Карнавал в Ксанти 2019

Карнавал в Ксанти в 2019: Драма - Кавала - Ксанти
Продължителност: 2 дни / 1 нощувкиДати: 


Цена от: 167

Програма
08.03 - 10.03.2019

1 ден.: 08.03.2019.Отпътуване от Русе на 16.02.2018 около 21.30ч. посока Велико Търново - 23.00ч. от паркинга пред хотел „Етър“,
2 ден. 09.03.2019.Стара Загора в 01.30ч. от ОМВ до Автогара Стара Загора ,от Пловдив в 2.30 ч. от паркинга на ОМВ до Хотел „Санкт Петербург“, от София от Трафик Маркет „Сердика“ в 4.30ч. по маршрут: Кулата –Драма – Кавала. Пристигане в Драма - пешеходна обиколка на центъра на града: парка с изворите на “Св. Варвара” и езерата, стария град, Археологическия музей, църквата "Св. София", старата съборна църква и други. Свободно време и отпътуване за Кавала .Пристигане следобед в Кавала. Туристическа програма в Кавала /срещу допълнително заплащане, по желание на туриста/ – обзорна обиколка на старият град, Имарета, крепостната стена на града с Водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично“, къщата на Мехмед Али паша и неговият паметник, построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще посетим новата част на града, Старото и Новото кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имате възможност да опитате вкусният гръцки гирос. Настаняване в хотел 3* в Кавала или околността. Вечерта, по желание на туристите посещение на таверна срещу допълнително заплащане /.Нощувка.
3 ден . 10.03.2019.Закуска. Отпътуване за Ксанти – град в Североизточна Гърция, област Източна Македония и Тракия, център на окръг Ксанти. Намира се в Беломорска Тракия в подножието на Руен планина (част от южните склонове на Родопите). Пешеходна разходка в старата част на града – Музеят на фолклора, площад „Антика“, общинската градска галерия, Митрополията, кметството, църквата „Св. Продромос“, след това ще присъствате на ежегодния карнавал в КСАНТИ, провеждащ се от 1966г и едно от най – многолюдните събития на СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ. Участие в Карнавалното Шествие, което се провежда всяка година в последния ден преди началото на Великденските пости, в ден неделя. Края на карнавала приключва с ритуал – изгарянето на образа на ТЗАРОС – по този начин хората вярват, че след изгарянето на този образ /стара гръцка традиция/ се предпазват от болести и уруки. Следобед - отпътуване за България –София ,Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Русе – късно вечерта.
Цената включва:
• 1 нощувка със закуска в хотел 2/3*-в Кавала или околността
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*
• Туристическа обиколка в Драма
• Туристическа обиколка в Ксанти
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва :
• Доплащане за единично настаняване - 25.00 евро
• Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста за лица до 69год, с покритие 5000 евро, валидна за чужбина - 4 лева/турист.
• Застраховка допълнително покритие: отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя;
• Застраховка допълнително покритие: Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Туристи над 69 год. до 85 год. доплащат за застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста“ – 8 лв./турист.
• Обзорна екскурзия на Кавала с включена такса за къщата на Мехмед Али паша и неговият паметник, -24.00 лева/12 евро

Входни такси на музеи:
• Музея на фолклора в Ксанти - 2 евро
• Крепостта в Кавала - 3 евро
• Входна такса за Археологически музей в Драма -6 евро
Посочените такси са валидни към момента на публикуване на оферта и са ориентировъчни и информативни!!!

Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!
Отстъпки: Деца до 11 години, в стая с 2-ма възрастни – 10 лева отстъпка от основната цена.

Начин на плащане: В брой и по банков път. При записване - депозит – 50% от пакетната цена и доплащане до три седмици преди отпътуване.

Офертата е валидна при група от минимум 45 туриста!!!

Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата - копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
• От 5-то място до 8 място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
• От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.
ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ ,но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .
ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.
Места за отпътуване и връщане :Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА, Шумен – отбивка 5-ти километър , Разград –Автогара Разград, Русе – паркинг на Централна ЖП гара, Велико Търново – пред хотел „Етър“, Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“, Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара , Пловдив – ОМВ до х-л Санкт Петербург, София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“


Цени

Дата Разград , Русе Вeлико Търново, Габрово Стара Загора, Пловдив София
08.03.2019 г. 207 207 187 167


Полезни връзки:
карнавал | Ксанти |