Тракийско наследство

Тракийско наследство
Маршрут: Русе-Кърджали-Ардино-Александрово-Русе

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 252 лв.

Програма
Програма:

1-ви ден:
Тръгване от гр.Разград с/у Автогара Разград в 05.30ч от гр. Русе в 6:30ч от паркинга на Централна ЖП гара, от гр.Свищов в 7.30ч от гр.Велико Търново в 8:30ч от хотел “Етър” и от гр.Габрово в 10:15ч от Дом на хумора и сатирата и продължаваме към Казанлък, или по-точно към Голяма Косматка.
Там се намира гробницата на Севт III, първия Император и последния владетел на Одринското царство или на нашенски казано, Тракийската държава, обединяваща всички тракийски племена.
Продължаваме към Перперикон. По пътя, ще можем да се насладим на Скалните гъби, които са скални образования, формирани в резултат на водата и вятъра. Това карстично явление дава тези чудни шапки наподобяващи гъби.
Пристигаме в Перперикон, тракийският свещен град, крепост и столица. Това е най-запазеното място което ни подсказва за техния начин на живот и обичаи. Според легенди, Перперикон е родното място на гръцкия бог Дионис, Бога на Виното и Веселието. В негов култ са се провеждали ритуали с така известното тракийско огнено вино. За тях винарството е било свещена дейност.
Перперикон е оставил отпечатък в световната история. Тук е направено пророчество на самия Александър Велики за неговия голям възход в Азия, но са му спестили да му кажат, че ще е за кратко.
Преди да пристигне в Кърджали, ще се отбием до Вкаменената сватба, която е запечатала любовта между двамата младоженци както и всички сватбари, урочасано от самия Господ.
Пристигане в Кърджали и нощувка.

2-ри ден:
Закуска. Потегляме за Ардино на излет до Дяволският мост над река Арда. Можем само да гадаем за произхода на неговото наименование. Носят се различни легенди за гонена мома от турски запиета, или че дори и лика на Сатаната е вграден в моста, но само едно е сигурно, че чудната природа ще ви опияни от енергия.
Следващата ни спирка са Орловите скали, старинен тракийски свещен град със скали осеяни с десетки ниши, издълбани в скалата. Според някои хора, това са урни, където се е поставял праха на покойниците. Други смятат, че това е небесна карта.
Прибиране в Кърджали. Нощувка.

3-ти ден:
Закуска. Тръгваме за Татул, светилището на Орфей. Заради многото легенди за него, ние го възприемаме повече за герой и божество от колкото за човек, той толкова се прочува, че дори навлиза в гръцката митология като бога на Музиката. След преданията за Орфей, за неговия вълшебен глас, митичен инструмент и трагедията с Евридика, Тракийския цар поръчва светилище което да почита неговия талант.
Продължаваме към Александровската гробница от IV в. Пр.Хр. и открита през 2000г. Тя е известна с най-запазените тракийски стенописи заедно с Казанлъшката. Те описват боеве и погребален банкет.
Прибиране в Русе.

Цената включва:
• Транспорт
• Хотелско настаняване със закуски и вечери 3*
• Пътни такси по маршрута
• Екскурзоводско обслужване
• Туристическа застраховка на лица до 69.99г

Цената не включва:
• Входна такса за Голяма Косматка:
◦ 6лв за възрастни
◦ 2лв за ученици и студенти
◦ Деца до 7 години, безплатно
• Входна такса за Перперикон при минимум 20 участници
◦ 3лв за възрастни
◦ 1лв за студенти, ученици и пенсионери
◦ Деца до 7 години, безплатно
• Входна такса за Татул
◦ 3лв за възрастни
◦ 1лв за студенти, ученици
• Входна такса за Александровската гробница
◦ 4лв за възрастни
◦ 2лв за студенти, ученици и пенсионери
◦ Деца до 7 години, безплатно
• Разходи от личен характер

Начин на плащане: при записване се внася 50% аванс доплащане – до 14 работни дни преди отпътуване
Забележка: Задължително изискване към туристите е да бъдат с НИСКИ, УДОБНИ ОБУВКИ

Необходими документи за записване и пътуване - валидна лична карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Забележка: Часът и мястото на тръгване подлежат на препотвърждение. Възможна е промяна в часа на тръгване. Точният час и мястото на тръгване се съобщават два дни преди самото отпътуване!

Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени датата на екскурзията, ако метеорологичните условия застрашават нейното осъществяване, като и реда на посещаваните обекти.

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.


Цени

Дата Русе Велико Търново, Габрово
01.05.2021 г. 252 лв. 252 лв.
04.09.2021 г. 252 лв. 252 лв.