. 225 лв. 225 лв.