Предколедна екскурзия до коледното градче в Драма

Предколедна екскурзия до коледното градче в Драма
Продължителност: 2 дни / 1 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 179 лв.

Програма
07.12 – 09.12.2018 STOP SALE!!!!

1 ви ден 07.12.2018 Отпътуване от Русе в 22.00 ч. от паркинга на ЦЖП Гара в Русе посока Велико Търново в 23,30ч. отпътуване от хотел Етър ,
2 ри ден 08.12.2018:в 01,30 ч. от ОМВ до Автогара от Стара Загора,  в 03.00 ч. от Пловдив и 05.00ч-06.00ч от София посока гр.Драма . Посещение и разглеждане на пещерата “Маара ” (единствената пещера над река в Гърция). Свободно време за разглеждане. Находки от пещерата и района около нея съдържат останки на възраст повече от 30000г, предимно от прародителите на днешните зайци, елени, мечки, вълци, коне и дори носорози и слонове (т.е. мамути)! Намерени са и инструменти, сечива и оръжия, създадени от първобитни хора преди повече от 5000г. Находките се пазят в археологическия музей в Драма. Проучвателните дейности в пещерата започват едва през 1978г. от френски и гръцки спелеолози, които изследват първите 500 метра от пещерата. Точно те са благоустроени и отворени за масовия посетител от 2000г. Иначе пещерата Маара е втората по дължина в Гърция (след Дирос) с уникалната дължина от проучени 10020 метра. Предполага се, че реалната й дължина е около 12 километра. А Маара на арабски означава "малка пещера", но същата дума на иврит значи "вода от планината".

В пещерата е забранено пушенето, влизането с домашни любимци, видео заснемането и фотографията.Продължаваме за гр.Драма. Пешеходна обиколка на центъра на града: парка с изворите на “Св.Варвара” и езерата, стария град, Археологическия музей, Църквата "Св. София", Старата съборна църква и други. Посещение на коледния базар наречен „Онируполи”, утвърден като най-голямото коледно събитие в Гърция.
Малки кокетни къщички, които напомнят домовете на любимите приказни герои се подреждат една до друга и грейват в разноцветни коледни гирлянди и вълшебни светлини. От многобройните магазинчета на Коледния базар се усмихват най-различни играчки, меденки и коледни мечета, а над града се носят аромат на греяно вино и коледни песни, изпълнявани от местите хорове и групи. Шоу, музика, танци, песни, театрални постановки, изложби, изненади за децата, различни интерактивни дейности.
Толкова много избор и толкова много коледно настроение едва ли е възможно да кипи по уличките на друго градче! Изборът е огромен, стига да сте готови да се впуснете в приключението „Коледа в Онируполи.“! Отпътуване за България късно вечерта .Пристигане в Сандански .Нощувка .
3ри ден  09.12.2018 Закуска .Свободно време в Сандански .Около 10.00ч.  отпътуване за Рилски Манастир . Той е едно от най-светите места за българите. През 1961 г. манастирът е обявен за Национален музей, през 1976 г. - за национален исторически резерват, а от 1983 г. е под егидата на ЮНЕСКО.Към 14.00 ч. отпътуване за София –Пловдив-Стара Загора –Велико Търново –Русе . Пристигане в Русе –късно вечерта .

Цената включва :
•    транспрот с автобус -3*
•    нoщувка със закуска  в хотел 3*в Сандански
•    мед.застраховка  за територията на България .
•    екскурзоводско обслужване

Цената не включва :
•    входна такаса за Архиологически музей в Драма
•    Входна  такса на пещерата “Маара ”
•    мед .застраховка за чужбина -2,00лв на турист .ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“,
•    “ Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя – срещу доплащане ;
•    Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране  на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
•    Доплащане за единична стая  – 30 лв.;
•    Разходи от личен характер.
Забележка: В някои от таксите са включени разходи за транспорт и паркинг на превозното средство!

Отстъпки: Деца ди 11 години, в стая с 2-ма възрастни – 10 лева отстъпка от основната цена.

Начин на плащане: В брой и по банков път. При записване -  депозит – 50% от пакетната цена  и доплащане до три седмици преди отпътуване.
 Офертата е валидна при група от минимум 45 туриста !!!!
Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи  - 7 дни преди датата на отпътуване.
Общи данни за паспортен и визов режим: лична карта /задграничен паспорт с 6 месечна валидност към датата на отпътуване/. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Деца под 18 години, пътуващи без родители или с един родител, трябва да представят на границата - копие и оригинал на нотариално заверена декларация - съгласие за пътуване от родителите, паспорт или лична карта и акт за раждане.

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8 място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 16- то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
Туроператора и Превозвача не носят  отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО :Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата  - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ ,но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .

ЗАБЕЛЕЖКА: АГЕНЦИЯТА си запазва правото за промяна  в последователността на посещаваните обекти и мероприятия, както и за промяна на цената до 5 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.
Пунктове за отпътуване и връщане от различните градове :
Отпътуването от Шумен,Варна,Разград,Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново,  се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА,  Шумен – отбивка 5-ти километър , Разград –Автогара Разград,  Русе – паркинг на Централна ЖП гара,  Велико Търново – пред хотел „Етър“, Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“, Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара , Пловдив – ОМВ до х-л Санкт Петербург,  София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“

Цени

Дата Русе Велико Търново Стара Загора Пловдив София
07.12.2018 г. 199 лв. 189 лв. 189 лв. 179 лв. 179 лв.