Крушунски водопади - Деветашка пещера - Дряновски манастир - Пещера „Бачо Киро“

Крушунски водопади - Деветашка пещера - Дряновски манастир - Пещера „Бачо Киро“ - Трявна - Соколски манастир - Етъра
Продължителност: 2 дни / 1 нощувкиДати: 


Цена от: 85

Програма
17.05 - 18.05.2019
22.06 - 23.06.2019
27.07 - 28.07.2019
24.08 - 25.08.2019

Първи ден /събота/. Тръгване от Русе 05:00  – паркинг пред Централна ЖП гара. Отпътуване за Крушунски водопади. Свободно време за разглеждане на водопадите и снимки. Посещение на Деветашката пещера- една от най-големмите в България. Освен с архиалогическите находки, пещерата е известна и със своите обитатели – земноводни, птици, бозайници, прилепи, някои от които са включени в Червената книга на България . Отпътуване за Трявна с преминаване през Дряновски манастир и посещение на пещера Бачо Киро – свободно време. Пристигане в Трявна и настаняване в хотел 3* или фамилни къщи. В Трявна има много забележителности. Градът е запазил много от своите своите възрожденски къщи, които придават особена атмосфера. Старата част на Трявна е обявена за архитектурен резерват, в който има много паметници на културата. Забележителен пример за това са архитектурните ансабмли на площад Дядо Никола, на ул. П.Р.Славейков, ул. Петър Богданов, Даскаловата къща, къщата на Ангел Кънчев, Славейковата къща, къщата музей на дядо Добри, Попангеловата къща, прочутата църква "Св. Архангел Михаил", Школото и др.Туристите с могат да видят часовниковата кула  на площад Дядо Никола, моста , картинна галерия “Тотьо Гъбенски” в старинната Калинчева къща, където могат да се видят  500 картини, дарени от колекционера Гъбенски.  Има и постоянна изложба-дарение от скулптора Иван Колев.Свободно време. Нощувка.


Втори ден /неделя/: Закуска. Свободно време и разходка из старата чаршия на града с разглеждане значими обекти на градчето.По обяд отпътуване за Соколски манастир и Етъра. Пристигане в Русе късно вечерта.

Цената включва:
•    Транспорт,
•    екскурзоводско обслужване,
•    1 НОЩУВКА + ЗАКУСКА ,
•    застраховка "Злополука  и заболяване" за лица до 69 години.

Цената не включва :
•    входни такси
•    беседите в туристическите обекти

Екскурзията се осъществява при минимум  35 туриста.
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 30% и се доплаща до 14 дни преди тръгването.
Необходими документи за резервация – 3 имена на латиница (по лична карта или паспорт) и ЕГН на всеки турист, адрес, лична карта номер и валидност.
Необходими документи за пътуването - валидна лична карта.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 5 дни преди датата на тръгване !!!

Забележки: Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и  независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

Цени

Дата Русе
17.05.2019 г. 85
22.06.2019 г. 85
27.07.2019 г. 85
24.08.2019 г. 85