Солун - Паралия Катерини - Метеора (Мини Почивка)

Солун - Паралия Катерини - Метеора
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 455 лв.

Програма
Програма:

1 ДЕН
Отпътуване от Русе в 2.00 ч., Централна ЖП гара, от Свищов в 03,00ч Велико Търново 4.30 ч. от х-л „Етър“

2 ДЕН
от Стара Загора в6 .30 ч. от ОМВ до Автогара , от Пловдив в 07.30 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 09.00ч. от Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/ по маршрут София - Кулата – Солун.Отпътуване за Солун . Панорамна обиколка с екскурзовод:/срещу допълнително заплащане / Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време.По желание – срещу доплащане – Мини круиз „Солунско крайбрежие“. Отпътуване за паралия Катерини и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска . Отпътуване за Метеора. /срещу допълнително заплащане /.Пристигане в местността „Метеора“ – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Посещение на работилница за икони “Зиндрос”. По желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска . Свободно време и плаж. По желание екскурзия до Палео Пантелеймонас - етнографско селце от което се разкрива изумителна гледка към целия залив на Пиерия и Олимпийска ревиера.Нощувка.

5 ДЕН
Закуска. Свободно време и плаж. Нощувка.

6 ДЕН
Закуска. Отпътуване за България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• транспорт с лицензиран автобус 3*
• 4 нощувки + 4 закуски в хотел Кимата - 3+*или подобен !!!
• екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
Горивна такса - 40 лв./човек - заплаща се при доплащане на пакетната цена;
PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
Целодневна екскурзия до Метеора-25.00евро за лица над 12.00години ,20-евро за деца до 11.99 години ;
панорамна обиколка на Солун -15.00евро за лица над 12 години ,10-евро за деца до 11.99години ;
Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина,
Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея 8 EUR
входните такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
Гръцка вечер – около 60 лева/ 30 Евро; (програма, салата, основно ястие с агнешко с гарнитура, десерт, вино-200 мл и узо-100 мил, вода)
входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
Мини круиз „Солунско крайбрежие“-СРЕЩУ КОНСУМАЦИЯ В КОРАБА /такса няма / времетраене-около 1 час / .
• Екскурзия до Вергина и Едеса –20 евро за възрастен и 10 евро за дете до 15,99години;Цената включва:транспорт ,магистрални и пътни такси ,екскурзоводско обслужване .Входните такси на музейте не са включени в цената.
Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
Доплащане за единична стая 190лв
Посещението на обектите не е задължително .Входните такси се заплащат на място пред обекта от всеки турист !
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .


ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
за 5* хотели - 4€ /на турист в стая/ нощувка
за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка
за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

ОТСТЪПКИ: Деца до 11 г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители: - 30% от цената за възрастен.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Начин на плащане: В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 60 дни преди тръгване!


Максимален брой туристи – 30 човека.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.
Цени

Дата Русе, В.Търново, Габрово Ст.Загора и Казанлък Пловдив и София
24.06.2022 г. 455 лв. 445 лв. 435 лв.
21.09.2022 г. 455 лв. 445 лв. 435 лв.