Коледа в Халкидики

Коледа в Халкидики
Продължителност: 3 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 279 лв.

Програма
22.12 - 26.12.2017


1 ДЕН - Отпътуване от Русе в 21.00 ч., Централна ЖП гара,  от Велико Търново 22.30 ч. от х-л „Етър“,
2 ДЕН  от Стара Загора в 00.30 ч. от ОМВ до Автогара , от Пловдив в 02.30 ч. от ОМВ, х-л „Санг Петербург „ от София в 05.00ч. от Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/ по маршрут София -  Кулата – Солун. Панорамна обиколка с екскурзовод/срещу допълнителон заплащане  /: Бялата кула   – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър.или свободно време за тези който няма да се включат в обиколката . Свободно време.По желание – срещу доплащане – Мини круиз „Солунско крайбрежие“. Отпътуване за Халкидики –Касандра – Неа Каликратия. Настаняване. Нощувка
Secret Paradise Hotel & Spa: Спа хотел Secret Paradise се намира на около 35 километра от центъра на Солун и само на 25 километра от летище Македония. От хотела се стига лесно до всички важни археологически паметници на Македония. Плажът Неа Каликратия е на 50 метра.
Спа хотел Secret Paradise предлага открит басейн с мокър бар, градина на покрива с великолепна гледка към залива Термайкос, фитнес зала и спа център. Хотелът е разположен между зеления хълм Неа Каликратия и плажа.
Всички стаи в спа хотел Secret Paradise предлагат великолепен изглед към Егейско море и планината Олимп. Удобствата в стаите включват отопление/климатик, минибар и плазмен телевизор със сателитни канали.
Спа център Amfitriti, оформен в древногръцки стил, разполага с отопляем закрит басейн, сауна, хидромасажна вана и турска баня. Тук се предлагат и различни процедури за лице и тяло. Всички спа удобства и процедури се ползват срещу допълнително заплащане.
Всяка сутрин в трапезарията се сервира богата закуска на шведска маса. Основният бар и барът край басейна работят от сутрин до късно през нощта и сервират кафе, напитки и леки питиета.
3 ДЕН – Закуска. При желание и срещо допълнително заплащане/10.00eвро/, ще посетим пещерата, Петралона в Халкидики. Тя е открита от овчари, които чуват шума на течаща вода и изковапат изхода. При изследване спелеолози намират много кости от праисторически хора и животни. Тук е намерен череп на мъж Архантропус на повече от 700.000 години. Нощувка.
4 ДЕН
– Закуска. Свободно време или екскурзия срещу доплащане до Вергина и Едеса /ЦЕЛОДНЕВНА /. Цената включва : Заминаване за Вергина (първата столица на антична Македония), при възможност -  разглеждане на Гробницата на Филип Македонски , където е изложена емблемата на “Македонската династия” – златната звезда на Вергина. Посещение и разглеждане на гр.Едеса (Воден), отличаващ се с водното си богатство и зеленина. Ще имате възможност да опитате вкусният гръцки гирос. Прибиране в хотела и следва празнична коледна вечеря, с жива гръцка музика и много изненади. Нощувка.
5 ДЕН – Закуска. Тръгване обратно за България.

Цената включва:
•    Транспорт с лицензиран автобус
•    3 нощувки и 3 закуски и 1празнична  вечеря за Коледа в хотел 4*
•    Пътни  такси,
•    Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
•    Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“  с  адрес на управление: гр.София  ул.“Стефан Караджа“2  ЕИК :121076907 -  8 лева/ турист.
•    Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 12 лв./турист .
•    Входните  такси  за музеите
•    .панаромна обиколка на Солун с екскурзовод -10.00евро за възрастен и 5 евро за деца до 11.99години
•    Доплащане за единична стая – 65 лв.
•    Посещение на пещерата Петралона-10.00евро за възрастен и 5 евро за деца до 11.99години ,без включени такси за музей и пещери .
•    Еднодневна екскурзия до Вергина и Едеса -20.00евро за възрастен и 10.00евро за деца до 11.99години без включени такси за музей .

Намаления:  
•    Деца до 12 год. с двама възрастни в стая – 10 % отстъпка от основната цена.
Начин на плащане:  В брой или по банков път.
Депозит -  50%  при сключване на договора за организирано пътуване и доплащане до 20  дни преди отпътуване.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Забележка: За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или  липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.
При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!
Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв.  на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то  място до 20-то  място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста.както и за съдържанието на багажа .
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО :Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата -партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград, Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Цени

Дата Русе, Велико Търново, Габрово Пловдив София
22.12.2017 г. 327 лв. 309 лв. 279 лв.