Халкидики - Ситония (Мини Почивка)

Халкидики - Ситония (Мини Почивка) Геракини - Света гора - о-в Амулиани
Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 459 лв.

Програма
Програма:

1.Ден:
Отпътуване от гр. Русе в 21.00 ч. /паркинг Централна ЖП Гара /,от Свищов в 22.00ч от Велико Търново – 23.00 ч. от х-л „Етър“, от Габрово в 23.00 ч. –Лукойл до „Дома на хумора и сатирата“, от Стара Загора в 01.00 ч. – ОМВ до Автогара Стара Загора.

2 ден:
Отпътуване от Пловдив – ОМВ, хотел „Санкт Петербург“ –в 03.00 ч. от София в 5.30 ч. – Трафик Маркет отпътуване за Кулата –Геракини. Около обяд пристигане и настаняване в хотела. Свободно време за почивка и плаж/при подходящо време /.Нощувка.

3 ден:
Закуска. Свободно време или по желание круиз до Атонски манастири –срещу допълнително заплащане. Круизът е с начало в 09:30 часа от пристанищата в Ормос ПАНАГИОС или Уранополи , връщането обратно е около 14:00-15.00 часа. Круизният кораб плава покрай Западното крайбрежие на Света Гора и на разстояние 500 метра (допустимото разстояние) от брега на независимата монашеска република. По време на вълнуващото пътуване пред погледа ни е Света Гора с цялото величие на красивата си природа. Пейзажа варира с малки долини и клисури в гористи планини, разнообразени от голи стръмни скали и редки изгледи към малки, закътани плажове. Планинската природа от една страна и морето от друга страна утвърждават впечатлението за един изолиран, различен и странен свят, избран от отшелниците за тяхна монашеска държава. По програма ще минем покрай 8-9 големи манастира, както и няколко пристанища, между които и пристанището на българския Зографски манастир. През цялото време на круиза се предоставя информация на български език, както за манастирите, край които минаваме, така и за историята на Света Гора. Свободно време.. Нощувка.

4 Ден:
Закуска. Свободно време или круиз до островите Амулиани и Дреня. Островите са общо шест на брой и това което ги характеризира са пясъчните плажове и кристално чистите води, които между островите са с цвят тюркоаз, достоен съперник на Карибите. Круизът започва от североизточната част на острова и следва в посока Запад. По време на круиза ще спрем за около час на остров Амулиани, разположено точно срещу Уранополи (Небесен град) – град на ръкава Атон. Ще продължим към най-големия остров Дреня, наречен някога на богинята Артемида заради изградения храм тук. Днес острова се нарича Ελιά ( Маслина) заради изобилието от маслинови дървета. Плажът на острова е организиран и разполага с шезлонги и чадъри, има таверна и бар на плажа. Време за къпане, плаж или чаша фрапе. Завръщане в Уранополи и хотела следобед. Свободно време. Нощувка.

5 Ден:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

6 Ден:
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения.

7 Ден :
Закуска.Отпътуване за България.

Цената включва:
5 нощувки със закуски в хотел Olimpion Beach -3*или подобен;
транспорт с лицензиран автобус категория 3*
екскурзоводско обслужване по време на пътуването и престоя
представител на Туроператора

Цената не включва:
PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
Круиз- Атонски манастири /полудневен/-30.00€ /60,00ЛВ/на турист, деца до 11,99 години -40.00лв/20,00евро
Круиз до островите Дреня –плажен круиз целодневен -25,00€ /50.00лв/ на турист, деца до 11,99 години -30.00лв/15,00 Евро
Круиза започва от пристанище Трипити около 11,00ч /транспорт с автобусот хотела до пристанището /и приключва до 16,00ч на пристанище Трипити /транспорт с автобус до хотела/ ,Посещават се мининмум три острава ,прависе плаж за около от1 до 2 часа на остров .Спирката на остров Амулиани е за разходка и запознаване самостоятелно с осторва –плаж не се прави там .
Доплащане за единична стая - 290.00 лв.
медицинска застраховка – 9лв./турист/. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста и COVID-19” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗК “Лев ИНС “ с адрес на управление: гр.София, ул. „Симионско шосе “67 А , ЕИК :121130788,Лиценз №98/06,01,2000гЗа лица над 70 до 85 години - 14 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
Застраховка допълнително покритие: при смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука - според тарифите на лицензиран застраховател;
Вечеря в таверна от 20.00 до 25.00€ по меню без включени напитки.
Хранене в таверна до хотела - 20€ с избор от следното меню:
(препечен хляб със зехтин, разядки-апетитки: патладжан на скара, крокети от тиквички, крокети от октопод, чипс от тиквички,
салати: зелева салата, гръцка, домати и краставици,
морска храна: пържена аншоа, сардина на скара, миди с ориз,
основни: свински шишчета, кюфтета.)
1 - апетитка
1 - салата
1 - основно ядене-порция
1 - десерт
1 - хляб
или свободна консумация от менюто на заведението:

ВАЖНО!!!Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
за 5* хотели - 4€ /на стая/ нощувка
за 4* хотели - 3€ / на стая/ нощувка
за 3* хотели - 1.50€ / на стая/ нощувка
2*, 1* хотели - 0.50€ / на стая/ нощувка
В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

Намаление:
ДЕЦА ОТ 2 до 10 ГОДИНИ, настанени с 2-ма възрастни в стая – заплащат 70 % от цената за възрастен

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ “ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Настаняването в автобуса е по ред на записване. При желание може да си доплатите за предни места:
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО: Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата- партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 30 човека.
Максимален брой туристи – 30 човека.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи-7 дни преди датата на отпътуване!

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт), ЕГН на всеки турист; лична карта/паспорт номер и валидност.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите или непътуващия родител, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Начин на плащане: В брой или по банков път. Първоначално се заплащат 50% при записване по стандартни цени и до 20 дни преди заминаването се доплаща останалата сума. При записване по промо оферти може да има различни условия.
Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и не зависещи от агенцията обстоятелства !При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА:
Хотел Olympion Beach е построен на брега на морето в центъра на Халкидическия полуостров в красивото селце Геракини. Разполага с 36 стаи с баня и тоалетна с гледка към морето или към градината, всяка от които е оборудвана с климатик, сателитна телевизия, хладилник и телефон. Клиентите се наслаждават на кристално чистите води на морето и спокойствието на частния плаж на хотела с безплатни чадъри и шезлонги на плажа.
На 50 метра от хотела ще намерите супермаркет, магазини и ресторанти.
Красивото селце Геракини предлага на туристите възможност за спокойна почивка, а централното му разположение осигурява лесен достъп до цялата област, както и възможност за посещение на забележителностите на района като манастирите на Света гора, Пещерата Петралон ,древния Олинтос.
Разстояния: от хотела до Солун -75 км; Пристанище –Ормос Панагиос /за круиза до Света гора /-35 км; Кулата -180 км
Амулиани е малко и чаровно островче, и все още не много познато у нас. Намира се между втория и третия ръкав на Халкидики, т.е. между Ситония и Атон /по-близо до Атон/, и дълго време е било собственост на Ватопедския манастир, но от 20-те години на миналия век на него живеят целогодишно около 1000 души, а напоследък и туристите са разкрили природния му магнетизъм.
Най-близкият до София гръцки остров на Халкидики (само на 350 км.), ще ви впечатли с екзотиката и природния си магнетизъм. Това е място, на което всеки може да намери кътчето от мечтите си – уникална комбинация от златни плажове, лазурно море, пищна зеленина, множество скални образувания, романтични малки пристанища и фантастични рибни таверни. Уединените заливи са предпочитано място за тези, които желаят да релаксират, но също и за любителите на водните спортове. За уюта и комфорта на посетителите несъмнено допринася и традиционното гостоприемство на жителите на острова.
Но независимо дали изберете златните плажове, културния туризъм или кулинарните изкушения на рибните таверни – вашата ваканция ще е незабравима!
В автобусните екскурзии задължително се спазват епидемичните мерки наложени на територията на Република България .

ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302 или на уеб-страницата на Туроператора.

Туроператор „Вени Травел – Венелина Рачева“ има сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ със застраховател ЗК“ЛЕВ ИНС„ АД със седалище и адрес на управление: София, бул. „Симеонско шосе“ 67 А, и с полица 13062110000221 от 10.03.2021 г. валидна от 00:00 часа на 13.04.2021 г. до 24:00 часа на: 12.04.2022 г.


Цени

Дата Варна, Шумен, Разград Русе, Вели ко Търново, Габрово Казанлък ,Стара Загора Пловдив, София
24.06.2021 г. 459 лв. 459 лв. 449 лв. 439 лв.