Одрин - Двудневна Екскурзия

Одрин - Двудневна Екскурзия
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 195 лв.

Програма
Програма:

ДЕН ПЪРВИ: Отпътуване от гр. Свищов в 3.00 ч. Пристигане в Одрин преди обяд – туристическата обиколка. Посещават се Българската църква „Св.Св. Константин и Елена", след това посещаваме Джамията „Селимие“ – символът на Одрин, построена през 1575 г. по проект на Българският еничар Мимар Синан , който строи и джамията в София. Нейните изящни 70-метрови минарета, са неразделна част от архитектурния силует на сградата и са най-високите в Турция, със своите 70 м. Интересна подробност са 999-те прозорци.
Свободно време за пазаруване на Синия пазар, Марги аутлет, Кипа, Мол Ераста.
Настаняване в хотел 3*. Свободно време за пазар и разходка в центъра на града, където са покритите базари.

ВТОРИ ДЕН: Закуска, Пазаруване в складовете. Посещение на Музея на здравето – Музеят на здравето (улица Saglik Muzesi) е уникално място, разположено в района на джамията „Султан Баязид II" в Одрин. В него се помещават пресъздадени стаи от болница от османския период. Музеят е вторият най-посещаван исторически обект в Одрин, след джамията Селимие. Отпътуване за България в 14.30 – 15.00 ч.
Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 3*
• Нощувка в хотел 3*със закуска
• водач по време на пътуването и туристическата обиколка.
Цената не включва:
• медицинска застраховка – 2 лв. (турист) на ден. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста" за лица до 65 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД „Армеец" с адрес на управление: гр. София ул. „Стефан Караджа" 2 ЕИК: 121076907
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2 – 3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• разходи извън основната пакетна цена
• такса за Музея на Здравето – 15 лири.

Обекти за посещение – Мемориала на Шукри паша, Македонската кула, Археологическия музей и музея на ислямските изкуства, мостовете на река Тунджа, стадиона на който се провеждат мазните борби, Кулата на правосъдието, стария квартал Калейчи

Какво можем да си купим от Одрин?
Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България;
Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир; Преждата също е по-евтина. 100 гр е 1 лира; Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие; Баклава, пишмане, локум, кадаиф;
"Юфка", преведено на български- кори за баница. 1 кг = 1 лира;Кожените изделия са изгодни; Наргилета; Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки.
Какво не трябва да пропускаме да опитаме?

Прочутият специалитет на Одрин- таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд- като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд.

Полезна информация: Валутeн курс: 0,35 лв. = 1 TL

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ за осъществяване на пътуването: 45 човека
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден задграничен паспорт. За лица под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + копия, валиден задграничен паспорт, акт за раждане. За страната няма визови, санитарни и медицински изисквания.
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: При записване по стандартни цени се изисква депозит – 50% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
АГЕНЦИЯТА не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп в Турция поради: забрана за напускане на страната, невалидни / забравени / документи или други независещи от туроператора причини !

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
Настаняването в автобуса е по ред на записване.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата - партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .


Цени

Дата Възрастен
03.06.2022 г. 195 лв.
01.07.2022 г. 195 лв.