Преподобна Стойна – Златолист

Рилски Манастир - Рупите - Роженски Манастир - Златолист - Мелник
Маршрут: Русе - Рилски Манастир - Рупите - Роженски Манастир - Златолист - Мелник

Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 188 лв.

Програма
03.02 - 04.02.2018

1 ден – Отпътуване в 6.00 ч. от Паркинга на централна ЖП гара – Русе, в 7.30 ч. от Велико Търново от хотел „Етър“, от Габрово в 8.30 ч. от бензиностанция Лукойл, до „Дома на Хумора и сатирата“. Посещение на Рилски манастир – най – големият манастир в България. Свободно време за разглеждане. Отпътуване за Рупите – разходка в прочутата местност и посещение на храма „Света Петка”, построен от баба Ванга.Нощувка /в района на МЕЛНИК или Сандански/.

2 ден – Закуска. Отпътуване за Златолист.Днес в село Златолист живеят 7-8 души, но целогодишно и най-вече през топлите месеци се посещава от хиляди български и чуждестранни туристи. Главната забележителност е църквата „Свети Георги”. Храмът е построен през 1857 година. Изрисуван е през 1876 година от Теофил Минов, който по това време е на 11 години. Стенописите са странни и нетипични за една църква. На едната стена се вижда гола жена и дявол с арбалет. Досега никога не е откриван такъв стенопис. На друга пък се вижда дявол, впрегнал човек в каруца. Също така има и изобразен светец с глава на кон.Отпътуване за Роженски манастир - Разглеждане на манастира, най-големият в Пиринския край. Около обяд отпътуване за Мелник .
Посещение на Кoрдoпуловата къща в Мелник - най – голямата възрожденска къща в България, прочута с избата си за производство на вино. Отпътуване за Велико Търново/Русе.

Цената включва:
• Транспорт с автобус или микробус / според броя на туристите/,
• медицинска застраховка “Помощ при пътуване“ . Застраховка за лица до 69 год. на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София, ул. “Стефан Караджа“ 2 ЕИК :121076907,
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* /настаняване в двойни/тройни стаи/

Цената не включва:
• такси на историческите обекти - Кордопулова къща – 2 лв.,
• Музея в Рилски манастир – 3 лв., лични разходи,Самостоятелна стая – срещу доплащане.

Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.Необходими документи за пътуването - валидна лична карта.

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Места за отпътуване и връщане : Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там и се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт.

Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Цени

Дата Русе Велико Търново
01.11.2019 г. 188 лв. 188 лв.