Загреб - Плитвички езера - Трогир - Сплит - Дубровник - Будва - Котор - Мостар

Загреб - Плитвички езера - Трогир - Сплит - Дубровник - Будва - Котор - Мостар
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 585 лв.

Програма
01.05 - 07.05.2018

1-ви Ден: Тръгване от : Русе,от Централна ЖП гара в 18.00 ч., от Велико Търново в 20.00 ч. хотел “Етър“, от Габрово в 20.30 ч. от Лукойл до Дома на хумора и сатирата. Нощен преход.

2-ри ДЕН Отпътуване от София,в 00.30 ч.от Трафик Маркет /Сердика/. Транзитно преминаване през Сърбия в посока Загреб/Хърватска/. Пристигане следобяд. Кратка туристическа обиколка на Загреб – площад „Бан Йелачич”, Катедралата на Каптол, Националния театър на площад Тито и др. Настаняване в района на Загреб.Нощувка и вечеря.

3-ти Ден: Ранна закуска. Отпътуване за Плитвице. Пристигане и разглеждане на Плитвичките езера - тюркоазените очи на Хърватска. Туристическа разходка в най-познатия и известен национален парк на Хърватска, включен в списъка на ЮНЕСКО. Паркът заема територията от приблизително 30 000 ха, от които 217 ха се падат на езерата. Те са 16 на брой, свързани посредством 56 водопада. Разделят се условно на Горни езера и Долни езера. Горните езера се намират в доломитската долина и са заобиколени от гъста гора. Долните езера са заобиколени само от храсти и лежат върху варовити скали. Те са по-малки и по-плитки. Езерата черпят вода най-вече от реките „Бьела“ и „Црна риека“, които се събират в един ръкав южно от „Прошанско езеро“. Настаняване в околностите на Задар/Трогир или Сплит. Нощувка и вечеря.

4-ти ден: Закуска. Отпътуване за Трогир. Пешеходна разходка в стария град – Лоджията с Часовниковата кула, катедралата “Св. Лаврентий”, крепостта “Камерленго”. Отпътуване за Сплит. Посещение на двореца на Диоклециан където се намират Резиденцията на императора, Храмaна Юпитер и Мавзолеят.Настаняване. Нощувка и вечеря.

5-ти ден: Закуска. Отпътуване за Дубровник. Туристическа обиколка в стария град на Дубровник: историческия център е заобиколен от 2 км. крепостна стена, която защитавала града по суша и море, в продължение на векове. Зад стените на крепостта са сгушени множество църкви, исторически сгради и монументи, живописни улички, много от които вие ще видите: фонтана на Онуфрий, дворците “Княжев двор” и “Спонза”, Францискански и Доминикански манастир, Градската камбанария, църквите “Св. Спас” и ”Св. Влах”, улица Страдун. Свободно време. По желание разходка с корабче до остров Локрум и разглеждане на ботаническата градина и останките от Бенедиктински манастир. Нощувка с вечеря в района на Дубровник/Котор или Будва.

6-ти ден: Закуска. Отпътуване и разглеждане на Котор: старото пристанище и впечатляващата градска стена са причина Котор да е под егидата на ЮНЕСКО. Градът често е наричан “перлата” на единствения фиорд в Южна Европа. В периода 1420 – 1797 г. регионът е под властта на Венецианската Република, което оказало значително влияние върху архитектурния облик на града.Разходка в стария град с посещение на Катедралата, часовниковата кула, църквата „Свети Николай”. Отпътуване за Будва. Пешеходна разходка в стария град на Будва - градът е бил в пределите на българската държава по време на управлението на цар Самуил. Тук можете да видите катедралата Св. Йоан, датираща от 7-8 век; православната църква Св.Троица, изградена през 1804 г.; църквите „Св. Сава” и „Св. Мария”. Нощувка и вечеря.

7-ми ден: Закуска. Отпътуване към град Мостар. Туристическа обиколка на града. Разглеждане на Стария град, старият турски мост над река Неретва /построен през 16 в., моста е в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО, по време на ожесточените сражения през 1993 г. е разрушен, отново възстановен и открит през 2004 г./, Караджозбеговата джамия /построена през 16 в. от Мимар Синан/, моста Крива Чуприя, къщата на Бишчевич, Епископството, Католическата църква, Старата чаршия. Отпътуване за България-нощен преход.

Цената включва:

Транспорт с туристически автобус 2/3*
5 нощувки със закуски и вечери в пансиони/хотели **/*** по маршрута
Екскурзоводско обслужване
туристически обиколки в Загреб, Сплит, Дубровник, Котор, Будва, Мостар

Цената не включва:

пътни, магистрални и чек пойнт такси по маршрута – 25 евро/50 лева / задължително се доплащат към Туроператора
медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ за лица до 69 г., основно покритие – 16 лева с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София, ул. „Стефан Караджа“2 , ЕИК :121076907. За лица на 70 до 85 години - 24 лв. /турист.
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя
Застраховка допълнително покритие : Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
Екскурзията с корабче до остров Локрум /Природен резерват до Дубровник/– около 15 евро - при минимален брой – 30 души; Локрум е остров в Адриетическо море с площ 640 000 кв.м, намиращ се на 600 м от Дубровник. Най-високата точка на островът е 96 м над морското равнище, като там е разположем форт Royal Castle построен от французите .На острова се намират още манастир и богата ботаническа градина.
Входни такси за посещаваните туристически обекти:
Цитаделата на Будва – 2 евро;
Стария Град на Котор – 1 евро;
Посещение на Крепостните стени – 90 куни (12 евро);
Лифта до хълма Св. Сърдж – 95 куни (13 евро);
Входните такси в Хърватия се заплащат само в куни

Входните такси са с ориентировъчни и ТО „ВЕНИ ТРАВЕЛ ” не носи отговорност за техните промени
Необходими документи за пътуването: Задграничен паспорт или лична карта с 6-месечна валидност към датата на заминаване;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител, освен паспорт или лична карта, е необходима нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копия/ и акт за раждане/+ копия/.
  • Единична стая – срещу доплащане
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста.както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Забележка: Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 40 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
Срок за уведомяване на туристите за не постигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване.
Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
Начин на плащане: В брой или по банков път. При записване се внася аванс от 50%, а останалата сума се доплаща до 20 дни преди отпътуване!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от нея обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател “Армеец„ ЕАД със седалище и адрес на управление: София, „ул. Стефан Караджа“ 2, и с полица 18 280 1315 0000686935/07.12.2018г. валидна от 00.00ч на 05.01.2019 до 24.00ч на 04.01.2020г

Уважаеми клиенти, информацията публикувана на този сайт е с информационна и рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисите на Вени травел или на оторизираните агенти!

Цени

Дата Русе, Велико Търново, Габрово, София
01.05.2018 г. 585 лв.