Букурещ и Манастира Снагов

Букурещ и Манастира Снагов
Продължителност: 1 дни

Транспорт: Автобус

Дати: 


Цена от: 35 лв.

Програма
11.05.2019
06.07.2019

Отпътуване от гр. Русе от ЦЖП Гара пред Митницата посока към Букурещ -град на контрастите, един от най – големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж“. Панорамна обиколка на града с екскурзовод – Триумфална арка, Атене, Народния Театър, Парламента, Патриаршията и Двореца, Университета, площада Победа. Отпътуване за Манастирът „Снагов”, който е построен на островче на езерото Снагов намиращо се на около 40 км северно от Букурещ. Първи сведения за Манастирът „Снагов” има в Дворцовата харта от 1408 г., издадена по време на Влашкия войвода Мирчо Стари. Църквата на манастира е построена по времето на княз Няго Бесараб в началото на ХVІ в., по-късно през 1688 г. са направени подобрения. Около манастира „Снагов” е изградена крепостна стена и наблюдателна кула изпълняваща роля на камбанария. Според легендите тук е погребано обезглавеното тяло на Влад ІІІ Цепеш – Дракула, който загива в битка през 1476 г. Друга забележителност на брега на езерото е Дворецът „Снагов” - използван за резиденция от диктатора Николае Чеушеску и в него има колекция подаръци и картини. Днес е сграда е Дипломатически институт за дипломатически срещи и конференции. Свободно време за разходка на острова и около него. Отпътуване за Русе.
Цената включва :
• Транспорт с лицензиран микробус/автобус / 2/3* - според броя записани туристи, пътни такси,
• екскурзоводска беседа в автобуса,
Цената не включва:
• Застраховка „Медицински разходи при болест и злополука на туриста” за лица до 69 год., с покритие 5000 евро, валидна за чужбина
• таксите за музеите и лични разходи
• Застраховка допълнително покритие : отказ от пътуване – 2-3% от цената на пакета според условията на Застрахователя ;

Допълнителна информация:
За лица под 18 години пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено пълномощно от двамата или липсващия родител, акт за раждане и ксерокопие на тези документи и задграничния паспорт или личната карта.
Начин на плащане : В брой или по банков път. При записване се внася аванс 50% и се доплаща до 10 дни преди тръгването.

Студентите, които искат да ползват намаление за таксите на музеите, трябва да носят със себе си студентска карта, която да представят при поискване! Учениците, за да ползват намаление също трябва да представят ученическа карта!
Агенцията си запазва правото на промени на цената и последователността на програмата по независещи от нея причини и при недостигнат минимален брой туристи и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 туриста !!!
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи – 7 дни преди датата на тръгване !!!

Цени

Дата Русе
11.05.2019 г. 35 лв.
06.07.2019 г. 35 лв.


Полезни връзки:
Букурещ | Манастира | Снагов | Румъния |