Егейска Турция

Егейска Турция
Маршрут: Русе-Айвалък-Бергама-Измир-Кушадасъ-Приене-Милет-Дидим-Кушадасъ-Памуккале

Продължителност: 7 дни / 5 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 469 лв.

Програма
ПЪРВИ ДЕН -17.09.2020.
Отпътуване в 19,00 ч. от Разгад /до Автогара Разграда при група от минимум- 15бр туристи /, от Русе – 20.00ч. / Централна ЖП гара-паркинга пред Митница /, от Велико Търново в 22.30ч пред хотел „Етър“ ,от Габрово в 23,10 ч от бензиностанция ОМВ с/у музея на „Хумора и Сатерата „ от Казанлък в 0

ВТОРИ ДЕН-18.09.2020.
от от Казанлък в 00,30ч бензиностанция ОМВ –изода на града посока Стара Загора .Стара Загора в 01,00ч от бензиностанция ОМВ до Автогара Стара Загора ,от Хасково –околовръстен път бензиностанция „Шел „в 02,30 ч посока ГКП Капитан Андреево“-Чанаккале - Дарданелите. Преминаване с ферибот през протока Дарданелите. Панорамно обиколка на Чанаккале с местен екскурзовод.Отпътуване за Айвалък.Обиколка на Айвалък с местен екскурзовод.- Панорамнат аобиколка включва :. O.Джунда и стъпката на Дявола . Хълмовете, заобикалящи града се наричат Шейтан Софраси /Трапезата на Дявола/. Те се издигат над Айвалък и остров Джунда и впечатляват туристите с красотата си .Райския връх –това е най- високата точка в Айвалък - гледката е незабравима . Според легендата Дявола откраднал дъщерята на султана и на това място е бил заловен. И днес можете да видите отпечатъка, оставен от стъпката му. Туристи от цял свят посещават това място известно с поразителната панорамна гледка към Айвалък и островчетата около него . Настаняване в хотел в курортната зона на Айвалък. Вечеря.Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН -19.09.2020.
Закуска. Отпътуване за античния град Пергамон (дн. Бергама), който през елинистическия период е бил столица на едноименното царство. Разглеждане с местен екскурзовод на Акропола, храма на богинята Атина, амфитеатъра, храма на император Траян, останките от олтара на Зевс и останките от библиотеката, строена от Марк Антоний за сватбен подарък на Клеопатра. Отпътуване за Кушадасъ. По пътя – двучасов престой в Измир, третият по големина град в Турция, родно място на Омир. Пешеходна разходка в центъра на града. Пристигане в Кушадасъ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 20.09.2020.
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Памуккале - /срещу доплащане /при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; Посещението се организира при минимум 25 участника. Завръщане в Кушадасъ. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 21.09.2020.
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до един от най-добре запазените градове на древния свят - Ефес, къщата на Св. Богородица, гроба на Св. Йоан Богослов и останките от храма на Артемида – едно от седемте чудеса на древния свят –при предварителна заявка и заплащане в България, а не на мястоПосещението се организира при минимум 25 участника. Отпътуване за Дидим .Пристигане. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН -22.09.2020.
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия .Посещение на Приене ,Милет и храма на Аполон в Дидим.Приена се намира на 10 км северно от р.Меандер . Милет древен анадолски град основан по време на бронзовата епоха и мост на микенската епоха в Мала Азия, също така и център на философията като философите Талес, Анаксимандър и Анаксиманес. Дидим известен със Аполоновия храм и център на пророците - полудневен тур,/Цена 30,00евро заевява се в България .Програмата се осъществява при мининум 25 записани туриста !Вечеря .Нощувка .

СЕДМИ ДЕН -23.09.2020.
Отпътуване за България. По пътя: посещение на древна Троя /входната такса се заплаща на место от всеки турист пожелал да се включи в посещението /- легендарният град на героите от Троянската война, обезсмъртени от Омир. Преминаване с ферибот през Дарданелите. Отпътуване по маршрут Малко Търново – Бургас – Варна. Пристигане във Варна, Шумен, Разград, Русе през нощта.

Цена за деца до 12 г. в стая с 2-ма възрастни - 399 лв.
Доплащане за индивидуална стая – 207 лв.
Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 100лв.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран автобус 2/3*;
• 5 нощувки със закуски
• 5 вечери в хотел 3*
• /1нощувкиа в Айвалък в хотел 3* на база нощувка , закуска и вечеря
• 2 нощувки в Кушадасъ в хотел 3* на база нощувка ,закуска и вечеря ,
• 2 нощувки в хотел 3*в Дидим на база нощувка ,закуска и вечеря /
• Екскурзоводско обслужване от местен лицензиран екскурзовод ;
• разглеждане с екскурзовод забележителностите на Пергамон (дн. Бергама), Измир, Троя, Айвалък
• пътни и фериботни такси.
• С групата пътува водач - представител от фирмата;

Цената не включва:
• Такси за вход в музеи, билети за корабчета, градски транспорт и др.;
• Медицинска застраховка – 14 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2. ЕИК :121076907. Застраховката вкл. “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“, “Репатриране вследствие злополука или акутно заболяване“, За лица над 70 до 85 години - 18 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“.;
• Екскурзия до Памуккале –45 евро при минимум 30 участника; за деца до 11,99 години -30,00евро
• Полудневна екскурзия до Ефес, Къщата на Дева Мария, Храма на Артемида, при минимум 25 туристи - 45 евро .; за деца до 11,99 години -30,00евро
• Шириндже и Базиликата на Св. Йоан-25 евро за възрастен и 20 ,00 евро за дете при група от минимум 25 бр туриста ;
• Екскурзия до Милет ,Приене и храма на Аполон в Дидим -30,евро на човек при мининмум 25 туриста ;
• Панорамна обиколка на Айвалък -15,00евро за възрастен и 12 евро за деца до 11,99 години ;

Начин на плащане:
В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 20 дни преди тръгване ! Когато записването става по промоционална оферта, заплащането става според условията на съответната оферта.

Необходими документи:
задграничен паспорт с 6 – месечна валидност към датата на отпътуване;

Забележка:
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или непътуващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничен паспорт.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за маршрута.
Минимален брой на туристите за осъществяване на екскурзията - 40 човека.
Срок за уведомяване на туриста в случай, че екскурзията няма да се осъществи - 7 дни преди датата на отпътуване.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещаваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата -партньор. могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ. но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.
Отпътуването от Шумен, Варна, Разград, Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане:
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ, хотел “Санкт Петербург“

Такса прекратяване:
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ОПИСАНИЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:Важно във всички ескурзии е включен:транспрот ,професионален екскурзовод на български език ,входни такси на обекти за посещение ,при целодневните ескурзиии е вклйчена и храна /обяд/.
Ефес
Ефес е древен елински град - колония в Мала Азия, основан през 11 век пр. хр. Ефес, както никое друго място, е съхранил основно структурата на древен град. Това позволява да се придобие ясна предства за живота на древното местно население. От миналото до наши дни са съхранени Фонтана на Адриан, Библиотеката на Целзий, Акропола, амфитеатър, побиращ 24 000 души, акведукт, римски бани, домове на богати жители.В Ефес е прекарала последните дни от живота си Пресветата Дева Мария Богородица, чиято къща могат да разгледат всички, които посетят тази екскурзия. Съществува легенда, че след Възнесение Христово, Богородица с жените около Иисус Христос и апостол Йоан са се заселили в Ефес. Света Дева Мария е живяла в тази къща до края на живота си. Умира на 64 години. Днес Домът на Дева Мария е място за поклонение не само на християните, но и на мюсюлманите.
Шириндже и Базиликата на Св. Йоан
Шириндже се намира на 30км от морския курорт Кушадасъ, близо до град Селчук и античния град Ефес. До селото се стига по живописен асфалтиран планински път. Шириндже е известно като гръцко село, защото в миналото е било заселено главно с гърци, които се изселват след спогодбата между Турция и Гърция през 1923г. Турското правителство е обявило селището за исторически и архитектурен резерват. Запазена е и старинната архитектура на вскички къщи, улиците са калдъръмени. По време на екскурзията ще можете да опитате от местните вина и да разгледате ръчно плетените дантели, покривки и сувенири. Базиликата се намира в град Селчук на 18 км от Кушадасъ в близост до Ефес. Според историка Еусибос (37-42 г. н.е.), Св.Йоан и Дева Мария са били принудени да напуснат Йерусалим. Пристигайки в Мала Азия, Св.Йоан продължава с мисията за разпространяването на християнството. След смъртта на Св.Павел, той поема ръководството на Ефеската църква. Св.Йоан е погребан тук. В негова чест византийския император Юстиниан построява базиликата през VI в. от н.е.
Памуккале
В Турция казват: „Който не е видял Памуккале, не е видял нищо!”. С право турците наричат този природен феномен Осмото чудо на света.
В превод Памуккале означава ˝Замък от памук˝ - това е едно уникално природно явление, което се намира в Югоизточна Турция. Чудо на природата, което няма аналог. С право този феномен е включен в списъка на ЮНЕСКО на обекти със световна значимост. Водите на термалните извори, богати на минерални соли, в продължение на хилядолетия са образували белоснежни варовикови тераси, които приличат на фантастичен замък. Терасите, които представляват млечнобял като памук, сякаш замръзнал водопад, са разположени на протежение 2 600 м със средна ширина 300 метра.
Край Памуккале е имало селище още преди 3000 години. Името на град Хиераполис се превежда като „Свещен град”. Сред най-известните забележителности са: некрополът, добре съхраненият амфитеатър, търговският площад- Агора, храмът на Аполон, римските бани и много други забележителности. Тези от Вас, които желаят, ще се къпят в минералния басейн, в който се е къпала последната египетска царица- Клеопатра. Професионален екскурзовод ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват.
По желание екскурзия доПриене и Милет с организиран транспорт и екскурзовод ,който ще Ви разкаже интересни истории за тези места, които ще Ви заинтригуват.
ПРИЕНЕ –Основан през IX в. пр. н.е. от един от синовете на Нелей е била част от съюза на 12-те йонийски града. Жителите на Приене взимали дейно участие във въстанието срещу персите. В средата на IV в пр.н.е. града е бил преместен навътре в континента, а през 334 г. пр. н.е. Александър Македонски освещава новия храм на Атина Палада, построен от един от създателита на мавзолея в Халикарнас.
МИЛЕТ -град който, според Херодот в 11 век преди нашата ера бил завладян от йонийците, заселен по онова време с карианци и критяни. Градът бързо се превърнал в търговски център и главно пристанище. Икономическият подем на Милет бил съпътстван и от културен разцвет.
Градът се оформя като йонийски център на изкуствата, науката и културата. На Милет принадлежат имената на философите Талес, Анаксимандър, Анаксимен, историкът-географ Хекатей, градоустроителят Хиподам и архитектът Исидор, един от проектантите на „Света София“. Милет е бил един от основните износители на зехтин към Египет завладян е от Александър Македонски.
В Милет са запазени множество обществени сгради – забележителни образци на елинистичната и римската архитектура, както и ислямският обект Иляс Бей джамия.Цени

Дата Русе, Разград, Велико Търново ,Габрово Казанлък ,Стара Загора ,Хасково
17.09.2020 г. 469 лв. 449 лв.