Антична Гърция: Пелопонес - Митичният Полуостров

Класическа Гърция: Пелопонес - Митичният Полуостров
Маршрут: Русе-Патра (през Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Пловдив, София

Продължителност: 6 дни / 4 нощувкиДати: 


Цена от: 478

Програма
Класическа Гърция: Пелопонес - Митичният Полуостров

Атина - Коринтският канал - Епидаврос - Нафплион - Микена - Монемвасия - Мистра - Олимпия - Патра

Автобусна програма 6 дни / 4 нощувки

Дати:
28.02-04.03.2020
11.04-16.04.2020


Русе, Велико Търново,Габрово - 517лв
Стара Загора - 498 лв
Пловдив, София - 478 лв

1 Ден:
Отпътуване от Варна в 16.00 ч. от Автогара -Варна, от Шумен –до Автогара Шумен в 17,15ч от Русе в 19,30 ч. от Централна ЖП гара, от Велико Търново в 21.00 ч., от Габрово в 22,30 ч.,

2 Ден:
от София в 3.00 ч. - Автогара “Сердика”, по маршрут Кулата-Атина. Пристигане в гръцката столица вечерта. Настаняване. . Панорамна обиколка на Атина с екскурзовод на български език :пл“Омония“,ул“Панепистимиум“,Националната библиотека“Университета,площад „Синтагма“с Парламента ,Арка на имеператор Адриан ,храма на Зевс ,античния Олимпиийски стадион.По желание посещение на Акропола –входна такса 20,00 евро на турист .По –желание посещение на новия музей на Акропола –с екскурзовод на български език –с доплащане 20,00лв .
Вечерна разходка в стария град Плака площад „Омония“ – един от централните площади, площад „Манастираки“ –мястото, където има най-много антиквариати, магазин за народно изкуство от всякакъв вид и традиционни сувенири - необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

3 Ден:
Закуска. Отпътуване за п-в Пелопонес за туристическа програма с местен екскурзовод фотопауза при Коринтския канал, посещение на Епидаврос-известен с най-добре запазения античен театър в цяла Гърция, от 3 в., пр. н. е., където и до ден днешен се провеждат представления. Посещение на Нафплион - древен град и първата столица на Гърция (1829 – 1834 г.) след освобождението от турско робство. Известен е с крепостните си стени, които ограждат града, строени през различни периоди – от класическата епоха до османското владичество. В символ на града се е превърнала крепостта Буртзи, разположена в средата на пристанището. Микена – може би най-известният град в Гърция, царството на Агамемнон, град, който 400 години е доминирал в гръцката история. Отпътуване за Монемвасия. Днес Монемвасия е остров, който е свързан със сушата чрез мост. На острова е запазен средновековен крепостен град, който се състои от две части-горен и долен град, и впечатлява със своята красота и средновековна архитектура. Островът някога е контролирал морските брегове между средновековна Западна Европа и Леванта. Настаняване. Нощувка.

4 Ден:
Закуска.Туристическа програма с екскурзовод: пешеходна разходка в стария крепостен долен град на остров Монемвасия. Отпътуване за Мистра - древен гръцки град, който става последната византийска столица през 1453 г., а днес наричан просто ”мъртвия град”. Днес е запазена малка част от някогашния величествен град. Мистра, който всъщност представлява развалините на древен византийски град, е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на манастирите “Св. Димитър” и “Св. Богородица”. Отпътуване за Олимпия, градът свързан с олимпийските игри, датиращи от 8 в. пр. н.е. Настаняване. Нощувка.

5 Ден:
Закуска. Туристическа програма с екскурзовод: посещение на древното селище и музеят посветен на древния град Олимпия - храмът на Хера, храмът на Зевс, Нимфиума, статуята на Пеоний, Гимназионът, Палестрата. Отпътуване за Патра. Пешеходна разходка-църквата “Св. Андрей”, пешеходната улица “Трио Наваро”, площад „Псила Алония“, Римският одеон. Свободно време. Настаняване в района на Патра. Нощувка.

6 ден:
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София, вечерта Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново и Русе.

Цената включва:
• Транспорт с лицензиран туристически автобус
• 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Атина
• 1нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района на Монемвасия.
• 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в Олимпия
• 1 нощувка със закуска в хотел 3 звезди в района Патра
• Вечерна пешеходна разходка в Атина
• Фотопауза на Коринтския канал
• Посещение на Епидаврос, Нафлион, Микена и Мистра
• Пешеходни разходки в Патра и на остров Монемвасия
• Посещение на Древна Олимпия с екскурзовод, входната такса се заплаща допълнително
• Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:
• медицинска застраховка – 10 лв./турист. Застраховката е „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000€, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр. София, ул. „Стефан Караджа“2, ЕИК :121076907. Застраховката е “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“
• За лица над 70 до 85 години - 15 лв. /турист. ПОКРИТИ РИСКОВЕ: “Медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване“
• Панорамна обиколка на Атина с местен екскурзовод -15,00евро на турист /минимум 25 записани туриста /.Заплаща се предварително при доплащане .
• Входни такси за Епидаврос - …., Микена - ….
• Входни такси за Древна Олимпия - …. или комбиниран билет за двата музея - …………
• Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
• Нощувки за единична стая - 160.00 лв.
• Ползване на двойна седалка – от 1 турист - 245.00 лв
• Доплащане за транспорт от Варна -32,00лв на турист, от Шумен -30,00лв от Силистра -20,00лв

Необходими документи:
лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване.
За лица под 18 годишна възраст - лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване, нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копия, акта за раждане оригинал и копие.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начини на плащане:
В брой или по банков път, като 50 % от сумата се внася при сключване на договора за организирано пътуване и се доплащане до 20 дни преди отпътуване.
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията - 45 !!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Забележки:
Агенцията си запазва право на промени в реда на изпълнение на програмата при определени и независещи от агенцията обстоятелства ! При покачване цената на горивата, агенцията си запазва правото да актуализира цените си за предстоящи пътувания, независимо кога са направени резервациите!

От гр. Силистра се отпътува при мининум 20бр пълно-плащащи туристи !!!

Настаняването в автобуса е по ред на записване или при желание за предни места срещу допълнително заплащане :
От 5-то място до 8-мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително.
Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж, откраднат или забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

ВАЖНО:
Относно медицинската помощ –Туроператора и Фирмата - партньор, могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Отпътуването от Пловдив, Стара Загора, Габрово и Велико Търново, се осъществява при минимум 15 туриста от съответния пункт. Забележка: Преминава се през различните градове само ако има записани туристи от там.

Места за отпътуване и връщане :
Варна – Бензиностанция ОМВ до Автогара –ВАРНА
Шумен – отбивка 5-ти километър
Разград –Автогара Разград
Русе – паркинг на Централна ЖП гара
Велико Търново – пред хотел „Етър“
Габрово – Бензиностанция „Лукойл“ до Дома на „Хумора и Сатирата“
Стара Загора – бензиностанция ОМВ до Автогара
Пловдив – Паркинг ОМВ хотел “ Санкт Петербург“
София – Трафик маркет –Автогара „Сердика“Цени

Дата Русе Велико Търново Габрово Стара Загора Пловдив София
28.02.2020 г. 517 517 517 498 478 478
11.04.2020 г. 517 517 517 498 478 478