Никополис ад Иструм - Хотнишки водопади - Преображенски манастир

Никополис ад Иструм - Хотнишки водопади - Преображенски манастир - Трапезица - Патриаршески манастир
Маршрут: Русе-Велико Търново-Русе

Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 30 лв.

Програма
Програма:
Тръгване от Русе в 6:00ч от паркинга на Централна ЖП гара ,от гр.Свищов в 7.00ч за първата дестинация Никополис ад Иструм. Този античен римски град е построен от самия Император Траян, за да увековечи неговата победа над даките, на левия бряг на река Росица и на кръстопътя на два важни пътни коридора: от Одесос до Сердика и от Нове, през Кабиле, до Византион.
Екскурзията продължава до Хотнишките водопади и тяхната екопътека криволичеща между скалите и пресичаща множество пъти реката благодарение на дървени мостове. Хората които не могат да се изкачат по стръмнината могат да се насладят на най-големи 80 метров водопад от подножието на водопадите.
Продължаваме до Преображенския манастир Св. Преображение Господне, четвъртия най-голям манастир в България. То е известен с това, че неговата църква е построена от Кольо Фичето чиит външни стени са украсени със стенописи в периода от големия български художник Захарий Зограф.
Следва посещение на средновековния град на болярите, Трапезица. След основен ремонт, Трапезица отваря отново врати през 2017. Ще можете да се изкачите до крепостта с фуникуляр и да посетите реставрираните църкви и музей.
Последната спирка от маршрута е Патриаршеския манастир Св. Тройца, по-известен като Девическия манастир. Името му произлиза от факта, че е основан от Патриарх Евтимий под заръката на цар Иван Шишман. Подобно на Преображенския манастир, църквата е била построена от Кольо Фичето и изрисувана от Захари Зограф, но за съжаление е била разрушена от земетресение. Интересното за този манастир е, че има подземен параклис, където са скрити римски надписи от Никополис ас Иструм и има вътрешни пещери превърнати в килии.
Следва прибиране в Русе.

Цената включва:
• Транспорт
• Екскурзоводско обслужване
• Туристическа застраховка на лица до 69.99г

Цената не включва:
• Входна такса за Трапезица
o 16лв за възрастни
o 12лв за ученици и студенти
o 13лв за лица над 60г
• Входна такса за Никополис ад Иструм

Начин на плащане: при записване се внася 30% аванс доплащане – до 14 работни дни преди отпътуване

Забележка: Задължително изискване към туристите е да бъдат с НИСКИ, УДОБНИ ОБУВКИ и да си носят вода и храна
Необходими документи за записване и пътуване - валидна лична карта.
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!
Забележка: Часът и мястото на тръгване подлежат на препотвърждение. Възможна е промяна в часа на тръгване. Точният час и мястото на тръгване се съобщават два дни преди самото отпътуване!

Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени датата на екскурзията, ако метеорологичните условия застрашават нейното осъществяване, като и реда на посещаваните обекти.

ВАЖНО!
Посещението на обектите не е задължително .Входните такси се заплащат на място пред обекта от всеки турист !
• лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.Цени

Дата Русе
25.06.2022 г. 30 лв.
30.07.2022 г. 30 лв.
13.08.2022 г. 30 лв.