Солун - Паралия Катерини - Метеора

Солун - Паралия Катерини - Метеора
Маршрут: Русе-Солун-Паралия Катерини-Метеора (през В.Търново, Ст. Загора, Пловдив, София)

Продължителност: 4 дни / 2 нощувки

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 207 лв.

Програма
1 ДЕН
Отпътуване от Русе в 3.00 ч., Централна ЖП гара, от Велико Търново 4.30 ч. от х-л „Етър“

2 ДЕН
от Стара Загора в6 .30 ч. от ОМВ до Автогара , от Пловдив в 07.30 ч. от ОМВ, х-л „Санкт Петербург“, от София в 09.00ч. от Автогара „Сердика“/бивш Трафик Маркет/ по маршрут София - Кулата – Солун. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Настаняване. Нощувка.

3 ДЕН
Закуска . Отпътуване за Метеора. /срещу допълнително заплащане /.Пристигане в местността „Метеора“ – едно уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастири. Посещение на работилница за икони “Зиндрос”. По желание и предварителна заявка – гръцка вечер. Нощувка.

4 ДЕН
Закуска . Отпътуване за Солун . Панорамна обиколка с екскурзовод:/срещу допълнително заплащане / Бялата кула – символ на града; църквата “Св. св. Кирил и Методий”; площад “Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта “Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата “Св. Димитър” - необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време.По желание – срещу доплащане – Мини круиз „Солунско крайбрежие“. Отпътуване за България. Пристигане в Русе около полунощ.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• транспорт с лицензиран автобус 3*
• 2 нощувки + 2 закуски в хотел 3* -Кimata
• екскурзоводско обслужване по маршрута

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
• целодневна екскурзия до Метеора-20.00евро за лица над 12.00години ,15-евро за деца до 11.99 години ;
• панорамна обиколка на Солун -10.00евро за лица над 12 години ,5-евро за деца до 11.99години ;
• Медицинска застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина, на ЗАД “Армеец“ с адрес на управление: гр.София ул. “Стефан Караджа“2 ЕИК :121076907 2 лева/ на човек /на ден. Лица на възраст над 70 години до 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия.
• Входни такси за Археологическия музей (6 EUR) и Византийския музей (4 EUR) в Солун или комбиниран билет за двата музея 8 EUR
• входните такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир);
• Гръцка вечер – около 50 лева/ 25 Евро; (програма, салата, основно ястие с агнешко с гарнитура, десерт, вино-200 мл и узо-100 мил, вода)
• входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт.
• Мини круиз „Солунско крайбрежие“-СРЕЩУ КОНСУМАЦИЯ В КОРАБА /такса няма / времетраене-около 1 час / .
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;
• Застраховка допълнително покритие : за разходите при репатриране на тленни останки при случаите на злополука, болест или смърт – според тарифите на лицензиран застраховател;
• Доплащане за единична стая 60лв

ВАЖНО!!!
Обръщаме внимание на всички, които ще изберат дестинация в Гърция за своята почивка през 2018 г.
От 01.01 се въвежда т.нар. такса "Престой" от Гръцкото министерство на Туризма. Тя се заплаща на място в хотела, а размерът ѝ се определя от неговата категория.
Сумата е следната:
• за 5* хотели - 4€ /на турист в стая/ нощувка
• за 4* хотели - 3€ / на турист в стая/ нощувка
• за 3* хотели - 1.50€ / на турист в стая/ нощувка
• 2*, 1* хотели - 0.50€ / на турист в стая/ нощувка
• В случай че откажете да заплатите таксата, хотелът има право да ви откаже настаняване.

ОТСТЪПКИ:
Деца до 11 г., настанени на допълнително легло в стаята на двамата родители: - 30% от цената за възрастен.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация;

Такса прекратяване: 
ако прекратяването е до 60 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
ако прекратяването е от 59 до 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 29 до 15 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
ако прекратяването е от 14 до 0 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: лица до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Начин на плащане: В брой или по банков път. Внасят се 50% аванс при записване и останалата сума се доплаща до 60 дни преди тръгване!

Минимален брой туристи за осъществяване ня екскурзията – 25 човека.
Максимален брой туристи - 30 човека.
Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Забележка:
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи, задграничния паспорт или личната карта.

При необходимост фирмата си запазва правото да променя реда на посещеваните обекти, както и при невъзможност да се посети дадена забележителност, да я замести с алтернативна такава!

Настаняването в автобуса е по ред на записване
или при желание за предни места срещу допълнително заплащане:
От 5-то място до 8- мо място - 30.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .
От 9-то място до 20-то място - 20.00 лв. на седалка се заплаща допълнително .

Туроператора и Превозвача не носят отговорност за загубен багаж или откраднат и забравен по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа .

ВАЖНО :
Относно медицинската помощ – Туроператора и Фирмата партньор , могат да окажат съдействие в случай на нужда от медицинска помощ , но не са страна и не носят отговорност при неспазване на Общите застрахователни условия от Застрахователя или негов Представител .


Цени

Дата Русе Габрово, Велико Търново Ст.Загора Пловдив София
01.05.2020 г. 207 лв. 207 лв. 197 лв. 187 лв. 187 лв.
22.05.2020 г. 207 лв. 207 лв. 197 лв. 187 лв. 187 лв.
04.09.2020 г. 207 лв. 207 лв. 197 лв. 187 лв. 187 лв.
19.09.2020 г. 207 лв. 207 лв. 197 лв. 187 лв. 187 лв.
29.10.2020 г. 207 лв. 207 лв. 197 лв. 187 лв. 187 лв.